Footloose BD NC 194x300 Footloose

Når filmbranchen er presset eller mangler generelle idéer ser man ofte at tidligere succeser bliver hevet frem af gemmeren og indspillet endnu engang for på den måde at lave en film, der allerede i et vist omfang har god udsigt til  succes uanset kvalitet. Footloose er en film, som falder ind i denne kategori, hvor det virker som om man har følt sig for sikker i det at have den populære kultfilm som det originale forbillede og derved har slået autopiloten til og lavet en mildest talt middelmådig film.

Historien udspringer i den unge Ren McCormack, der grundet sin mors død af leukæmi flytter fra Boston til sin onkel i den lille by Bormont. I den lille flække er der et væld af strikse regler, der opstod som en effekt af en ulykke, som dræbte 5 unge mennesker tre år tidligere. Bl.a. er der meget stramme regler for druk, fester, dans og udgangsforbud, hvilket den nye tilflytter naturligvis hurtigt kommer på kant med. Han møder modstand fra den krakilske rektor fra skolen og ikke mindst fra præsten i den lille by, der som medlem af byrådet var hovedkræfterne bag indførslen af de stramme regler i sin tid. En af præsten Shaws sønner blev desuden dræbt i føromtalte ulykke, hvilket har resulteret i et turbulent forhold til sin datter, den oprørske Ariel (Julianna Hough), som vores helt Ren naturligvis får et godt øje til fra begyndelsen.

Personskildringen er generelt meget overfladisk, upersonlig og ikke mindst fyldt med de mest udmarvede klichéer. Ariel, præstedatteren, er naturligvis den mest oprørske af alle, hun lider af dødsforagt grundet tabet af sin bror, og er selvfølgelig kærester med byens lokale alfahan, bonderøven/racerkøren Chuck Cranston. Footloose er ekstremt forudsigelig. Man kan efter 10 minutter hurtigt danne sig et overblik over, hvad der kommer til at ske, hvordan romancen i mellem Ariel og Ren udvikler sig samt hvordan vores unge helt til sidst får gjort op med det store stygge byråd og får løsnet de stramme regler. Hurra, hurra.

Man føler sig aldrig vedkommende på nogen måder. Faktisk undrede undertegnede sig mest over, hvordan de lokale unge mennesker kunne udføre så knivskarpe danserutiner i en by, hvor dans har været forbudt i over tre år?

Dog skal det siges at Kenny Womald i rollen som Ren McCromack gør et hæderligt stykke arbejde, hvor man derimod godt kunne forvente sig mere af en erfaren herre som Dennis Quaid i rollen som pastor Shaw Moore.

Ekstramateriale
Her er lidt slettede scener og nogle musikvideoer. Ikke prangende.

Konklusion
Footloose er ikke et værdigt remake af den charmerende original. Stiv, overfladisk og kedelig i sin historie og alt for rutinepræget i sin udførelse. En halv stjerne til Kenny Wormald, en halv fordi Footloose-nummeret spilles i starten og en halv for at putte Julianna Hough i så mange forskellige, stramme stykker denim.

Pris og tilgængelighed
Er ude nu på blu-ray og dvd, set til 178,- (DVD)

Find den bedste pris på Footloose

Footloose Trailer