Sony er et af de rigtig stærke brands på markedet, og chancen for at du ikke allerede kender Sony er derfor forsvindende lille, de behøver derfor ikke yderligere introduktion.

Sony har længe været med på markedet for MP3-afspillere, både hvad gælder deres Walkman mobiltelefoner, og deres rigtige MP3-afspillere.

VI har fået fingrene i Sony NWZ-E436F 4GB, som er en af de aktuelle MP3-afspillere fra Sony. Af vigtige features kan bl.a. nævnes de 4GB hukommelse, 2” skærm, FM radio, indbygget diktafon og op til 30 timers batteritid. Sony har fundet ud af at pigerne vil have noget der skiller sig ud, så den fås i sort, pink og rød så der er noget for en hver smag.

Men lad os finde ud af hvad Sony NWZ-E436F 4GB ellers har at byde på…

Hvad er der i kassen?
Sony NWZ-E436F 4GB leveres i en kompakt lille æske, hvor det hele ligger godt pakket sammen. Enheden er synlig bag en gennemsigtig plast, så man kan se hvad man køber, før man river emballagen i tusind stykker i bare iver.

I æsken finder man, foruden Sony NWZ-E436F 4GB, følgende:
USB kabel til overførsel mellem PC og Sony NWZ-E436F 4GB, dockadapter, høretelefoner, CD med software (Media Manager for WALKMAN, Content Transfer og Windows Media Player 11) samt en stor bunke manualer, vejledninger mv.

Der er 2 ting der er værd at bemærke, den medfølgende ”dock-adapter” der er til Sony’s egne anlæg, som vi ser det til Apple’s iPod produkter, samt USB kablet der desværre ikke er et standard USB -> miniUSB kabel, men derimod et speciel kabel som formentlig kun virker med udvalgte Sony produkter.

Installation og software
Sony NWZ-E436F 4GB er enormt nem at installere, kører du Windows Vista eller Windows 7 skal du bare tilslutte den til din PC med det medfølgende USB kabel, og du får nedenstående skærm op.

Her kan du nemt og hurtigt overfører musik, film og lignende, men foretrækker du at gøre det via stifinder er det naturligvis også muligt. Der er mapper klar til både musik, film og billeder, så det er bare at få fyldt Sony NWZ-E436F 4GB op med data.

En smart lille feature er at når der overfører video til Sony NWZ-E436F 4GB konverteres det automatisk, også ved ”drag and drop”, det er en fed feature og ikke noget man støder på hver dag. På den måde behøver man ikke bekymre sig om videofilerne er i det korrekte format mv., det holder den selv styr på.

Design og funktionalitet
Sony beskriver selv Sony NWZ-E436F 4GB som en mp3-afspiller man næsten ikke opdager når man har den i lommen, og her må jeg med det samme give Sony ret. Den måler kun 44 x 83,9 x 8,5mm og vejer kun 50 gram, det er næsten ingenting! Den egner sig derfor rigtig godt til det aktive folk, der har brug for en lille og let MP3-afspiller til løbeturen eller lignede.

Når man får sådan en lille enhed i hånden, kan man mange gange miste den her gode fornemmelse af kvalitet, men den har Sony formået at besvare, selvom vægten er helt nede på 50 gram. Materialerne er 100% i orden og den er lækker at røre ved og holde. Knapperne er faste, og reagere på 1. tastetryk, igen et punkt hvor en producent som Sony skiller sig ud fra mængden af ”kina-producenter” der måske nok har flere features, men altså ikke kan måle sig med Sony på kvalitet og design.

Udseendemæssigt adskiller Sony NWZ-E436F 4GB sig ikke væsentligt fra konkurrenterne, den er sort på forsiden med et rødt ”Walkman” logo, Sony logoet i toppen og kun 3 knapper samt en knap til navigering. De 3 knapper fungere som ”home/back”, ”power off/option” samt en ”play/pause” knap. Sammen med knapperne på forsiden er naturligvis også skærmen, der fylder det meste da den er på 2” og har en opløsning på 240×320.

På højre side sidder volume op/ned knapperne, logisk placeret øverst til højre, så man har hurtig adgang til volumen ligesom man kender det fra mange mobiltelefoner. Der er naturligvis også fundet plads til en ”hold” knap, som låser afspilleren hvis den skal ligge i en taske, lomme eller bare bruges til motion hvor man ikke ønsker at den pludselig skifter nummer eller lignende.

