Før Tom Cruise blev et ugebladsfænomen og hans indflydelse fra og af Katie Holmes og Scientology kom til at fylde alt, lavede han faktisk mange gode, solide film, hvor han man sit charmerende udtryk og hæderlige skuespiltalent præsterede film som i et vist omfang er blevet genredefinerende. Her stråler hans rolle som agenten Ethan Hunt stærkest, hvor især den første film i Mission: Impossible-serien er blevet parodieret, efterlignet og henvist til i adskillige andre film.

Til de uindviede kan det kort opridses at filmen omhandler special-agenten Ethan Hunt. De tre film er oprindeligt baseret på en tv-serie fra 60’erne af samme navn og går hovedsaligt ud på, at et hold special-agenter udfører hemmelige, til tider umulige missioner for regeringen med alt hvad det indeholder af dobbeltagenter, forklædninger, den nyeste elektronik, smukke damer og vilde stunts. Den første film går ud på, at Ethan bliver beskyldt for at stå bag et mord på en anden agent, samt at sælge hemmelige informationer til et hemmeligt syndikat, der vil skade den amerikanske regering. I den anden film, som er umiddelbart den svageste i serien, er det en dødelig virus som en bagmand truer verdensfreden med, der skal stoppes, og i den tredje film i pakken følger man den nu pensionerede Ethan, der kaldes ud på en sidste opgave for at stoppe en hensynsløs våbenhandler, der har til intention at sælge et mystisk, farligt objekt kendt som ”The Rabbits Foot”.

Man ved hvad man får med disse tre film. Personligt er favoritten den første film i rækken, men også de to efterfølgere levere solid action og klassiske scener. Jeg synes stadig virkelig godt om Phillip Seymour-Hoffmans præstation i den tredje film. Magen til iskold superskurk skal man lede længe efter.

Billedkvaliteten på denne udgivelse er naturligvis i den bedre ende, men man kan dog se tydelig forskel på den første og sidste film i pakken, hvilket jo er naturligt nok. Den tredje film står virkelig skarpt og lever et flot visuelt udtryk, men selvom den første og anden film har nogle år på bagen bliver man heller ikke skuffet, selvom de ikke når samme højder som førstnævnte.

Ekstramateriale
Der er på alle tre skiver et væld af ekstramateriale, der sagtens kan tilfredsstille fans, filmnørder og almindeligt interesserede. Men det burde man også forvente, når det nu er tre film man får serveret på en gang.

Konklusion
Mission:Impossible 1+2+3 er ganske enkelt godt, velkendt action i den helt klassiske forstand. Man skal ikke forvente stof til eftertanke, dybsindige dialoger eller Oscar-krævende skuespilpræstationer. Men underholdt – det bliver man. Både hvis man er inkarneret fan, eller først stifter bekendtskab med serien nu.

Pris og tilgængelighed
Set til 300,-

Find den bedste pris på Mission Impossible