• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

 

Vi har efterhånden haft en del hovedtelefoner og headsets mellem hænderne og de fleste ligner hinanden på både pris, udseende og lyd – men denne gang har vi med Philips Fidelio L1 fået et sæt der skiller sig ud fra mængden.

Philips Fidelio L1 er et halv-pebret sæt hovedtelefoner som Philips gerne vil have 1999,- for, så forventningerne er naturligvis skruet godt op.

Hvad er der i kassen?
Philips Fidelio L1 kommer i en rigtig flot gaveæske, som udstråler både kvalitet og eksklusivitet, det sætter man pris når man man har betalt næsten 2000,- for et sæt hovedtelefoner.

I pakken finder man hovedtelefonerne, et forlængerkabel med iPod/iPhone kontrol/headset, jack-stik samt en pose til opbevaring.

Se vores unboxing video af Philips Fidelio L1 nedenfor.

Design og funktionalitet
Philips Fidelio L1 er et af de dyreste sæt hovedtelefoner Philips kan tilbyde og de har med Philips Fidelio L1 ønsket at designe et sæt hovedtelefoner hvor høj kvalitet, lækre materialer og “naturlig” lyd går hånd i hånd, om det er lykkedes kommer vi tilbage til.

Hvis vi skal starte med selve hovedtelefoner så er de hverken tunge eller lette – men lige midt imellem. Det skyldes kombinationen af læder, store ørebøffer og aluminiumsdetaljer. Begge ørebøffer kan dreje 90 grader, noget DJ’en sætter pris på – men det gør også at de sidder bedre på hovedet da de automatisk tilpasses den enkelte. Ørebøfferne er i halvåbent design, udført i aluminium. Det ser lækkert ud, føles lækkert og så er det ikke lige noget man støder på hver dag. Selve ørepuderne er store og super bløde, med læder der er silkeblødt og frem for alt: Ægte! Hovedbøjlen er ligeledes beklædt med læder og er polstret så den er behagelig at have på. De bløde ørepuder sørger for at de slutter tæt omkring øret, så lyden ikke bare “fiser ud”, puderne er dertil med memoryskum, så de “husker” formen på dit hoved og dine ører. Størrelsen på Philips Fidelio L1 justeres nemt via bøjlen, så den passer til både små og store hoveder.

I selve hovedtelefonerne sidder et kort kabel, på dette sætter man iPod/iPhone stikket, så du kan kontrollere både musik og telefoni – samtidig er der naturligvis indbygget mikrofon så du også kan bruge det som headset. Ledningen er beklædt med tekstil og er oxygenfri – for bedst mulige signal. I enden sidder et standard minijack stik, så du kan smække Philips Fidelio L1 til både smartphones, mp3-afspillere, pc/mac og alt andet med en minijack udgang.

Generelt set kan man sige at når man tager Philips Fidelio L1 ud af kassen og mærker på dem, så kan man altså godt mærke at der er tale om et produkt lidt ud over det sædvanlige – i lækker og gennemført kvalitet.

Selve opbygningen af driverne i Philips Fidelio L1 er et kapitel for sig selv, alt er gennemtænkt (Og gennemtestet) ned i mindste deltalje, af kræsne lydfolk.

Grundlæggende har Philips med Philips Fidelio L1 – ønsket at lave en hovedtelefon der gengav musikken som artisten har tiltænkt det, dvs. der er ikke skruet op/ned for diskant, mellemtone eller bass – så lyden vil formentlig være anderledes end det man er vant til fra billigere hovedtelefoner, til gengæld tør jeg godt garantere at lyden vil indeholde mange flere detaljer man aldrig havde opdaget før man gik ombord i Philips Fidelio L1.

Jeg har brugt Philips Fidelio L1 i længere perioder til musik af megen forskellig karakter i – for at komme hele vejen rundt, da der kan være enorm forskel på hvordan hovedtelefoner præsentere forskellige typer musik.

Efter at have brugt Philips Fidelio L1 er der et par nøgleord der slår mig, nemlig dynamik og klarhed – du har oplevelsen af at sidde med i studiet da nummeret blev indstillet og du få hver en lille detalje, serveret i de bløde ørebøffer. Lytter man til numre man udemærket kender i forvejen og måske endda har hørt til hudløshed, er der god chance for at man med Philips Fidelio L1 opdager nye detaljer eller små finurligheder man ikke oprindeligt havde fået med.

Lyden er enormt klar og tydelig – der er intet der glider sammen eller virker mudret, diskant, mellemtone & bassen er pænt repræsenteret – i hvor høj grad, afhænger af musikken man lytter til. Nu har man måske indtrykket af at Philips Fidelio L1 er lavet til klassisk og mere sofistikeret musik – men det er bestemt ikke tilfældet, uanset om det er Ankerstjerne, Metallica eller LOC der er blandt favoritterne kan du sagtens få rusket trommehinderne.

Konklusion
Der er overhovedet ingen tvivl om at Philips Fidelio L1 er et sindssygt lækkert sæt hovedtelefoner – kvaliteten er eminemt, kvaliteten er lækker og lyden er præcis som den skal være. Havde det være meget anderledes, var jeg et eller andet sted også blevet overrasket – for prisen er i den dyre ende. Omvendt så er der sket en omvæltning den seneste tid, hvor bl.a. Beats By Dr. Dre har taget verden med storm og folk rask væk betaler flere tusinde kroner for et par hovedtelefoner, noget der var utænkeligt i den brede befolkning for et par år tilbage.

Philips Fidelio L1 er måske ikke nødvendigvis til alle de unge som “bare” vil have dyb/markant bass og spille højt, Philips Fidelio L1 er til alle dem der gerne vil lytte til musikken og have den rene, super præcise, lyd som gør at man får lyst til at høre en masse gamle numre igen, for at opdage nye detaljer. Dermed ikke sagt at Philips Fidelio L1 ikke er for de “unge mennesker” – jeg er endnu ikke selv rundet de 30 – men det er altså ikke den voldsomme bas og øresmerter der er fokusområdet – men som nævnt tidligere kan du snildt få rusket trommehinderne – uanset din musiksmag.

Philips Fidelio L1 er til feinschmeckeren – der sætter pris på den rene, uspolerede lyd og vil have noget der er ud over det sædvanlige, både kvalitets og lydmæssigt.

  • Lækre materialer
  • Krystalklar lyd
  • iPod/iPhone kontrol-enhed
  • Lidt for kort ledning ved brug sammen med PC/Mac
  • Prisen – den er høj, men fair.

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 1999,-

Find den bedste pris på Philips Fidelio L1

Udlånt af
Philips