• Design
  • Funktionalitet
  • Pris

2014-09-05 16_07_09-Villapakken - Villa pakken - Produkter – Google Chrome

For dem som ikke har set Go’ morgen Danmarks udsendelse, som Sikkerthjem var med i, så er der tale om en alarm-producent, som fokuserer på at levere en passende alarm, med nem opsætning og ikke mindst anvendelse og vigtigst af alt uden abonnementsmæssig binding eller betaling. Vi har fået lov at kigge på Sikkerthjem G5 Villapakken, som navnet antyder henvender sig til folk med villa/hus.

Hvad er der i æsken?

Eftersom Sikkerthjem G5 Villapakke er tiltænkt større hjem er den udstyret med følgende i en meget kompakt og tæt æske; supportvejledning, nabo.dk leaflet fra samarbejdspartner med 6 måneders gratis naboVarsling, brugsvejledning på dansk, klistermærker, alarmpanel med tilhørende strømforsyning, 2 x fjernbetjeninger, 2 x nøglebrikker, 2 x trådløse åbningskontakter og 2 x trådløse bevægelsessensorer. Som manualen også pointerer er det en god idé at placere alle enhederne foran sig før man går i gang med opsætningen.

Design og funktionalitet

Personligt har jeg endnu ikke den store erfaring med alarmsystemer, men jeg var overbevist om at det ikke behøvede være et designmæssigt mesterstykke. Det var før jeg fik en som Sikkerthjem G5 Villapakke sat op i hjemmet og konstaterede at, hvis noget skulle stå et eller andet sted, nogenlunde tilgængeligt, så må den også meget gerne se pæn ud. På det punkt lever Sikkerthjem G5 Villapakke fint op til forventningerne. Både det blankt hvide alarmpanel og dertilhørende tilbehørsprodukter føles som værende udført i fin kvalitet og de føles rare i hånden med Sikkerthjems logo hist og her. Især alarmpanelet er pænt og tåler gerne at hænge i entreen, hvor den figurerer som på nogle film man har set. Det eneste der skiller sig en smule ud designmæssigt er bevægelsessensorerne, som virker en smule billigere udført end de andre enheder, men ikke besynderligt og alarmerende. Steømforsyningen giver strøm, men Sikkerthjem G5 Villapakke har også indbyggede batterier så den virker ved strømsvigt.

 

Hvis man følger manualen så er opsætningen af Sikkerthjem G5 Villapakke noget af det nemmeste i verden kunne man fristes til at sige når man er færdig, for indledningsvist er man intimideret af den mængde af enheder man har foran sig. Manualen tager dog heldigvis et skridt ad gangen og guider skridt for skridt brugeren igennem tingene. Den tager sågar højde for at man muligvis har købt flere enheder med til og guider en i at indstille dem. De enheder som medfølger i pakken er forhåndsindstillet til at virke med det pågældende alarmpanel. Der, hvor Sikkerthjem G5 Villapakke udemærker sig og adskiller sig fra det man ser i film er den “smarte” integration med ens mobiltelefon, fjernbetjeninger og tags. Den førnævnte opsætning kan enten foregå via almindelig telefon ved at sende SMS-instrukser til Sikkerthjem G5 Villapakke alarmen elleqr ved at bruge app’en på en smartphone, som er ligeså intuitiv og nem at gå til som alarmen selv. Denne er også på dansk og for fremtidig reference vil denne anmeldelse tage udgangspunkt i at man anvender app’en.

gp app 1

Sikkerthjem G5 Villapakke er en GSM-alarm, hvilket betyder at den benytter mobilnetværket til at sende og modtage informationer. Det vil sige at den kræver et aktivt SIM-kort for at fungere og her tilbyder Sikkerthjem et af deres egne SIM-kort, som er gyldige i 12 måneder uanset forbrug, eller man kan bruge et fra sin egen teleudbyder, hvad end man synes er bedst/billigst.

Når man har sat sin Sikkerthjem G5 Villapakke op så har man adskillige muligheder med den, som gør den unik at bruge. Man kan sætte den op med forskellige tidsintervaller og indstillinger. En af de vigtigste funktioner for Sikkerthjem G5 Villapakke er netop at den sender SMS eller laver opkald og inde i selve app’en kan man tilknytte de modtagere, der skal adviseres omkring nye hændelser, såsom et decideret potentielt indbrud. En anden form for advisering er nemlig at navngive de medfølgende tags, således at eksempelvis børnene får hver deres og når de kommer hjem fra skole kan de stemple sig ind således at alarmen automatisk sender far/mor en besked om at lillepigen er kommet hjem i god behold. Tags og fjernbetjeninger kan bruge stil at aktivere og deaktivere alarmen i henhold til de indstillinger man har sat den op til og det samme kan man naturligvis gøre via selve app’en på telefonen. Status fortælles med lysende logo på alarmpanelet under tallene som bruges til indtastning af PIN. Øverst til venstre på alarmpanelet kan man i øvrigt se en status for GSM-netværksdækningen, således at man ikke er i tvivl om dens funktionsdygtighed så man med ro i maven kan tage på ferie.

Eftersom vi bor på første sal i lejlighed var det en smule svært at teste indbrudsscenarier uden potentielt at vække for meget opsigt blandt naboerne, men bevægelsessensorer og åbningskontakter var nemme at teste og virkede fint efter hensigten. Følsomheden på bevægelsessensoren kan ikke justeres, så hvis man har dyr der ikke skal aktivere den er det muligt at tilkøbe en mindre følsom sensor med henblik på netop husdyr. En smart feature er faktisk at forsøger man at ødelægge en sensor ved fx at åbne den så hyler alarmen også med besked om vandalismeforsøg. Advisering på telefon følger relativt kort tid efter til de modtagere man har angivet og samtidigt kan man vælge om alarmpanelet hjemme skal hyle eller ej så man på den måde også har styr på sit alarmsystem og dens kunnen.

Konklusion

Et alarmsystem er ligesom en ulykkesforsikring man håber aldrig at få brug for, men den er nu meget rar at have. Sikkerthjem G5 Villapakke kombinerer det teknologiske fremskridt, flot design og en løsning der ikke er afhængig af hverken strøm eller internet. Den nemme opsætning og mangfoldige brugsmåder uden abonnementsbinding gør den til en relativt billig metode, men man er afhængig af aktion fra de personer, som er listet på modtagerliste, hvilket dog ikke burde være den store udfordring. Derfor, hvis man vil have et simpelt alarmsystem uden at binde sig til et eksternt alarmselskab, så er Sikkerthjem G5 Villapakke en god løsning for dig der kan og vil selv styre opsætningen i hjemmet og med masser af udvidelsesmuligheder til fornuftige priser.

Positivt:
Nem opsætning
Gratis app
Fint design


Neagtivt:
App kan virke en smule tung til tider

  • Nem opsætning
  • Gratis app
  • Fint design
  • App kan virke en smule tung til tider

Pris og tilgængelighed

Set til 1499,- hos wupti.com

Find forhandler og den bedste pris på Sikkerthjem G5