lørdag, april 20, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Astro A30 Gaming headset

Anmeldelse: Astro A30 Gaming headset

Det er lidt den omvendte verden her på eReviews.dk når det kommer til audio-brandet Astro, for vi har tidligere teste topmodellerne A50 og A40, og vi er nu nået til den mindste tilgængelige model, Astro A30, som kan fås med og uden ASTRO MixAmp enheden. Vi er spændte på at se om lillebroren kan leve op til de store modellers højt satte standard når man tager den lavere pris i betragtning.

Hvad er der i æsken?

Hvis man køber den store Astro A30 model med MixAmp er selve æsken også væsentligt anderledes. Den er faktisk næsten dobbelt så bred og det skyldes at æskerne er lavet som fold-ud, hvor headsettet er i det ene rum, MixAmp enheden i en anden og kabler med manual i det sidste. Foruden headset og MixAmp får man et optisk lydkabel, USB-kabel, 3.5mm audio kabel, Xbox Live kabel, et PC-splitter kabel, kabel til headset fra selve MixAmp enheden, mikrofonen som kan tages af headsettet og tags til hovedtelefonerne. Hvis man derimod går efter Astro A30 standalone modellen uden MixAmp får man et rent PC headset med to almindelige 3.5mm kabler, hvoraf det ene er splittet og det andet fire-pin.

Design

Hvis man enten husker vores anmeldelser af Astro A40 og A50 eller på anden vis kender produkterne vil man vide at de to produkter deler designmæssige ligheder, på selve headsettene, men vi kan allerede indledningsvist konstatere at disse designmæssige træk ikke gør sig gældende på Astro A30, hvor vi har at gøre med en helt anden konstruktion, som vi kommer nærmere ind på, men værd at nævne er at den bestemt deler kvalitetsindtrykket som man får ved at have det i hænderne. Alle detaljerne føles veludførte og gennemarbejdede til sidste skrue. Overordnet set fås Astro A30 i hvid eller sort, og med eller uden MixAmp enheden, hvortil det altså er muligt at købe udgaver med specialdesignede tags fra nogle af de mest populære og højaktuelle spilserier derude. Vi fik både det sorte og hvide at lege med, og pånær farven er der ingen forskelle. Den hvide må siges at være en smule mere lækker da de nævnte detaljer bedre kommer til udtryk på den mælkehvide overflade.

A30_AS_ASTRO_White

Selve Astro A30 headsettet har en speciel form uden at man kan sætte rigtig ord på det. Rammen har et knæk og selve hovedtelefonerne er holdt fast med en cylinderformet holder. Selvom det lyder til at være komplekst og som en større konstruktion, så er der faktisk tale om et on-ear headset, hvilket adskiller sig væsentligt fra de store A40. Vægten er også væsentligt mindre, men ikke så lav at man ikke mærker tyngen af de robuste kvalitetsmaterialer. Cylinderen giver mulighed for selve hovedtelefonerne at dreje cirka 100 grader, så de dels kan tilpasse sig ens hovedform og dels smides om halsen når man holder pause eller lignende. I bunden af den venstre hovedtelefon er der 3.5mm indgange både for og bag, hvoraf den forreste er til mikrofonen som kan smides på plads, og den bagerste er til audio-kablet. Smider man mikrofonen af kan man altså bruge Astro A30 til sin mobiltelefon på farten også. Standalone udgaven af Astro A30, som er uden MixAmp enheden, har på kablet er en indbygget mikrofon, som muliggør chat med eksempelvis ens iPhone. På bagsiden er der en knap til at skifte mellem den mikrofon man ønsker at bruge. Mikrofonen der kan smides i front er naturligvis bedre modtagende overfor de lyde man har lyst til at sende videre til kammeraterne, men den anden mulighed er en lækker detalje, uden tvivl.

MixAmp enheden er et designmæssigt mesterstykke i sig selv. Vi har allerede nævnt enheden i vores Astro A40 anmeldelse, men den fortjener stadig at blive nævnt her også. MixAmp enheden, som følger med den store udgave af Astro A30 er en relativt tung central boks, hvortil man slutter sin computer, USB for strøm og headset-funktion uden digital surround, eller man kan forbinde til den optiske lydindgang for at få fuld udbytte med Astro A30. På toppen af enheden har man tre knapper og to drejehjul. Knapperne er til henholdsvis tænd/sluk, Equalizer og aktivering af Dolby Digital, hvor drejehjulene er til justering af volumen og balancering af game/voice. MixAmp enheden føles relativt tung, men det er også en fordel da den så hovedsageligt bliver på sin plads ved at man blot flytter sig en smule i stolen/sofaen. På fronten af enheden har man udgange til headset, Xbox Live og Daisy-Chain så man kan kable flere headsets til det samme setup.

