• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

For kort tid siden lancerede ROCCAT en helt ny mus, kaldet Savu. Der er tale om en kablet, optisk mus med en imponerende opløsning på hele 4000dpi, indpakningen er stilren og en smule anonym

Lad os se hvad ROCCAT Savu kan tilbyde…

Hvad er der i kassen?
ROCCAT gør noget mere ud af emballagen end mange andre producenter, så det bliver en hel oplevelse at pakke ROCCAT Savu op – netop derfor har vi også lavet en unboxing video som du kan se nedenfor.

På kassen kan du se al relevant information, specifikationer ol., og i selve kassen er musen, en installationsguide og et ROCCAT ID kort.

Design og funktionalitet
Kaster man et hurtig blik på ROCCAT Savu, så ligner den måske mange andre sorte mus, men der er en del ting der adskiller ROCCAT Savu fra mængden. Selve musen er i medium størrelse og selvom jeg normalt er til store mus, så synes jeg ROCCAT Savu ligger helt perfekt i hånden, den er hverken for stor eller for lille, men derimod lige tilpas. Selve musen er lavet i sort plast, med en mat overflade øverst og en mere ru/rå overflade på siderne. Dette kalder ROCCAT “No sweat side grips” og det ser ud til at fungere, for ens fingre bliver slet ikke fugtige på samme måde som det kan være tilfældet med glatte sider. Dette lyder måske banalt, men sidder man og bruger musen intensivt i mange timer, kan det pludselig være en ret væsentlig ting, uanset om det er til seriøst arbejde eller det er til gaming.

ROCCAT Savu er udstyret med højre/venstre musetast øverst, begge med et tydeligt klik, uden det dog er for højt og/eller generende. Scrollhjulet er forholdsvis stort og er nemt at få fat i. På Den højre musetast er præget et ROCCAT logo i overfladen, mens der på venstre side, mellem side og toppen, er placeret 2 knapper der kan konfigureres efter behov. Placeringen af disse kan diskuteres og vil måske nok kræve lidt tilvænning for mange – da de ofte er placeret lidt lavere. Med denne placering sikrer man dog at de ikke rammes ved en fejl og det kan måske være meget nyttigt vis det går heftigt for sig i et online spil eksempelvis.

I bunden af ROCCAT Savu er den optiske sensor med opløsning på hele 4000 dpi, og i kanten, i bunden, er en stribe af LED lys, der kan indstilles i ens egne farver, pulsere eller hvad man nu ønsker – alt dette sker via softwaren som kan downloades vis ROCCAT.org. Dette er med til at give ROCCAT Savu et pift og gør jo at man kan “customize” ROCCAT Savu så den ikke ligner alle de andres, eller man kan bare opsætte forskellige farver alt efter ens humør, hvilke spil der spilles eller lignende.

Den optiske sensor er faktisk halvkræsen mht. underlaget, jeg testede på emballagen, her kan den ikke aflæse underlaget, ligesom en hvid blank papæske og en helt hvid bordplade heller ikke var et hit.Det optimale underlag er en “rigtig” musemåtte og jeg har testet ROCCAT Savu sammne med både SteelSeries QCK måtter i forskellige størrelser, samt ROCCAT’s egne Taito måtte, allesammen stofmåtter og her kører ROCCAT Savu perfekt, der er ingen problemer med aflæsning og præcision, den reagerer super præcist.

Du kan naturligvis bruge ROCCAT Savu som en helt alm. mus, uden nogen særlig software, men køber man ROCCAT Savu, må man også forvente at man går lidt mere end almindeligt op i sin mus, så man bør downloade ROCCAT’s software til netop ROCCAT Savu. Dette kan gøres, kvit og frit, fra ROCCAT.org.

Softwaren fungerer kun under Windows, men det betyder intet for ROCCAT Savu er ikke ligefrem rettet mod Mac folkene, selvom den naturligvis, som helt alm. mus, uden softwaren, sagtens kan fungerer sammen med en Mac. Softwaren til ROCCAT Savu er “hjertet”, for det er her du kan oprette forskellige profiler, eksempelvis til forskellige spil-titler, genrer eller bare efter behov og temperament. Du kan naturligvis også indstille knappernes funktion og “Easy-Shift” ligeså. Easy-Shift er en feature der gør at holdes én knap nede, mens en anden trykkes, får knappen pludselig en anden funktion, så alle knapperne på ROCCAT Savu kan rent faktisk have 2 funktioner. Denne features findes også på en del af ROCCAT’s tatsaturer og er særligt velegnet til spil der kræver hurtig reaktion. DPI, altså følsomhed, markørhastighed og al den slags kan ligeledes justeres via sofwaren og gemmes i én af de 5 profiler der kan oprettes. Det er nok mere lir end det er funktionalitet, men LED belysningen bagpå musen kan også justeres og man kan både vælge farve og hvorvidt det skal pulsere, være konstant eller blinke. Slutteligt har man adgang til opdatering af softwaren samt det nye ROCCAT R.A.D. der er et helt nyt award system hvor du kan “optjene” awards når du bruger ROCCAT Savu, eksempelvis kan du se hvor langt musen har “kørt”, hvor mange klik der er lavet osv., igen en feature der er mere sjov og ballade end det er funktionalitet – det er dog godt tænkt og det er meget sjovt at se hvor mange kliks man egentlig laver på bare én dags arbejde eksempelvis.

 http://media.ereviews.dk/#6

Listen med features er ret lang, men skal vi starte fra en ende af så er den optiske sensor på 4000 dpi det første man bemærker, men derudover er ROCCAT Savu også udstyret med Easy-Shift[+] teknologi, USB kabel med stof, sider med “no-sweat” belægning og meget andet – med andre ord er der tale om en mus lidt ud over det sædvanlige.

Konklusion
ROCCAT Savu er en ny mus i klassen for “mid-size” mus, og selvom den på overfladen ser ret anonym ud, har den ret meget at tilbyde.

Størrelsen synes jeg personlig er rigtig god, og selvom den er en del lettere end jeg umiddelbart er vant til – eller generelt synes om – så er det ikke noget jeg overhovedet har bemærket under test-perioden, hvor ROCCAT Savu er blevet brugt til alt fra grafisk arbejde, kontorarbejde, spil og alt hvad man ellers udfører på både PC og Mac.

Den optiske sensor er en smule kræsen, så den fungerer bedst med korrekt underlag, som jeg umiddelbart kom frem til var en stofmåtte – bruger man en sådan er der da heller ikke skyggen af hoppende markør eller lignende – så er den ultra-præcis.

No-sweat grip på siderne virker måske som et smart marketing-trick – men det virker rent faktisk og er genialt her i sommervarmen hvor hånden let kan blive varm og fugtig når der games hårdt og temperaturen udendørs har sneget sig op over de 20 grader.

Helt generelt synes jeg ROCCAT Savu er et fedt produkt, lækkert greb, høj kvalitet, fornuftig funktionalitet og en glimrende software – altsammen til en pris der ligeledes er fair.

  • Kvaliteten
  • Softwaren
  • No-sweat grips på siderne
  • Lidt kræsen optisk sensor
  • Lidt for let (Vægtmæssigt)

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 499,-
Set til: 486,-

Find den bedste pris på ROCCAT Savu

Udlånt af
ROCCAT