Så er det Sandberg der optager test-bordet igen, og endnu engang er der tale om et ”audio-produkt” denne gang i form af et 2.1 højttalersæt.

Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 er en del af Sandbergs ”StreetGear” serie, som er en serie af produkter rettet mod det yngre publikum med produkter der er lidt mere smarte og friske, end vi måske er vant til det fra Sandberg side, hvor designet ofte har været ganske konservativt.

Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 koster 499,- så lad os se hvor meget lyd du kan få for en plovmand…

Hvad er der i kassen?
Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 leveres i en smart indpakning hvor ”StreetGear” konceptet går igen, og der er masser af billeder af selve højttalerne og naturligvis også de vigtigste specifikationer.

I emballagen finder man subwooferen, 2 satelitter, en manual og information omkring de hele 5 års garanti som Sandberg yder på Deres produkter. Derudover 2 kabler, et mini-jack til phono og et phono til phono.

Design og funktionalitet
Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 er designet til det yngre publikum og designet kan vel bedst betegnes som lidt ”råt”, med frit udsyn til højttalerenhederne og gitre til at beskytte dem, disse kan også tages af hvis man ønsker det hele ”rene” udseende.

De 2 satellitter er ret lette, og forholdsvis små, så de bør være nemme at placere. Designet er ”rundt” og effekten er opgivet til 10 W.

Subwooferen er forholdsbis stor, og er lidt rørformet med selve højttalerenheden placeret forrest, så den peger mod lytteren. På siden af subwooferen er der betjeningsknapper til volume, bass og treble, i stil med Pro Speaker Set 2.1 forstår jeg ikke helt hvorfor man placerer disse på selve subwooferen, da den jo typisk vil blive placeret på gulvet, men du kan naturligvis også nøjes med et indstille én gang, skrue helt op for volumen og så bare styrer volume på din mp3-afspiller, iPod, PC eller hvad du nu måtte vælge at slutte til Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1.

Selve subwooferens kabinet er lavet i træ, en sjældenhed i denne prisklasse, så lækkert at se, mens satellitterne er af plast. Den overordnede kvalitetsoplevelse vil jeg betegne som ”mellem”, da det hverken er dårlig eller en særlig god kvalitet, det er helt standard og kvaliteten fejler ikke noget.

Lydmæssigt overrasker Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 meget i forhold til hvad jeg havde forventet af Sandberg – for Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 kan virkelig spille højt og der er en rigtig god bund i musikken, desværre kan satellitterne ikke helt følge med lige så langt som subwooferen, så her kan musikken godt forvrænges inden subwooferen giver op, så man må lige finde den gyldne mellemvej – dog bør Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 kunne spille højt nok, uden at forvrænge, til de flestes behov. Lyden er ikke krystalklar, men den bliver gengivet fint, og som sagt kan det spille overraskende højt.

Sandberg har med Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 bevæget sig ind på et lidt farlig område, for med et sæt 2.1 højttalere til 499,- er de pludselig i krig med nogle af de helt store spillere, bl.a. Logitech, Altec Lansing mv., og her kan man også få glimrende højttalere til 499,-

Konklusion
Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1 er absolut ikke et dårlig produkt, det er faktisk et ganske fint produkt, dog synes jeg det er ærgerligt med placeringen af volumekontrollen mv., men derudover så spiller sættet fint, kvaliteten er i orden og der er som sådan ikke noget at sætte en finger på.

Når det så er sagt, så har Sandberg pludselig bevæget sig ind på et område hvor der er rigtig mange, stærke, spillere i 500,-’s klassen, og i forhold til hvad de andre kan tilbyde, så synes jeg ikke Sandberg bidrager med noget nyt der ikke er set før. Jeg synes dog samtidig at det er fedt at Sandberg nu viser ”muskler” og viser at de også kan lave lidt mere ”high-end” produkter end vi før har set.

Karakter
75 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 499,-

Find den bedste pris på Sandberg X-plosion Speaker Set 2.1.

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Sandberg