• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

mad-catz-ratm-01

Selve overskriften i denne anmeldelse er blot navnet på produktet vi har fået til test og virker for nogle som værende paradoksal, fordi normalt går trådløs forbindelse og gaming ikke så godt sammen. Derudover er gaming mus generelt tilpas store så de føles godt i hånden når man eksempelvis skal spille i flere timer. Mad Catz R.A.T. M er både trådløs, kompakt og praler af at være til gaming, men lad os se nærmere på om den kan leve op til en gamers forventninger.

Hvad er der i kassen?

Indledningsvist skal Mad Catz R.A.T. M have ros for sin yderst indbydende æske, som er gennemsigtig plastik med fuldt udsyn til musen og dennes specielle udformning, som vi kommer nærmere ind på. Der er tale om hård plastik og skal muligvis symbolisere seriens rå image. Når man skiller æsken ad skal man trække musen ud og i nederste del finder man medfølgende etui og batterier til musen.

Se vores unboxing af Mad Catz R.A.T. M nedenfor.

Design

Det der tidligere hed Cyborg Gaming R.A.T. mus er i dag erstattet med Mad Catz R.A.T. M, men designet og produkterne er forblevet de samme med deres yderst unikke design. Ordspillet er at Mad Catz R.A.T. M skal skille sig ud fra mængden ved at være en rotte og muligvis er det derfor den er støbt med rå linier og med masser af hulrum. Den virker som værende inspireret af jægerfly og eksotiske biler på samme tid. Det der ville skulle repræsentere indmaden er aluminiumsfarvet og skjoldet er sort med et rødt Mad Catz logo.

mad-catz-ratm-02

Mad Catz R.A.T. M er med syv knapper og en 5D knap veludstyret og giver massevis af muligheder for forskellige indstillingsmuligheder. 5D-knappen går ud på at det er som et lille joypad og kan bevæges i de fire retninger samt trykkes på (5 funktioner). Scroll-hjulet er især specielt og minder mest af alt om et møllehjul uden hul igennem. Man kan se scroll-hjulet fra bunden også da dette område er helt hult. Denne designdetalje er dog lir og har ikke umiddelbart nogen funktionel værdi.

mad-catz-ratm-03

Den nederste del af Mad Catz R.A.T. M er udstyret med en skuffe der glides ud så man kan smide to styk AAA-batterier i og som i henhold til producenten skulle holde i op til et år med almindeligt brug. Det er dog ikke den eneste del af Mad Catz R.A.T. M der kan skubbes ud. Ryggen, så at sige, hvor ens håndflade hviler på musen kan også skubbes cirka 2 cm bagud så man i virkeligheden får en større mus ud af det. Den er stadig kompakt i forhold til mange andre gaming mus, men den føles nu mindre kompakt end andre mobile mus. Det er en dejlig detalje, der gør at musen udvider sit arbejdsområde, men min hånd er stadigvæk for stor til at jeg ville kunne bruge Mad Catz R.A.T. M som min primære gaming mus. Til farten er den dog ganske fornuftig da man slipper for kablet og den kan med sit etui nemt passe ind i en lomme af ens computertaske.

mad-catz-ratm-05

I bunden af Mad Catz R.A.T. M trækker man ligeledes USB-nano donglen ud som bruges til at forbinde ens mus med computeren. Denne bruges angiveligt også når man første gang skal parre den med Bluetooth. Dette havde vi dog vores udfordringer med, læs mere herom længere nede.

mad-catz-ratm-07

Funktionalitet

Softwaren til Mad Catz R.A.T. M er mulig at hente til både Windows og Mac. Denne er ikke en nødvendighed, men gør det muligt at tilpasse knapperne med de funktioner man nu har lyst til. Eksempelvis var det muligt at lave frem og tilbage knapperne på Mac’en ved at indspille nogle simple makroer. Softwaren gør det endvidere muligt at vælge hastighed på de to hastighedsprofiler som Mad Catz R.A.T. M er udstyret med, så man hurtigt kan skifte til præcisionsarbejde om nødvendigt, eller blot mellem to forskellige spilformer.

http://media.ereviews.dk/#!album-100

Den største udfordring vi havde med Mad Catz R.A.T. M var at få Bluetooth forbindelsen til at virke. Et eller andet sted i manualen nævner den noget om at man kan forbinde den til Bluetooth Smart ready enheder og det kan være det er en nyere form for Bluetooth end den vi er udstyret med. Med USB-donglen var der ingen problemer og forbindelsen var ganske fin uden forstyrrelser eller lag, som man ellers oplever med trådløse mus, der ikke er bygget til hurtig respons og gaming. Derimod er Mad Catz R.A.T. M udstyret med en timer på laseren, så man kan bede denne om at sove efter et bestemt stykke tid at musen ikke har været brugt. Til at starte med var det en irritationsfaktor fordi den som standard stod på 10 sekunder og det ville en som mig simpelthen ikke være med tid, for musen skulle bruge et helt sekund på at vågne op efter den var gået i sleep. Denne sleep bruges muligvis for at forlænge batteritiden på produktet og for nogle vil dette derfor nok være en brugt feature. Vores blev dog sat til max, hvilket er 4 minutter. Apropos batteritiden så var denne oplyst til 1 år fra producentens side, men vi oplevede at denne svang, idet man i den installerede software kunne se hvad den forventede levetid var og nogle gange sagde den 99% efter den allerede havde sagt 97%, og selvom en batteritid på cirka et år er acceptabelt så bør informationen ikke svinge så meget som den gør.

Mad Catz R.A.T. M yder ganske fint af en trådløs mus at være. Den viste sig at være velegnet til forskellige type af spil og i tegneprogrammer. Den er præcis og yderst responsiv, så længe den ikke når at falde i søvn. Det var hurtigt at skifte mellem hastighedsprofilerne, hvis man eksempelvis som jeg spiller skydespil med lav følsomhed og strategispil med høj.

Mad Catz har startet en ny feature de kalder GameSmart og denne går ud på at de produkter de certificerer med GameSmart er multiplatform-kompatible. I dette tilfælde betyder det at Mad Catz R.A.T. M virker med de forskellige operativsystemer man kunne finde på at slutte den til.

Konklusion

Skulle man være på udkig efter en trådløs og mobil mus, som supplement til en eksisterende i større form så er rotten Mad Catz R.A.T. M med det specielle rå design klart et godt bud på et solidt kvalitetsprodukt med masser af indstillingsmuligheder. Det ærgerlige var at vi trods musens Bluetooth ikke kunne slippe for USB-donglen da vi ikke kunne få lov at forbinde via Bluetooth. Prisen er i klart den dyre ende, når man tænker på at den (for de fleste gamere) ikke ville kunne agere som primære enhed, med mindre man har små hænder. Prisen er derfor den eneste faktor der kunne skræmme væk fra et ellers udmærket stykke tilbehør.

  • Justerbar størrelse
  • Fedt design
  • Simpel software
  • Besværet Bluetooth opsætning
  • Batteritiden svinger

Pris og tilgængelighed

Set til 799,-

Find forhandler og den bedste pris på Mad Catz R.A.T. M