Philips har længe siddet som en af de absolut førende producenter af universal fjernbetjeninger, selvom der er mange der ønsker at vælte dem af pinden, bl.a. Logitech.

Philips Prestigo SRT8215 er en universal fjernbetjening der kan betjene op til 15 enheder, så med andre ord burde du kunne betjene alle dine enheder i hjemmet, medmindre du har et ualmindeligt stort antal enheder.

Nu er markedet fyldt med universale fjernbetjeninger, og de fleste er okay – men så absolut heller ikke bedre end det, dog er der også modeller ind imellem der skiller sig ud, og Philips er blandt dem der er stærke på dette område.

Men lad os komme i gang, og se om Philips Prestigo SRT8215 kan bruges i en normal husstand.

Hvad er der i kassen?
Philips Prestigo SRT8215 leveres i en nydelig emballage, præget af Philips’ farver nemlig den hvide, blå og så den lilla som ofte er repræsenteret på bl.a. universale fjernbetjeninger.

I æsken finder man, foruden Philips Prestigo SRT8215, 3x AA batterier, et USB kabel, og en lille kvik-guide.

Nedenfor findes en lille video hvor Philips Prestigo SRT8215 pakkes ud, og man ser det medfølgende tilbehør.

Opsætning
Philips Prestigo SRT8215 er en af de mere avancerede modeller i Prestigo-serien, og det betyder bl.a. at opsætningen sker via en computer. Du downloader softwaren på myprestigo.com, tilslutter Philips Prestigo SRT8215 og følger guiden på skærmen som beder dig vælge type, mærke og model – hvorefter du blot skal pege den ”gamle” fjernbetjening mod Philips Prestigo SRT8215 og trykke på on/off knappen. På skærmen burde du så straks kunne se at fjernbetjeningen er genkendt, og så er dit arbejde slut. På den måde kan man virkelig nemt, og hurtigt, tilføje alle husets enheder. Jeg opsatte 2 TV’er, et fra Panasonic, og et fra Sony, et surroundanlæg fra Sony og en netværksafspiller fra Philips – alt sammen blev godkendt straks, og jeg oplevede ikke at der var nogle problemer i opsætningen. Her bør alle kunne være med, uanset hvor så længe man blot kender mærke/model og er i besiddelse af den oprindelige fjernbetjening til enheden. Det er dog også muligt at lave opsætningen UDEN den oprindelige fjernbetjening, men så kræver det man giver lidt mere informationer end ex. Blot ”Sony TV”.

Nedenfor findes et par screenshots af den yderste simple installation og opsætningsprocess.

Funktionalitet
Det mest fantastiske ved Philips Prestigo SRT8215 er at det virkede fra første tryk på fjernbetjeningen, TV’et tændte med det samme, og kunne betjenes uden problemer, det samme galt for de andre enheder jeg havde tilføjet.

Når du har tilføjet alle dine enheder i stuen eller hjemmet, kan du skifte mellem disse via touchskærmen som er at finde øverst på Philips Prestigo SRT8215 – her vælger du enheden, og får nu et par ekstra knapper på touchskærmen, knapper som er unikke for den enkelte enhed. Det er virkelig smart, og ikke mindst gennemført!

Jeg er normalt ikke fortaler for universale fjernbetjeninger, da jeg ofte har oplevet at man mister essentielle funktioner, og så vil jeg hellere have 4 fjernbetjeninger liggende på mit bord, i stedet for at mangle funktioner. Dette er ikke tilfældet ved Philips Prestigo SRT8215, eller i hvert fald har jeg endnu ikke mangler nogle af funktionerne fra den oprindelige fjernbetjening.

Philips Prestigo SRT8215 er ikke en lille ”fesen” fjernbetjening, nej det er en rigtig fjernbetjening med vægt i, og den ligger rigtig godt i hånden. Bagsiden er beklædt med blødt gummi, så den ligger mere sikkert, uanset om det er på bordet, i sofaen eller i hånden den befinder sig.

Størrelsesmæssigt ligner Philips Prestigo SRT8215 de fleste andre fjernbetjeninger, men den lille touchskærm øverst er lidt udover det sædvanlige, så den er måske en lille smule større end gennemsnittet. Når det så er sagt, så synes jeg at både vægt, design og den generelle finish er rigtig fin.

En genial ting er muligheden for at indkode helt op til 15 enheder – så kan man vitterligt betjene alt elektronik i huset, med én fjernbetjening som alle kan finde ud af, for det bliver ikke nemmere at bruge!

Konklusion
Jeg har altid drømt om en universal fjernbetjening der kunne erstatte alle de fjernbetjeninger man hurtigt får samlet sig på bordet, men indtil nu er jeg blevet skuffet hver gang, enten fordi man pludselig manglende funktioner, havde problemer med at sætte enheden op, eller den ganske enkelt bare var for dårlig konstrueret.

Med Philips Prestigo SRT8215 er mine fordomme omkring universale fjernbetjeninger blevet gjort til skamme. Opsætningen er så pædagogiks opbygget at selv min bedstemor ville kunne gøre det, og så virker det bare fra allerførste tastetryk. Det skal måske lige nævnes at jeg kun har testet Philips Prestigo SRT8215 med mærkevarer, har du et Prosonic TV eller lignende, kan jeg ikke garantere at det går lige så smertefrit. Men set i lyset af at de fleste har elektronik fra de velkendte fabrikanter stående, så bør opsætning og funktionaliteten være lige til.

Designet er lækkert, kvaliteten er høj og prisen på omkring 800,- virker yderst rimelig for et så velfungerende produkt der kan spare dig for en masse plads på stuebordet.

+
Det virker bare!


Større touchskærm?

Karakter
90 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?

Set til 759,-

Find den bedste pris på Philips Prestigo SRT8215

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Philips