fredag, april 19, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Chill Powerbank PB-12000

Anmeldelse: Chill Powerbank PB-12000

chill-12000mah-dual-usb-powerbank-pb-12000b

Når man ikke ønsker at være afhængig af strøm, men samtidigt ønsker at have en smart telefon eller tablet, så kan man hurtigt tænke at de to ting bare ikke vil gå hånd i hånd, men denne overbevisning har man så småt ændret ved med såkaldte powerbanks, som er bærbare batterier der kan bruges til at oplade andre batterier med og i denne omgang skal vi kigge på et højkapacitets et af slagsen, nemlig Chill PowerBank PB-12000.

Hvad er der i kassen?

Faktisk ikke så lidt. Udover selve Chill PowerBank PB-12000 medfølger et neopren etui, spiralt USB-kabel, manual og udskiftelige USB-adaptere til iPhone 5/iPad Mini, Apple 30-pin, Samsung 30-pin,  micro-USB og mini-USB.

chill-12000mah-dual-usb-powerbank-pb-12000b (1)

Design og funktionalitet

Grundet den store kapacitet er Chill PowerBank PB-12000 forventeligt tung, men det er ikke mere end at man stadig kan have den med i tasken eller endda jakkelommen. Faktisk vejer den blot 262g og er 2,3 cm i højden, hvilket kan føles voldsomt for et ekstra batteri, men på den anden side skal man tænke på de muligheder Chill PowerBank PB-12000 giver en. Det er dog hverken tyngden eller tykkelsen, der får Chill PowerBank PB-12000 til at se klodset ud i mine øjne, men derimod det rillede aluminiumsdesign i siden af enheden, som går hele vejen rundt. Denne rillede form minder mest af alt om produkter fra 90’erne, hvor det praktiske til tider vejede væsentligt mere end et strømlinet design. På afstand får man desværre indtrykket at Chill PowerBank PB-12000 er en billig enhed, hvilket er ærgerligt for når man kommer tættere på og får enheden i hånden føles den faktisk veludført og robust. De forskellige dele virker til at være ret stabile og man får faktisk indtrykket af at den kan holde til de mere end 500 opladninger, som producenten annoncerer med vil bringe Chill PowerBank PB-12000 ned på en kapacitet af 85% i forhold til ny. Dette er ikke meget mindre end man får i moderne bærbare computere i dag, og må siges at være acceptabelt. Chill PowerBank PB-12000 er trods alt ikke enheden der skal erstatte ens oplader hele tiden og de fleste af ens mobile enheder vil kunne oplades adskillige gange før man skal genoplade Chill PowerBank PB-12000.

Fronten og bagsiden på Chill PowerBank PB-12000 er udført i mat sort med hvid tekst og logo. På bagsiden har man desuden fire små LED-dioder og disse fortæller om opladestatus og batteriniveau, så man inden afrejse hurtigt kan se om det er nødvendigt at oplade Chill PowerBank PB-12000 inden man skal af sted. I henhold til leverandøren skulle dioderne stå for cirka 25% af kapaciteten hver og det viste sig at være rigtigt nok under vores test for hver diode-stadie var i stand til at oplade vores iPhone 5 to gange. Dette gav i alt 8 opladninger og der var stadig en ganske lille smule juice tilbage, men det var ikke meget. Dette betyder at de angivede 12000 mAh sikkert passer meget godt, men batteriet i selve Chill PowerBank PB-12000 enheden drænes også ved at den ikke bliver brugt og står i en dag eller to, for batteriet i vores iPhone var aldrig helt afladet ved påbegyndt opladning. Når det kommer til kapaciteten af batteriet er der indiskutabelt masser at komme efter, især hvis man blot har én enhed som skal oplades, så kan man endda tage på en længere tur uden at være afhængig af strøm. Derudover er Chill PowerBank PB-12000 i henhold til producenten udstyret med et intelligent sikkerhedskredsløb som er med til at sikre pålidelig drift under de fleste forhold, hvilket er godt nyt for den aktive udendørsbruger.