Funktionalitet

Hvorvidt man tager Astro A30 med eller uden MixAmp-enheden har en afgørende betydning for kompabiliteten, for mens standalone Astro A30 headsettet er kompatibelt med PC/Mac og PS4 (Muligvis med Xbox One når der kommer en adapter), så gør MixAmp enheden det at den gør Astro A30 kompatibel med PS3 og Xbox 360 også. Opsætningen af begge typer er dog fuldstændig smertefri og illustreret i IKEA-stil med billeder i de medfølgende manualer. Hvis man har en Xbox 360 så skal man være opmærksom på at chat-kablet går ind i MixAmp enheden, hvilket betyder enheden skal stå tæt på brugeren. Alternativt skulle der på selve hovedtelefonerne være endnu en indgang, og så har man altså valgt pest over kolera. Uanset hvad er kablet fra MixAmp enheden til headsettet ikke besynderligt langt, så brugern skal alligevel sidde relativt tæt på deres konsoller, hvilket vi også pointerede ved test af Astro A40 er et lille issue for dem der præferer at have deres konsol ved siden af deres fjernsyn og så ellers læne sig tilbage i sofaen. USB-kablet og det optiske kabel er forholdsvis lange, men det betyder at MixAmp enheden skal trækkes hen til sofaen hver gang, hvilket naturligvis gør det muligt at styre volumen, equalizer osv.

A30_HS_ASTRO_Black

Når man endelig har tingene sat op, uanset om man bruger MixAmp enheden eller ej, vil man hurtigt opdage, hvorfor god lyd er så vigtigt. Dette viser Astro med deres headset, hvor byggekvaliteten og lydkvaliteten er med til at give en bedre spilleoplevelse. Selvom Astro A30 er mindre og on-ear formår de at slutte ørerne tæt takket være de stofpuder de er udstyret med og så er lyden i dem helt enestående. Med standalone udgaven er der tale om stereo-lyd, men før man får prøvet surround med MixAmp enheden savner man heller ikke funktionaliteten fordi balancen mellem lydene og klarheden er så gode. Når man til gengæld har haft MixAmp enheden sat til så er det som om de også kan spille lidt højere, men det skyldes nok bare at man nu har et digitalt signal, hvor endnu flere detaljer kommer igennem. Man har med Astro A30 og MixAmp mulighed for at leve sig helt ind i sine spil, sin musik og sine film. Equalizerne er ikke overdrevet på nogen måde, de giver blot nogle fordele til de forskellige typer af lyde man kunne tænkes at være interesseret i. Lyden er krystalklar og lever bestemt op til vores høje forventninger til lillebroren af de to store drenge vi testede tidligere. Med surround sound får man fordele i form af at nu kan man høre ens fjenders bevægelser og de små detaljer gør at man har en fordel over dem. Dette gør sig især gældende i spil som Battlefield 4 på PlayStation 4, hvor lyd spiller en væsentlig rolle og ikke bare er realistisk, men også brugt til at skabe en atmosfære, som man med Astro A30 altså lever sig meget godt ind i. Apropos PlayStation 4 så vil man naturligvis være i stand til at bruge standalone Astro A30 versionen ved at sætte kablet direkte i controlleren, men her mærkede vi at lydniveauet simpelthen ikke kunne skrues ligeså højt op som på PC, hvilket nok skyldes spændingen på controlleren fremfor selve headsettet.

Klarhed af lyd gælder også ud af huset. Med det mener vi at online adspurgte vi via TeamSpeak og andre tjenester venner, hvor godt de hørte os på en skala fra 1 til 10 og de fleste svarede 9-10 stykker. Det betyder en del taget i betragtning at gamere er et kræsent folkefærd. Det er naturligvis en vigtig detalje at man kan høre og blive hørt, især når man spiller multiplayer og med MixAmp enheden er det endda muligt at justere balancen mellem spil- og chat-lyd, så på denne måde kan man hurtigt tilpasse sig til situationen, hvor man i eksempelvis Diablo III alle smider spells samtidigt kan lyden fra disse overdøve ens medspillere og så kan man hurtigt balancere til deres fordel, eller man kan skrue ned for dem når de bliver for meget at høre på fordi de har fået et Legendary item.

En fordel som hurtigt (læs: efter få timer) blev klar ved Astro A30 var at den mindre størrelse og vægt samt designet gjorde at komforten var i top. Man mærker dem ikke på hovedet efter noget tid og det føltes rart. Den mindre størrelse vil nok ikke falde i alles dmag, men personligt blev jeg overrasket over hvor godt de kunne lyde og performe, især med Dolby Digital via MixAmp enhden når denne var aktiv.

Konklusion

Uanset om man vælger Astro A30 med eller uden MixAmp enheden bliver man ikke skuffet, for de spiller fremragende uanset om man har Dolby Digital aktiveret eller ej, men man har altså mulighed for at betale lidt ekstra og få surround, balance af lyd, samt kompabilitet med flere enheder, og det er jeg overbevist om er de ekstra penge værd. Man får uanset hvad også god komfort og helt gennemført kvalitet og design. Tommelfingeren peger i hvert fald den helt rigtige vej herfra.

[checklist]

  • Lydkvalitet
  • Design
  • Byggekvalitet
  • MixAmp enheden (hvis man vælger audio-system)
  • Multiplatform (bemærk forskelle)

[/checklist]
[badlist]

  • Korte kabler
  • Xbox Live sluttes til MixAmp (audio-system udgave)

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser:

  • Astro A30 med MixAmp – 1699,-
  • Astro A30 PC – 849,-

Find forhandler og den bedste pris på Astro A30

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Det er lidt den omvendte verden her på eReviews.dk når det kommer til audio-brandet Astro, for vi har tidligere teste topmodellerne A50 og A40, og vi er nu nået til den mindste tilgængelige model, Astro A30, som kan fås med og uden ASTRO MixAmp...Anmeldelse: Astro A30 Gaming headset