Ingen går så meget op i vejret som os danskere. Indrømmet, vi har et meget omskifteligt vejrlig, og vores dagligdag er ofte ret påvirket af samme, omend vi hverken har orkaner, tyfoner eller tsunamier.

Men hvor vejrudsigten på TV førhen var noget der varede 5 minutter i slutningen af TV-avisen, så er det nu hele programmer for sig selv af op til en halv times varighed. I dag kan man købe utallige bøger om vejret i landets boghandlere. Og endelig er der også godt gang i salget af private vejrstationer, så man for alvor kan trække vejrforudsigningen ud af TV-skærmen og hjem i egen stue.

Vi anmeldte tilbage i 2014 denne avancerede vejrstation. Det vil vi i denne artikel gerne følge op på, og præsenterer dig her for et par lækre, men billigere alternativer. Det er webshoppen Multikøb, der venligt har stillet dem til vores rådghed.

Ventus-W177

Ventus W177 – trådløs vejrstation

Dette er en fuld funktionsdygtig vejrstation til kun 449 kroner. Det er klart at det giver begrænsninger i forhold til de mere avancerede og dyrere modeller, men den eneste begrænsning vi kan finde med W177 er, at den kun kan måle og dække det lokale vejr. Det er dog nok også det der er det mest interessante dig. Men vil du gerne lave vejrudsigter for andre steder end din egen baghave, så skal du finde en større model.

W177 er trådløs og er dermed ikke afhængig af nogen form for irriterende kabler. Stationen kan måle vindhastighed, kuldeindeks, regn, temperatur og en masse andre data.

Du kan kun få data på selve enheden, der dog har en flot og tydelig skærm. Men der er ingen integration med din smartphone.

VENTUS_W168

Ventus W168  – den helt simple

Hvis du gerne vil holde øje med vejret, men enten ikke vil ofte det helt store beløb for en avanceret vejrstation, eller hvis du bare er mere til de enkle løsninger, så er W168 noget for dig. Den koster 299 kroner.

Designet af denne vejrstation er stilrent og simpelt. Den minder meget om en iPhone 4 i både størrelse og udseende. Displayet er stort og tydeligt.

Til gengæld får man ikke ret mange informationer sammenlignet med andre vejrstationer. Forvent ikke mere end et avanceret termometer.