I hvad der må svare til bunden på Chill PowerBank PB-12000 finder man to almindelige USB-porte, en mikro-USB port og en on-off knap. De to USB-porte er på henholdsvis 1 og 2,1 Ampere så man kan oplade forskellige typer af enheder. Den store strømstyrke er til brug med tablets eller phablets med kraftige batterier, således at disse også kan oplades relativt hurtigt.. Min egen Samsung Galaxy Note II var ikke længere om at oplade end den ville være fra en oplader der var sluttet til strømstikket, og dette kan man kun være tilfreds med. Det smarte ved at have to af disse porte er netop at man sagtens kan oplade to enheder samtidigt med Chill PowerBank PB-12000 uden at det tilsyneladende sætter farten på opladningen ned, men batteriet på selve enheden bliver naturligvis hurtigere drænet. Mikro-USB porten bruges til at oplade selve Chill PowerBank PB-12000 og denne har ingen medfølgende adapter til strømstikket, så man skal enten tilkøbe en sådan eller benytte en USB-port på computeren. Opladningen af selve Chill PowerBank PB-12000 tager en del timer og uden at vide det nøjagtigt hægter vi os ved producentens angivelse på 7-8 timer. Det betyder man over natten kan gøre sin Chill PowerBank PB-12000 klar til en uges ferie med sin iPhone eller et weekendophold med tabletten. Den nævnte on-off knap kan bruges til at tænde og slukke for opladningen eller når der ikke er nogen enheder tilsluttet blot at se, hvor meget strøm der er tilbage ved hjælp af de orange LED-indikator-dioder.

Det spiralt opbundne kabel, som følger med Chill PowerBank PB-12000, er egentlig ganske fint så det fylder mindre når man ikke bruger det og det samme kabel bruges (bare omvendt) til at oplade de mobile enheder efter at man har ladet Chill PowerBank PB-12000 op. Man vender blot kablet og smider den passende adapter på om nødvendigt. Dette kabel, sammen med de medfølgende adaptere og endda selve Chill PowerBank PB-12000 enheden kan alle sammen være nede i det medfølgende etui i neopren, så man nemmere kan opbevare sine ting uden at miste dem. Neopren etuiet er dog en smule stramt og det kræver lidt kraft at få presset enheden ned i. Det havde været optimalt at finde en smartere løsning som var mindre krævende. Endvidere passer neopren etuiet farvemæssigt ikke til det (forsøgte) elegante design af selve Chill PowerBank PB-12000 og det er ærgerligt at man føler produkterne ikke helt passer sammen.

chill-12000mah-dual-usb-powerbank-pb-12000b (2)

Konklusion

Med masser af kapacitet så er Chill PowerBank PB-12000 en ganske fornuftig rejse-kompagnon til dem der kommer ud på steder, hvor man ikke så nemt har adgang til strøm, eller hvis man blot er ligeså uheldig som undertegnede at opleve strømsvigt i flere timer når der er storm og strømmen på mobiltelefonen netop dér har brug for noget juice. Det er dog ikke kapaciteten og størrelsen, der gør at designet er en smule old fashioned og neopren etuiet hjælper ikke ligefrem på skønheden, men på den anden side er det vigtigste dog det praktiske og funktionelle, hvor Chill PowerBank PB-12000 opfører sig fuldt ud tilfredsstillende og kan oplade de mobile enheder adskillige gange, før den selv igen skal have noget strøm.

[checklist]

  • Kraftig
  • Opladning af to enheder samtidigt
  • LED-indikation
  • Hurtig opladning

[/checklist]
[badlist]

  • Designet

[/badlist]

 

Pris og tilgængelighed

Set til 682,-

Find forhandler og den bedste pris på Chill Powerbank PB-12000

REVIEW OVERVIEW

Design
Funktionalitet
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Når man ikke ønsker at være afhængig af strøm, men samtidigt ønsker at have en smart telefon eller tablet, så kan man hurtigt tænke at de to ting bare ikke vil gå hånd i hånd, men denne overbevisning har man så småt ændret ved...Anmeldelse: Chill Powerbank PB-12000