Det er endnu engang blevet tid til en anmeldelse af et headset, og endnu engang har vi en ny spiller på banen, denne gang i form af Creative’s Sound Blaster Arena Surround USB Gaming Headset. Jeg tror producenterne ind i mellem har en konkurrence om at lave produktet med det længste navn, og vi har formentlig ikke set det længste navn endnu.

I dette tilfælde kan navnet vist kortes ned til Creative Sound Blaster Arena Surround, og som navnet antyder, er der tale om et headset fra Creative, der både understøtter surround, tilsluttes via USB og er rettet mod gaming.

Nu har vi den seneste tid kigget på en lang række gaming headset, fra både SteelSeries, ZOWIE, så det skal blive spændende og se hvordan Creative klarer sig i dette selskab.

Hvad er der i kassen?
Creative Sound Blaster Arena Surround leveres I en sort og orange emballage, som ikke er fantastisk ophidsende. Den er dog funktionel, og man kan se selve headsettet igennem emballagen, hvilket gør at man hurtigt kan danne sig et indtryk af om det er noget for en eller ej.

I emballagen finder du Creative Sound Blaster Arena Surround, en løs mikrofon, CD med software samt en lille manual. Den løse mikrofon kommer vi tilbage til.

Design
Jeg har næsten lige haft SteelSeries Siberia V2 på testbænken, og Creative Sound Blaster Arena Surround minder ret faktisk en del om dem, bare i lidt mindre målestok. Creative Sound Blaster Arena Surround er forholdsvis kompakte, uden at være små. Designet er meget stilrent, uden at være kedeligt. Farven er hvid,højglans på ørekopperne og mat på hovedbøjlen. Hovedbøjlen kan justeres ganske meget, og jeg føler mig overbevist om den kan tilpasses alle hovedformer, både store og små. Sleve ørekopperne er ret store, og af ”over the ear” typen, dvs. de dækker hele øret, og sidder ikke og klemmer på en del af øret. Dette gør at Creative Sound Blaster Arena Surround er meget behagelige at bruge, selv i lange perioder, da der ikke er et konstant tryk på en del af øret. Derudover så er ørerpuderne utrolig bløde og lækre, og de gør at ørekoppen slutter helt tæt om øret. Dette har to åbenlyse fordele, for det første fjerner det en masse udenomsstøj, og dernæst behøver du ikke spille nær så højt, da lyden bliver i ørekoppen, i stedet for at ”fise ud” af siderne.

Creative Sound Blaster Arena Surround vejer ikke noget særligt, så det er heller ikke belastende at bruge, selvom man måske sidder mange timer foran computeren.

Creative Sound Blaster Arena Surround har et USB Stik som eneste tilslutningsmulighed, og det synes jeg faktisk ret god om. En del af de headsets jeg har anmeldt har haft kombineret USB og minijack tilslutning, og det bliver meget hurtigt et virvar af kabler, adaptere og samlinger. Her har du ét kabel, og dermed så også kun én mulighed for tilslutning, nemlig USB. Nogle er måske ikke lige til USB, men jeg synes det er en kæmpe fordel at der kun er ét kabel og ét stik. Derudover så får du med Creative Sound Blaster Arena Surround ikke bare en USB tilslutning, men stikket du sætter i computeren er rent faktisk et rigtigt soundblaster lydkort. Det betyder at du, uanset hvor skrabet din computer er, vil kunne gå god lyd, og samtidig spare din PC for lidt belastning, da lydkortet’s hardware sørger for det meste.

At Creative Sound Blaster Arena Surround leveres inkl. Et USB lydkort kan have værdi for nogle, men I og med dette lydkort ikke kan separeres fra Creative Sound Blaster Arena Surround og bruges sammen med andre produkter, vil merværdien være mindre end hvis der havde vedlagt et løst USB lydkort.

På ledningen, der er ca. 2,5m lang, sidder der en knap hvorpå du kan regulere volumen samt tænde og slukke mikrofonen. Eneste anke i forbindelse med ledningen er at den, fra volumekontrollen, er ganske kraftig og derfor er lidt stiv i det, og ikke nær så fleksibel som hvis det havde været et ”minijack” headset. Det kan dog også være en fordel at ledningen er væsentligt kraftigere, da den så vil have mindre risiko for at brække/knække.

