Iphone_crashedNu behøver man ikke satset på et uigennemskueligt marked for private, når man skal udskifte mobilen.

De fleste kender fornemmelsen af at mobilen trænger til at blive opgraderet til en ny model. Men en ny telefon koster kassen, og det kan være en udfordring at finde de mange tusinde kroner en ny iPhone koster på kontoen. Men hvis den nyeste iPhone er for dyr, så kan en brugt iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6 eller 6 plus måske være mere overkommelige rent økonomisk. For rigtig mange af de mennesker, som går ud og køber den nyeste model, har nemlig allerede en af de ældre iPhone modeller i forvejen. De er mange penge værd, og det er ved at gå op for folk, der sælger dem enten via forhandlere som for eksempel 2ndbest.dk eller via brugt markeder for private som DBA.dk eller Gul og Gratis.dk. Det er også her folk kigger, når de leder efter et billigere alternativ til en spritny iPhone.

Billige mobiler med høj risiko

Her kan det være fristende at købe en brugt mobil på de forskellige brug markeder for private. Men det kan være forbundet med en vis risiko at kaste sig ud i. For hvad gør man, hvis den nyindkøbte brugt-mobil viser sig ikke at virke som den skal? Selv om telefonen ser fin ud, når man står og kigger på den, så kan den have fejl og mangler, som man først opdager, når handlen er afsluttet, og man for alvor tager telefonen i brug. Og hvad gør man i øvrigt, hvis mobilen går i stykker kort tid efter købet? For der er ingen garanti som dækker, når man køber af private, og hvis man er uheldig, risikerer man pludselig at stå med en ubrugelig mobil til mange tusinde kroner.

Et alternativ med garanti

Forhandlere er et mere sikkert alternativ, når man skal shoppe brugt mobil. For her kan man få de samme garantier, som når man køber en ny. Prisen er en smule højere end det private brugt marked, men hos rigtige forhandlere får man til gengæld to års reklamationsret, gratis fragt og kundeservice med i prisen. Det smarte ved at bruge en forhandler er, at man de både køber og sælger iPhones, så man kan sælge sin gamle mobil og gå derfra med en (næsten) ny iPhone i hånden.