Deruover er Sony NWZ-E436F 4GB rimelig clean, og i bunden er der kun et lille 3,5” minijack stik til hovedtelefoner, samt tilslutning til USB data kablet.

De medfølgende høretelefoner er af ”in ear” typen, men stadig dem der sidder i den yderste del af øret, og ikke helt inde i øregangen. Da Sony er en af de store spillere på markedet for hovedtelefoner kan man så undre sig lidt over at de medfølgende høretelefoner kun er af rimelig kvalitet, men Sony følger formentlig bare det generelle marked, hvor der generelt er en tendens til at smide virkelig høretelefoner med i salgspakken, de desværre bare ofte at huske folk på at de først får det fulde udnytte af Sony NWZ-E436F 4GB med et par gode høretelefoner. Jeg har testet Sony NWZ-E436F 4GB med et sæt høretelefoner af rimelig kvalitet, WESB Bongo, og der er et langt mere detaljeret lydbillede, mere markant bass og generelt får man bare en langt bedre oplevelse.

Skærmens begrænsede størrelse på 2” gør den nok ikke lige til en mediaafspiller, men den kan afspille video, og den gør det ganske udmærket, betragtningsvinkelen er fantastisk, og det står klart og tydeligt. Opløsningen på 240×320 er ret fornuftig til en skærm af denne størrelse, så generelt set er det en rigtig god oplevelse, selvom skærmen måske ikke er særlig stor.

På  Sony NWZ-E436F 4GB har man 9 menupunkter at vælge imellem;
Shuffle All: Blander al din musik og afspiller blandede numre.
FM Radio: Spil din yndlingsradiostation, hvis du ikke gider lytte til musikken på afspilleren
Clock display: Viser et stort ur
Photo library: Viser billeder der ligger på afspilleren, kan også bruges mens musikken spiller. Der er mulighed for at lave slideshows også.
Music library: Giver masser af sorteringsmuligheder, bl.a. på udgivelsesår, genre og lignende.
Video library: Afspiller video i følgende formater: AVC, MPEG-4.
Settings: Ret forskellige indstillinger
Playstlists: Her kan du tilføje alle dine favoritsange
Now playing: Hurtig genvej til det nummer eller den video der spilles netop nu

Der mangler med andre ord ikke noget, alle de features man forventer af en MP3-afspiler i dag, er til stede og de fungere upåklageligt. Menuen er pæn rent grafisk, og nem at finde rundt i, da den ikke er alt for avanceret.

Specifikationer
Fra Sony.dk
Ultraskarp 2,0″ QVGA LCD-skærm gengiver video, fotos og albumomslag knivskarpt i portræt- eller bredformat
Videoafspilning med 30 billeder/sekund giver enestående klarhed, selv når motivet er i bevægelse Kompatibelt med BBC iPlayer-downloads til over 400 timers TV- og radio-udsendelser til WALKMAN® hver uge (tjenesten er kun tilgængelig for personer, der er bosat i Storbritannien)
Nem drag and drop af indhold direkte fra Windows Media Player og iTunes® (gælder ikke iTunes®-DRM)
Lyt i længere tid med en utrolig batterilevetid på op til 45 timer Understøtter de mest populære video- og lydfilformater, herunder mp3, AAC, WMA (DRM), AVC, MPEG-4 og JPEG
4 GB lagerplads kan indeholde op til 1.000 musikspor (ved 128 kbps) eller 15 timers video (ved 384 kbps) Brugervenlige menuer med genvejsikoner som på din mobiltelefon Fembånds-equaliser (4 faste og 2 brugerdefinerede indstillinger) medfører det bedste lydmiks til din musik
FM-radio giver endnu flere musikmuligheder
Udtryk dig med dit eget farvevalg og matchende hovedtelefoner

Konklusion
Sony NWZ-E436F 4GB har været en fornøjelse at være i selskab med, den er lille og let, men der er ikke sparet på materialerne der er af høj kvalitet med en lækker finish. Brugervenligheden er høj, og både daglig brug, samt tilslutning til en PC vil alle og enhver kunne finde ud af, da det ikke bliver meget nemmere.

Sony NWZ-E436F 4GB har virkelig overrasket mig positivt, og selvom prisen på omkring 700, måske er lige i overkanten, så er den et ret godt alternativ til Apple iPod’s.

+
Kvaliteten!
Features


Ringe høretelefoner
Pris

Karakter
80 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til 620,- (21-02-10)

Klik her for at finde den bedste pris på Sony NWZ-E436F 4GB

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Sony