Så er der endnu et ny produkt fra Sandberg på testbænken, og vi holder os i mus/tastatur-afdelingen.

Sandberg Wireless Keyboard Set Pro er et helt almindeligt desktopsæt med trådløs mus og tastatur. Tastaturet er med en række genvejstaster, og vel det man i gamle dage kaldte e ”multimedie-tastatur”. Musen er en standard optisk mus, og det mest interessante er faktisk at det leveres med én nano USB modtager, altså en utrolig lille modtager der kan sidde i den bærbare, selv når du transportere den.

Lad os finde ud af hvor meget mus og tastatur man kan få for 269,- som er den vejledende pris for Sandberg Wireless Keyboard Set Pro.

Hvad er der i kassen?
Sandberg Wireless Keyboard Set Pro leveres I en aflang kasse I Sandbergs gule/lilla farver, på kassen reklameres bl.a. med 5 års garanti, samt at der benyttes føromtalte Nano USB modtager. I kassen finder man tastatur, mus, nano USB modtager, manual og et garantikort.

Desværre har Sandberg ikke vedlagt batterier, så dem skal man selv anskaffe før man kan få gang i sættet.

Design og funktionalitet
Tastaturet er ganske slankt, og har en ret flad profil og tasternes vandring er en smule kortere end et gængs tastatur. Der er indbygget håndledsstøtte som er beklædt med gummi, et materiale som går igen på næsten alle Sandberg’s produkter, man kan måske begynde at spekulere i om de har fået en god aftale på netop dette materiale…? Det gør dog bestemt ingen skad,e tværtimod så giver det lidt mere greb, selvom det måske ikke er nødvendigt på et tastatur.

Layoutmæssigt er der ikke noget specielt ved tastaturet, men i hver side er der blevet plads til en række multimedie-taster. I venstre side er det til: Denne computer, lommeregner, internetbrowser og e-mail. I højre side er det musikken der er i højsæde, for her finder man en mute, op/ned for volumen, play/pause og en knap til Windows medieplayer. Tastaturet kan både ligge fladt, og hæves vha. 2 små fødder bagpå tastaturet, hvor man også finder plads til 2 stk. AAA batterier som fodrer tastaturet.

Musen til Sandberg Wireless Keyboard Set Pro er af mellemstørrelse, hverken stor eller lille, og igen er den også beklædt med det her gummi-materiale som Sandberg er ganske glade for i øjeblikket. Det passer dog også fint til musen, da man har et mere fast greb, takket være den modstand der er i gummiet fremfor hård plast. Musen benytter optisk teknologi, jeg havde nok håbet på laserteknologi, men det er også et sæt i det billigere ende. Er er naturligvis tommelfingerknapperne, frem og tilbage, samt en knap der skifter mellem 1000 og 1600 DPI, alt efter hvor hurtigt du ønsker det skal gå.

Rækkevidden på både mus og tastatur er opgivet til mellem 6 og 10 meter, og det stemmer meget godt overens med det jeg kunne få ud af det. Regn med omkring 5-6 meter hvis der ikke er så mange forhindringer.

Selve anslaget på tastaturet er meget blødt, men det betyder altså også at man sommetider ikke får trykket hårdt nok, så der mangler bogstaver eller ord. Det er dog ganske sikkert bare en vanesag, og jeg synes generelt det er lækkert at skrive på, i forhold til den beskedne pris, og det støjer heller ikke mere end normalt. Der er rimelig god plads mellem tasterne, så der kan skrives ganske hurtigt, uden man rammer de forkerte taster.

Musen følger ikke helt med det ganske udmærkede tastatur, den er utrolig let, selvom der sidder 2 AAA batterier i den, og det gør altså bare at den virker billig. Nogle vil måske sætte pris på at den intet vejer, men jeg synes altså der bør være lidt modstand når man rykker musen rundt på musemåtten. Når det så er sagt, så reagere musen som den bør, og scrollhjulet ligeså, der er dog ikke så meget modstand i scroll-hjulet som tidligere set fra andre Sandberg mus.

Selvom musen er af den optiske type, så fungere den fint på både farverige magasiner, cowboybukser og en hvid bordplade – så de beviser også at optiske mus altså heller ikke nødvendigvis er kræsne mht. underlaget.

Konklusion
Sandberg Wireless Keyboard Set Pro er et ret gennemsnitlig sæt mus og tastatur, og Sandberg bevæger sig på et marked som bl.a. Logitech sidder ret tungt på. Men i forhold til hvad Logitech kan tilbyde til de her ca. 269,- så klarer Sandberg Wireless Keyboard Set Pro sig ganske godt, og du får et fornuftig sæt til rimelig penge.

Du får et fint tastatur, og en udmærket mus med usb nano modtager til under 300,- det er svært at konkurrere med, især når man husker på at der ydes 5 års garanti.

Personligt havde jeg gerne smidt et par hundrede kroner mere, og fået et sæt med et bedre tastatur og en lasermus, men er behovet ikke dertil, så synes jeg Sandberg Wireless Keyboard Set Pro er et fint kompromis mellem pris og kvalitet.

Karakter
75 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 269,-

Find den bedste pris på Sandberg Wireless Keyboard Set Pro

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Sandberg