Endnu engang er det Altec Lansing der er landet på testbænken, og denne gang er det ikke en iPOd højttaler, men derimod et helt almindeligt sæt 2.0 højttalere til computeren.

For år tilbage hvor alle købte stationære blev der solgt enormt mange pc højttalere, for folk skulle jo have lyd ud af computeren, men efter at folk begyndte at købe bærbare computere, faldt salget af højttalere… Nu er vi igen kommet dertil hvor salget er begyndt at stige, fordi folk er trætte af de svage og ofte dårlige højttalere der sidder i de fleste bærbare computere i dag.

Altec Lansing VS2720 kan nok derfor bedst betegnes som et ”opgraderings-sæt” som man vælger til sin stationære eller bærbare PC…

Hvad er der i kassen?
Altec Lansing VS2720 leveres i en rimelig kompakt kasse, med Altec Lansing’s logo og masser af billeder af sættet. I kassen finder man højttalerne, en lille manual og det er faktisk alt, men der kræves jo heller ingen drivere, store manualer eller lignende hvor at sætte et par højttalere til.

Design og funktionalitet
Altec Lansing VS2720 er forholdsvis store, og Altec Lansing er gået i modsat retning af mange af de andre producenter, der forsøger at lave det hele så småt som muligt, og med god grund, for småt er altså ikke nødvendigvis godt når vi taler lyd…

Altec Lansing VS2720 er forholdsvis høje, og en smule dybe, så de vil altså optage lidt plads på skrivebordet, uanset hvordan du vender og drejer det.

Designmæssigt er der tale om 2 forholdsvis anonyme sorte kasser med sort stof foran højttalerenhederne, der består af en 3” passiv og en 3” full range driver, hvilket er lidt usædvanligt for højttalere i denne prisklasse.

Selvom de er forholdsvis store, så virker designet kompakt takket været den fod de står på, som ”løfter” designet en smule. På bege højttalere er der også blevet plads til en blank sort stribe i den velkendte piano-lakering.

På den ene højttaler er en mute knap, også kaldet on/off, en knap til justering af volumen samt justering af tone. Derudover er der stik til hovedtelefoner, og det er meget smart, især hvis man benytter dem sammen med en stationær PC, for så er stikket til hovedtelefoner pludselig noget tættere på, i stedet for man skal ind under skrivebordet og kravle for at skifte stik. Bagpå er der placeret et AUX stik, så der kan tilsluttes ex. en iPod eller en anden lydkilde, hvis man skulle ønske at bruge Altec Lansing VS2720 uden en computer.

Der er utrolig mange producenter af højttalere, og indtil nu har Altec Lansing VS2720 ikke skilt sig synderligt ud fra mængden, så måske er det på lydsiden det sker?

Desværre ikke – Altec Lansing VS2720 spiller ganske middelmådigt, men der er ikke specielt meget ”bund” i lyden, og der er visse begrænsninger mht. volumen. Når det så er sagt, så er det også en væsentlig detalje at Altec Lansing VS2720 koster 299,- og lyden må altså være derefter… Det er ikke de bedste 299,- kroners højttalere jeg har lyttet til, men altså heller ikke de værste.

Generelt synes jeg lyden er en lille smule ulden, og jeg savner et lidt mere detaljeret lydbillede.

Konklusion
Det er faktisk første gang jeg er blevet en smule skuffet med et produkt fra Altec Lansing i hånden, for jeg synes ikke Altec Lansing VS2720 er 299,- værd – de burde nok være prissat en 100,- under, eller bare have spillet en tand bedre så prisen bedre kunne forsvares.

Altec Lansing laver generelt rigtig gode højttalere, og jeg har selv et ældre sæt stående på mit skrivebord i dag, så Altec Lansing VS2720 må vel betegnes som et produkt der har ramt lidt ved siden af.

+
Nydeligt design
Stik til hovedtelefoner på front


OK lyd – men fås bedre

Karakter
60 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 299,-

Find den bedste pris på Altec Lansing VS2720

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
GS Scandinavia A/S