• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Tablets mig her, og tablets mig der – markedet flyder med tablets og har du mistet overblikket – så forstår jeg dig godt! Ikke desto mindre skal vi kigge på endnu en tablet, denne gang kalder de den en “mini tablet”, den kommer fra Philips og modellen hedder GoGear Connect 3. Den vågne vil vide at Philips GoGear navnet hører til deres MP3-afspillere, så der er tale om en avanceret bærbar medieafspiller med “tablet” features.

Lad os se hvad Philips GoGear Connect 3 er for en størrelse.

Hvad er der i kassen?
Philips GoGear Connect 3 kommer i en kompakt lille æske, og vanen tro fra Philips side er der gjort en indsats for at gøre emballagen lækker og velegnet til at stå i butikkerne.

Du kan se et par billeder af enheden, de fremhævede features og lidt specs på bagsiden. Når du åbner kassen finder du Philips GoGear Connect 3, et sæt hovedtelefoner med ekstra silikone overtræk, et USB kabel og manualer/quickguides, nemt og ligetil.

Design
Når man lige kaster et hurtigt blik på Philips GoGear Connect 3, så kunne det lige så godt være en mobiltelefon som en medieafspiller. Formen er der ikke noget nyt i, dog er skærmen placeret i den ene “ende”, for at gøre plads til de 3 knapper i den anden ende med horisontalt brug. Forsiden er af blank sort plast, og som nævnt er der 3 tryk-knapper af en god størrelse, en hjem-knap, menu-knap og en tilbageknap.

Skærmen er naturligvis med touch, og er på 3,2″, dvs. den er ikke meget større end mange smartphones. Bagsiden er af mat sort/koks farve plast, og på den ene side har du en on/off knap som også låser Philips GoGear Connect 3, samt volume op/ned knapper – det er også her højttaleren er placeret. Nederst USB stik og udgang til hovedtelefoner.

Designet er meget simpelt og klassisk, det eneste der adskiller sig er volume op/ned og on/off knapperne som er blevet orange – ellers er designet meget klassisk og konservativt.

Funktionalitet
Philips GoGear Connect 3 er faktisk en halvavanceret enhed, for du har en forholdsvis stor touchskærm på 3,2″ med en opløsning på 480×320 pixels. Den fås med enten 8 eller 16GB hukommelse og er udstyret med Wi-Fi samt Bluetooth, sidstnævnte kunne evt. bruges til et sæt trådløse Bluetooth hovedtelefoner. Der er også FM-radio og så afspiller den praktisk talt alle video og lydformater. Styresystemet er Android, som du kender fra både tablets og mobiltelefoner, og det er version 2.3 (Gingerbread) der ligger derpå. Med Android som grundsten, har du også adgang til Android market, og det betyder at du kan hente alverdens app, både de seriøse, sjove og dem der bare er spild af tid – som du måske kender det fra din Smartphone.

Har du i forvejen en tablet eller en smartphone med Android, vil du straks føle dig hjemme og skulle du være helt ny til Android, så er det et ret overskueligt styresystem som ikke kræver lang tids brug før man er fortrolig med det.

Du har som udgangspunkt 5 startskærme, som du kan fylde med dine favorit apps, og flytte rundt på som det passer dig, ex. kan du have en side med spil, en med de mere seriøse apps osv. Baggrund osv. kan naturligvis også ændres, så der er mulighed for personliggørelse af enheden.

Selve betjeningen af enheden er i “Android” stil, og takket være Android 2.3 kører det virkelig “smooth” og er en ren fornøjelse at bruge, da skærmen reagere hurtigt på tast/tryk og applikationerne åbner ganske hurtigt. Skærmen er, som tidligere nævnt, kun på 3,2″ så man sidder ikke og surfer på nettet i flere timer, men muligheden er der, og browseren er rimelig kvik og understøtter naturligvis flash. Af de mere særlige apps, er Philips GoGear Connect 3 udstyret med Philips SongBird som er en app til afspilning af musik, faktisk er det en ret lækker musikafspiller bl.a. med mulighed for at dele på Facebook hvad man lytter til. Derudover er der naturligvis youtube, mailklient, places og diverse andre apps. En lidt sjov en der ligger derpå er “Viewster”, det er en app hvor du se trailere og hente/downloade forskellige film. Det kræver dog medlemsskab og er med andre ord ikke gratis.

Der er en indbygget højttaler i Philips GoGear Connect 3 og faktisk en ganske glimrende en af slagsen, både når man ser film på Youtube, men også når man lytter til musik som man gerne vil dele med andre. Lyden er klar og tydelig, så længe man holder volumen på et rimelig niveau. Skærmen er udmærket, uden man bliver blæst omkuld. Den har en fornuftig betragtningsvinkel, men når man afspiller forholdsvis mørk video kommer den lidt til kort, for her er den altså ikke specielt stærk. Finder du derimod en 720p video på youtube, optaget i dagslys, så får man at se hvad Philips GoGear Connect 3 egentlig kan – for den understøtter 720p video. Generelt kører video, uagtet om det er lokale filer, eller fra nettet, glimrende, du kan nemt spole og hoppe frem eller tilbage, uden lag og lange ventetider.

De medfølgende hovedtelefoner er glimrende, der er tale om in-ear, men af den type der lukker tæt, uden at være ubehagelige at have på – her er Philips altså bedre end de fleste når vi snakker dem der medfølger fra start.

Overførsel af filer sker via PC’en og via “træk og slip” så det kan sagtens heller ikke blive meget nemmere, så længe man benytter Windows Vista eller Windows 7.

Konklusion
Med en pris på omkring 1500 for 16GB udgaven, ligger vi i den dyrere ende. Til sammenligning kan man få en 32G iPod Touch til omkring 2000,- og stod valget mellem de 2, ville mit valg falde på iPod’en. Med Philips GoGear Connect 3 får du en Android baseret enhed, med mulighed for at afspille både musik, film, spille spil og gå på nettet. Skærmen har en rimelig størrelse til brug på farten, men i hjemmet vil man ikke sidde og surfe i flere timer…

Fordelen ved Philips GoGear Connect 3, fremfor eksempelvis iPod’en, er at du “slipper” for iTunes, og har mulighed for at spille alle mulige filformater, hvor iPod Touch’en er mere begrænset på dette punkt. Derudover kan du se flash på diverse websites, også noget som iPod Tocuh’en ikke kan klarer.

Om man vælger Philips GoGear Connect 3 eller ex. iPod Touch er lidt en religionssag, er du til det frie og åbne Anroid, eller kan du leve med det mere lukkede, men stabile, iOS fra Apple? Philips GoGear Connect 3 er i hvert fald et fint køb, for du får en glimrende enhed til en rimelig pris.

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til: 1489,- (16GB)

Find den bedste pris på Philips GoGear Connect 3

Udlånt af
Philips