Hvad er nu det? Et trådløst mini-tastatur med indbygget touchpad, til ”media center” computeren derhjemme… Vi har efterhånden set en del forsøg på at lave dette, og de fleste gange er det ikke gået særlig godt. Det skal dertil siges at jeg ikke har fulgt ret godt med på dette marked siden media-center computeren forsøgte at gøre sig indtog i danskernes hjem tilbage i starten af 2000 og frem til midten af dette årti, så der kan altså have været vellykkede produkter som jeg bare ikke er stødt på.

Når det så er sagt, så er idéen omkring en decideret media-center computer vel efterhånden afløst en af eller anden form for medie-afspiller, eller lignende, da de fleste danskere stadig har det lidt underligt med at have en computer, der meget ofte støjer, stående midt i stuen.

Men heldigvis er der sket meget, og Sandberg Mini Touchpad Keyboard har bestemt sin berettigelse i dag, læs mere og bliv meget klogere på mulighederne.

Hvad er der i kassen?
Sandberg Mini Touchpad Keyboard leveres i helt traditionelt Sandberg emballage der er lilla og gul, hvilket er deres farver. Emballagen kunne lige så godt indeholde et hvilket som helst andet keyboard fra Sanberg, hvis man ser bort fra størrelsen.

I kassen finder du selve tastaturet, usb modtager samt en manual, altså helt standard.

Design og funktionalitet
Sandberg Mini Touchpad Keyboard er måske ikke det smarteste tastatur, i de lækreste materialer, men mere i en middelmådig kvalitet. Jeg bruger til daglig et Logitech Dinovo Keyboard for Notebook, som er et helt almindeligt trådløst tastatur til omkring 400,- og det er altså i en helt anden kvalitet, både selve byggekvaliteten og tasterne.

Sandberg Mini Touchpad Keyboard er i sort plast, med en sølvfarvet ramme rundt om selve tasterne. Tasterne er lavet i det design som kendetegner en del tastaturer i dag, nemlig at der er lidt mere mellemrum mellem tasterne end man er vant til. Tasterne er dog stadig meget små, og jeg har forsøgt at skrive dele af denne anmeldelse på Sandberg Mini Touchpad Keyboard. Dog er tasterne så meget mindre at man ofte rammer forkert, og derudover så er selve tastaturet så småt at man ikke kan holde ud at sidde og bruge det i længere tid af gangen.

Selve tasterne er ikke specielt bløde, de er faktisk lidt hårde i det, og det er generelt ikke ret lækkert at skrive på. Heldigvis har Sandberg sørget for at de knapper man benytter oftest er blevet en smule større end de andre, så de burde være lidt nemmere at ramme, desværre er det altså en udfordring at klemme så mange taster sammen, på så lidt plads, så det hele vil nødvendigvis være lidt sammenpresset.

Til venstre for selve tastaturet sidder touchpadden, der fungere på samme både som en touchpad på en bærbare pc, nedenunder denne har du højre og venstre musetast, og ovenover er der 4 genvejstaster til play/pause, volume op/ned samt mute – egentlig de mest nødvendige efter min mening.

Selve touchpadden fungere faktisk ganske glimrende, selve den er forholdsvis lille, og på størrelse med det man normalt finder på en netbook.

Nu kunne det sagtens lyde som om at jeg allerede har lagt afstand til Sandberg Mini Touchpad Keyboard, men det er absolut ikke tilfældet, for det er slet ikke et tastatur der, efter min mening, skal bruges til at skrive på, og skal det endelig bruges, så vil det ganske givet være for en kort bemærkning.

Sandberg Mini Touchpad Keyboard er trådløst, og leveres med en USB modtager, som du kan sætte til en hvilken som helst computer med usb tilslutning, der skal ikke installeres nogen drivere eller lignende.

Der hvor jeg ser at man vil kunne bruge Sandberg Mini Touchpad Keyboard er naturligvis i stuen, hvis du har en media-center pc stående fast, eller du bare smider din bærbare computer til TV’et via HDMI, og mangler et tastaturet og en mus du kan bruge i sofaen mens du ser film fra computeren.

Derudover så kunne Sandberg Mini Touchpad Keyboard være oplagt til præsentationer i mødelokaler hvor din bærbare computer måske ikke står lige foran dig, da du er i gang med en præsentation på en storskærm, den trådløse rækkevidde er, teoretisk 10 meter, men regn med en 5-7 meter i fri linje, så burde du være godt dækket ind.

Jeg har testet Sandberg Mini Touchpad Keyboard sammen med min Windows 7 baserede bærbare computer, som fandt driveren med det samme, og straks kunne jeg flyde foran TV’et, og pludselig havde jeg en 42” skærm, i stedet for en snoldet 15” – og det er lækkert!

Vidste du at såfremt du har en computer med Windows Vista eller Windows 7 – så har du også en applikation kaldet ”Media Center”, som kan bruges på alle computere der opfylder nogle efterhånden gamle krav? Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med dette, så prøv at start det op, uanset om din computer er sluttet til et TV eller ej. Windows Media Center er en lækker brugerflade til musik, film, billeder og meget andet, især når du skal navigere via et TV, og ikke via din PC skærm. På denne måde bliver enhver PC pludselig til et media center, og når du er færdig lukker du bare applikationen og kobler computeren fra TV’et, hvorefter alt er tilbage som vi kender det, og noget som fruen i huset meget ofte vil have nemmere ved at acceptere end en computer der står under tv’et og brummer.

Konklusion
Man kunne måske godt have fået den opfattelse at jeg synes Sandberg Mini Touchpad Keyboard er noget bras, men det er faktisk ikke tilfældet. Selvom den generelle kvalitet, altså selve tastaturet og tasterne, lader meget tilbage at ønske, hvis man sammenligner med et tastatur fra Logitech i samme prisleje. Når det så er sagt, så er Sandberg Mini Touchpad Keyboard rent faktisk en fed lille gadget, og når man ”bare” skal bruge det som tastatur i stuen så fungere det fint, og man kan sagtens leve med at man får et super kompakt ”alt i et” tastatur, der måske ikke er af den højeste kvalitet, i stedet for at fedte rundt med både mus og tastatur inde foran TV’et.

Sandberg Mini Touchpad Keyboard er en ganske elegant løsning til stuen, som gør det nemt at bruge en hvilken som helst computer som media center, og der er ikke specielt mange konkurrerende produkter på markedet, så Sandberg Mini Touchpad Keyboard skal nok få godt fat i markedet inde længe…

+
Fede features
God størrelse


Den samlede kvalitetsfornemmelse
Lidt høj pris

Karakter
75 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 499,-
Find den bedste pris på Sandberg Mini Touchpad Keyboard

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Sandberg A/S