• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi har efterhånden kigget på en del forskellige hands-free løsninger til bilen og særligt efter at bødetaksterne for at tale i håndholdt telefon steg, er hands-free løsninger blevet utrolig populære.

Sidst kiggede vi på Jabra Freeway, som er “topmodellen” fra Jabra indenfor speakerphones til bilen. Modellen vi kigger på denne gang hedder Cruiser2 og er en lidt mindre model end Freeway, dvs. en neddroslet version, til en lavere pris.

Lad os se hvordan Jabra Cruiser2 klarer sig.

Hvad er der i kassen?
Jabra Cruiser2 kommer i en nydelig emballage hvor man både kan se enheden samt læse de vigtigste specifikationer og features. I kassen finder man Jabra Cruiser2, manualer, USB kabel samt USB til 12 volt stik til bilen.

Installation og opsætning
Som de andre Jabra produkter vi tidligere har anmeldt, er Jabra Cruiser2 virkelig nem at komme igang med. Når du tænder Jabra Cruiser2 første gang, efter fuld opladning naturligvis, bliver du guidet igennem opsætningen af en venlig kvindestemme, dog på engelsk. Du bliver forklaret at du skal aktivere Bluetooth på din mobiltelefon, og søge efter Jabra Cruiser2 og danne par med den, når det er gjort er du køreklar!

Design og funktionalitet
Jabra Cruiser2 er uden tvivl en af de pæneste speakerphones jeg endnu er stødt på, designet er pænt og stilrent i sort højglans, og en mat sort overflade over selve højttaleren. Øverst er de få knapper placeret, hvor du kan acceptere opkald og justere volumen. Til højre er en række dioder placeret der viser om der er forbindelse, om batteriet trænger til opladning osv. Jabra Cruiser2 klipses nemt fast til solskærmen via den indbyggede klips som holder den på plads.

På siden af Jabra Cruiser2 er der USB stik, der bruges til opladning og/eller opdatering via PC, on/off knap samt FM-knap. Sidstnævnte bruges til at aktivere den indbyggede FM-transmitter. Med FM-transmitteren kan du streame musik, fra tilsluttede bluetooth enheder, til din bilradio, via FM-båndet. Jabra Cruiser2 ligger sig på en FM-kanal og du kan så bare tune ind på denne via bilradioen. Det fungerer nogenlunde, men jeg synes generelt signalet har en tendens til at blive ustabilt og man skal ofte skifte frekvens for ikke at ramme ind i en frekvenser der er i brug. Det er dog ikke enestående for Jabra Cruiser2, men nøjagtig det samme har jeg oplevet med alle andre FM-transmittere jeg har forsøgt mig med gennem tiden.

Jabra Cruiser2 understøtter 2 enheder af gangen. dvs. du kan sagtens sidde 2 i bilen som begge er koblet på, alternativt kan du have både mobiltelefon og iPod Touch ex., tilsluttet, hvor sidstnævnte så bruges til streaming via FM-transmitter. De 2 enheder “gemmes”  hukommelsen og genkendes automatisk af Jabra Cruiser2, der i øvrigt er utrolig hurtig til at forbinde til enheder, straks man tænder den.

Skal man kigge lidt mere på hvad Jabra Cruiser2 tilbyder, så kan den bl.a. fortælle hvem der ringer – det er dog ikke lykkedes mig at få den til at nævne navn, men kun telefonnummeret. Jabra Freeway siger navnet på personen der ringer, men det kan hænge sammen med at den tager en kopi af telefonbogen. Jabra Cruiser2 har dobbelt mikrofon og “noise blackout teknologi”, dette gør at samtaler bliver klare og tydelige, uanset om du kører 50 eller 130km/t – baggrundsstøjen minimeres og stemmen fremhæves.

Sammenligner man Jabra Cruiser2 med ex. førnævnte Jabra Freeway, så savner jeg “vibrationssensor” som automatisk registrer når man forlader og træder ind i bilen, med Jabra Cruiser2 skal man selv sørge for at tænde og slukke enheden når man ankommer og forlader bilen. For de fleste vil dette være ren rutine, men skulle man have vænnet sig til andet, er det svært at undvære.

Konklusion
En speakerphone er vel næsten uundværlig i bilen, medmindre man ønsker at bøvle med kablede eller trådløse headsets. Jabra Cruiser2 kan nemt flyttes rundt mellem flere biler, hvis man ex. vil bruge den i både firma-bilen og bilen derhjemme.

Jabra Cruiser2 er utrolig nem at sætte op, har en fornuftig batteritid på op mod 14 timers taletid, flot design og så er lyden ganske glimrende – ligesom højttaleren er med til at sikre du også kan høre hvad der sker i den modsatte ende.

Er man på udkig efter en prisbillig løsning, eller måske bare en løsning til bil nr. 2, så er Jabra Cruiser2 et glimrende valg. Personligt havde jeg nok valgt at give lidt mere og få vibrationssensoren med, i ex. Jabra Freeway – denne sikre at du altid får tændt og slukket enheder når du træder ind i, og forlader bilen. Omvendt så opfylder Jabra Cruiser2 alle de krav de fleste har til en god håndfri løsning til bilen.

  • God pris
  • Nem opsætning og brug
  • Flot design
  • Ingen vibrationssensor

Pris og tilgængelighed
Set til 549,-

Find den bedste pris på Jabra Cruiser2

Udlånt af
Jabra