Er du en af de mange med en iPad i husstanden, så kommer her et tip som mange slet ikke kender til.Vidste du fx. at du har bruge din iPad som en ekstra/ekstern skærm til din PC eller Mac?

Det kan give mening i flere sammenhæng, fx. sammen med en lille bærbar PC med 11 eller 13″ skærm, med en ekstra skærm på knap 9″ er der noget mere plads at gøre ved, og på hjemmekontoret kan iPad’ens skærm bruges til at have en mailklient kørende, twitter, facebook eller andet man gerne vil holde øje med hele tiden, mens man arbejder på den “store” skærm.

Der findes forskellige applikationer til formålet og de koster desværre alle penge. Vi har taget udgangspunkt i løsningen til Apple, der hedder AirDisplay. Der findes en tilsvarende løsning til der også fungere til Android der hedder iDisplay.

Installation og opsætning
Først skal du hente og installere Air Display via din iPad (App Store), applikationen koster 59,-

Når denne er hentet og installeret åbner du applikationen og guides igennem opsætningen på din PC eller Mac (Tryk på “knappen” øverst til højre for at skifte mellem PC og Mac opsætning.)

Du bliver bedt om at installere en applikation på din PC eller Mac og herefter er du faktisk klar til at gå i gang.

På Mac får du nu et nyt lille ikon øverst i bakken til højre, her vælger du først at tænde for AirDisplay og herefter vælger du den enhed du ønsker at sende signalet ud på, hvis du har flere iPad’s eksempelvis. Det er dog et krav at de to enheder er på samme trådløse netværk.

Efter end installation fungerer din iPad som en traditionel ekstra skærm, og du kan trække vinduer dertil og bruge den til lige hvad du ønsker.

Det er virkelig nemt at gå til og da det bare kører som en applikation på iPad’en kan du sagtens også bruge den som en traditionel iPad ved bare at åbne andre apps.

Er uden tvivl alle pengene værd – og gør at din iPad er i brug når du sidder foran PC’en eller Mac’en derhjemme – i stedet for bare at ligge i tasken…