Det er efterhånden ved at være en rum tid siden vi sidst har kigget på udstyr i “tv/hifi” kategorien, men det har Panasonic sørger for at ændre på, da de har sendt os en lille fin blu-ray afspiller med navnet DMP-BD75.

Panasonic DMP-BD75 er en rimelig simpel blu-ray afspiller i prisklassen under 1000,-, faktisk kan den fås fra omkring 800,- Men der er alligevel tale om et a-brand med 7.1 surround via HDMI, der understøtter både DLNA og USB afspilning via USB stikket på fronten.

La’ os se hvordan Panasonic DMP-BD75 klarer sig hjemme i stuen.

Hvad er der i kassen?
Panasonic DMP-BD75 fylder ikke ret meget, og det finder man ud af allerede da man modtager produktet, for den æske/kasse man modtager fylder heller ikke ret meget. I kassen finder man selve afspilleren pakket pænt ind så man undgår skrammer og ridser, en manual, en fjernbetjening, batterier til denne og et AV kabel. HDMI kablet må man kigge længe efter, så enten skal man sikre sig at have et derhjemme, eller få købt et sammen med Panasonic DMP-BD75.

Design og funktionalitet
Panasonic DMP-BD75 er yderst kompakt, og man kan vel nærmest kalde den diskret. Den er kun 179mm dyb – det svarer nogenlunde til et cover fra en blu-ray film, så placering bør altså ikke være et problem. Designet og finishen er minimalistisk og super enkel, toppen er sortlakeret metal, mens fronten er i blank sort plast, pænt og nydeligt. Liniere er stramme og designet meget stilrent. Øverst på Panasonic DMP-BD75 finder man on/off knappen og open/close, mens der på forsiden er start/stop samt USB indgangen.

På bagsiden er stikkene  samlet, og fra venstre har vi strømstik, 10/100 Ethernet, audio/video out og HDMI. Der mangler måske mulighed for enten optisk eller COAX, men man må vel formode at de fleste har mulighed for at trække lyden via HDMI også, så jeg anser det som sådan ikke for en mangel på en afspiller i dette prisleje.

Det på en måde både enkle, og klassiske, design gør Panasonic DMP-BD75 nem at placere i de fleste hjem, den bør ikke genere nogle!

Den medfølgende fjernbetjening er ganske lille, hvis man er vant til Panasonic kæmpe-remotes som de normalt levere med til deres TV produkter, men stadig i den vanlige Panasonic stil, dvs. lidt for store/markante taster til min smag, men den virker, er rimelig pæn og kan sagtens holde til at blive brugt.

Et af de problemer der har været med blu-ray afspillere, var at de har været utrolig længe om at starte op, og blive klar til afspilning, dette klarer Panasonic DMP-BD75 på ca. 10 sekunder, så det kan man vist ikke ønske sig meget bedre. Smider man en CD, DVD eller blu-ray skive i drevet knurrer det lidt, og det fortsætter så længe der er en medie i – men dog ikke så højlydt at det genere selve film-oplevelsen, et lidt mere støjsvagt drev havde dog nok været at ønske set med mine øjne.

Smider du en USB stick, eller en ekstern harddisk til Panasonic DMP-BD75, kan du afspille musik i m3-format, billeder i JPEG og video i DivX, DivX HD og MKV – det burde også dække de flestes behov. Menu strukturen er helt klassisk Panasonic, og selvom det virker glimrende er det design-mæssigt bare ikke med på beatet, mit Sony TV i soveværelset, til omkring 2200,- har et mere lækker interface til afspilning af video via USB, så det kan Panasonic altså godt gøre bedre… Selvom man siger det er det indre der tæller, så er det stadig det ydre der tænder. Ved afspilning af video via USB er der en meget kort load tid, og videon går så igang, det er bestemt acceptabelt og jeg har ikke oplevet nogle former for forsinkelse på hverken lyd eller billede. Panasonic DMP-BD75 læser de mest gængse formater via USB, så her bør de fleste bestemt også være tilfredsstillede.

Derudover så understøtter Panasonic DMP-BD75 også DLNA, hvilket betyder at du kan koble Panasonic DMP-BD75 til dit kablede netværk, og tilgå musik, billeder og film fra DLNA kompatible enheder på dit netværk, eksempelvis en NAS eller lignende. Brugerfladen er igen er smule “out-dated” men det virker derudover fint.

Konklusion
Set i forhold til den begrænsede udskrivning på mellem 800-1000 som Panasonic DMP-BD75 i øjeblikket kan findes til, så får du ret meget for pegene. Du får først og fremmest en ganske udmærket blu-ray afspiller, der naturligvis også læser CD og DVD’er. Derudover får du en basal medieafspiller hvor du kan streame billeder, musik og film fra dit kablede netværk via DLNA, eller fra en USB Stick eller USB harddiske via USB stikket der er placeret let tilgængeligt på fronten. Takket være den lille størrelse, vil Panasonic DMP-BD75 også være nem at placere, både i stuen, soveværelset og hvor man ellers kunne have brug for en blu-ray afspiller/medieafspiller.

Med andre ord, du får et godt produkt til prisen!

+
DLNA og USB tilslutning
Hurtig opstart
Kompakt


Lidt støjende drev

Karakter

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til 797,-

Find den bedste pris på Panasonic DMP-BD75

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Panasonic