Funktionalitet
Når man første gang tilslutter Creative Sound Blaster Arena Surround leveres, så klarer Windows 7 installationen af drivere mv., men smider du den medfølgende CD i – får du mulighed for at installere et utal af ekstra applikationer.

Jeg vil ikke bruge synderligt meget tid på disse applikationer, men kun lige knytte et par kommentarer dertil.

Det er bl.a. muligt at installere en applikation kaldet ”Audio Control Panel” hvor du kan lave en lang række justeringer og tilpasninger, bl.a. kan du bruge en funktion kaldet ”microphone effects” og det gør at du kan tale i mikrofonen, og eksempelvis lyde som en dame, en alf eller noget helt tredje. Det er en rigtig sjov feature, og prøv at forestil dig at du laver med venner og bekendte over MSN eller Skype – og du pludselig har en alfe-stemme!

Derudover så har Creative Sound Blaster Arena Surround også indbygget X-FI teknologi, som giver en 3D effekt, denne effekt kan justeres i den føromtalte software, og hvis du går fra 50% surround effekt, og ned på 0%, så er det en mærkbar forskel. Du føler ikke nødvendigvis at musik mv. er i ”3D”, men slukker du for effekten vil du formentlig synes at lyden er en smule tam og kedelig.

Jeg nævnte tidligere at der medfulgte en løs mikrofon, og det er der en god grund til. I venstre side af Creative Sound Blaster Arena Surround kan man nemlig sætte den medfølgende mikrofon i et alm. Minijack-stik, i min verden er det genialt tænkt, især hvis man som Jeg, vil bruge Creative Sound Blaster Arena Surround primært som hovedtelefoner, og sekundært som headset. I den forbindelse er det rart at kunne tage mikrofonen af, når den alligevel ikke er i brug. Mikrofonen er i en eller anden form for kraftig gummi, som gør at den er meget fleksibel og kan justeres på kryds og tværs. At den er forholdsvis fleksibel gør så desværre også at den ikke er helt så nem at justere som en meget stiv mikrofon. Når det så er sagt, så tror jeg Creative Sound Blaster Arena Surround’s mikrofon er at foretrække, da den grundet det ”bløde design” er meget robust, og kan tåle en del ture ned på bordet uden at tage den mindste skade.

Den sidste, ret unikke feature, som Creative Sound Blaster Arena Surround indeholder, er en såkaldt Silenzer. Denne funktion kan kun aktiveres når du har mikrofonen tilsluttet, da den tager lyden der kommer ”udefra” og sørger for at filtrere dette fra, så dem i den anden ende kun hører dig, og ikke alle de andre deltagere til det netparty du sidder mit i…

Lydkvalitet
Lyden i Creative Sound Blaster Arena Surround er ganske enkelt glimrende, lyden er meget detaljeret, bassen er stram og den indbyggede 3D funktionalitet gør lyden meget mere levende, uanset om det er musik, spil, video eller andet du bruger Creative Sound Blaster Arena Surround til. Der er absolut intet at udsætte på hverken den rå kvalitet, volumen eller andet omkring lydbilledet – det spiller bare!

Konklusion
Der er vel et eller andet sted ikke ret meget andet at sige end at Creative Sound Blaster Arena Surround er et rigtig godt køb.

Prisen er pt. Omkring 460,- rundt omkring på nettet, og for under 500,- får du et headset der har udseendet med sig, spiller fremragende, leveres med mikrofon der kan tages af og på efter behov, og med et ægte Creative USB lydkort indbygget i ledningen, så du er sikret lyd af høj kvalitet, uanset hvor dårlig en computer du benytter.

Creative Sound Blaster Arena Surround kan bruges til både musik, film og spil – så det er altså ikke forbeholdt gameren, selvom det naturligvis er oplagt hertil.

Creative Sound Blaster Arena Surround får en stor anbefaling med herfra eReviews.dk

+
Lækker kvalitet
Lydkvalitet
Aftagelig mikrofon
Indbygget lydkort


Lidt for ”slap” mikrofon
Tykt kabel fra headset til computer

Karakter
90 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til: 458,-

Find den bedste pris på Creative Sound Blaster Arena Surround USB Gaming Headset

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Creative