Vi har modtaget et nyt produkt fra Philips, nemlig en ”HD medieafspiller”. Du kender sikkert allerede WDTV fra Western Digital, Boxee Box som vi netop har anmeldt, og mange andre… Der er rigtig mange om buddet, og nu vil Philips altså også være med.

Philips HD Media player HMP300 er en ganske nydelig enhed, i et lidt specielt design der på papiret er lidt begrænset mht. Muligheder, men bryster sig af DiVX afspilning via både SD kort, USB flash og harddisk

Lad os se hvordan Philips HD Media Player HMP3000 klarer sig mod mængden.

Hvad er der i kassen?
Philips HD Media Player HMP3000 leveres i en rimelig kontakt emballage i hvid, med blå Philips logo og lidt tekst og billeder på. I kassen finder man selve medieafspilleren, en lille fjernbetjening, et AV kabel, og en strømforsyning. Bemærk venligst at HDMI kablet ikke er vedlagt.

Installation
Philips HD Media Player HMP3000 er ufattelig nem at sætte op, smid stikket i, evt HDMI, og tænd for den – så er du klar!

Funktionalitet
Philips HD Media Player HMP3000 er rimelig hurtig til at tænde, da den ikke skal ”boote” på samme måde som eksempelvis Boxee Box, det betyder den er klar forholdsvis hurtigt efter du har trykket på ”on” på din fjernnetjening.

På startskærmen har du 3 muligheder, USB, kort eller opsætning – igen er det virkelig enkelt. Du vælger der hvor dine filer ligger og kan nu vælge imellem film, musik og foto og Philips HD Media Player HMP3000 indeksere selv filerne, så du kan roligt bare have dem liggende  i roden af dit drev.

Musikafspilleren er der intet revolutionerende i, det samme gælder foto-funktionen, som dog også har en dias-show funktion så det kan kører automatisk fra start til slut. Billedkvaliteten er dog ganske glimrende, så denne kan der ikke udsættes noget på.

Philips HD Media Player HMP3000 læser følgende videoformater: MPEG1, MPEG2, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0, DivX PlusTM HD, H.264, MKV, VC-1, WMV (V9), XviD – hvilket vel dækker de flestes behov.

Jeg har testet med både 720p og 1080p videoer hentet fra iTunes, og afspillet fra et SD hukommelseskort var der ikke skyggen af “lag”, hverken på lyd eller billed – det kørte som smurt I olie.

På lyd/music-siden understøttes PCM, MP3, Dolby Digital, DTS, WMA – og jeg MP3 og WMA dækker vel også de fleste behov i dag.

Stillbilleder er også ret godt repræseneret, med understøttelse af PEG, BMP, GIF, PNG, TIFF – som med Boxee Box er der ingen RAW support, men det har jeg også til gode at se på en medieafspiller.

Den medfølgende fjernbetjening er forholdsvis lille, men har alligevel de knapper der er nødvendige – bl.a. er der en dedikeret knap til undertekster, det er lidt blæret.

En dårlig ting omkring fjernbetjeningen er dog at den skal have rimelig frit udsyn til selve Philips HD Media Player HMP3000 får at den reagere, samtidig med at man skal presse ret hårdt på tasterne… Det betyder at man ofte får trykket én gang for meget, fordi man er i tvivl om den ikke har registreret tastet, eller den bare loader.

Konklusion
Er du i markedet eller en ufattelig simpel medieafspiller, der skal kunne afspille dine filer via SD eller USB – jamen så kunne Philips HD Media Player HMP3000 sagtens være det helt rigtige for dig. Designet er ganske nydeligt, der er de mest nødvendige funktioner, og du kan vælge mellem både USB og SD. En netværkstilslutning mangler lidt i min verden, og meget gerne Wi-Fi også. Fjernbetjeningen hører absolut ikke til de bedre, men når man får trykket hårdt nok og finder den rigtige vinkel – så fungere den

Philips HD Media Player HMP3000 er den økonomiske løsning til dem med et rimelig simpelt behov, for afspilning af både video, musik og foto klarer den uden at brokke sig.

Karakter

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris. 649,-

Find den bedste pris på Philips HD Media Player HMP3000

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Philips