• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Swift 7 er Acer’s svar på en MacBook Air-killer, en 13,3″ bærbar PC i et næsten papir-tynd design, men stadig med rimelig seriøse specifikationer, så den sagtens kan bruges til både studie, arbejde og underholdning.

Faktisk er Swift 7 blandt de tyndeste notebooks på markedet – kun 0,98 cm tyk og kombineret med designet i sort og guld fremstår den ret eksklusiv.

Med priser fra ca. 8000 er Swift 7 på papiret et stærkt alternativ til netop MacBook Air som den er i direkte konkurrence med.

Design og features

Som nævnt indledningsvis, kommer Swift 7 i en kombination af sort (udvendigt) og guld indvendigt ved selve tastaturet og touchpadden, rammen omkring skærmen er holdt i sort – hvilket jeg personligt foretrækker, det gør det noget mere afslappende at se på skærmen, modsat hvis rammen også var guldfarvet.

Med en tykkelse på under 1 cm. og en vægt på sølle 1,15 kg. er Swift 7 yderst transportabel og meget let, samtidig med at den fylder minimalt i tasken. Trods den beskedne størrelse er der alligevel blevet plads til en 13,3″ skærm med Full HD opløsning og IPS panel, Core i5-processor, 8GB RAM og 256GB SSD i test-eksemplaret, med andre ord er der ikke gået på kompromis med ydeevnen.

Swift 7 er lavet i ét stykke aluminium hvilket gør den føles velbygget og ganske robust – igen trods det faktum at den er super slank og ikke mindst let. Designmæssigt er der en god kombination af afrundede hjørner og skarpe linier, et stilfuldt design der uden tvivl giver Apple kamp til stregen.

Når Swift 7 åbnes, får man adgang til et stort tastatur med fint mellemrum mellem tasterne, anslaget er blødt, præcist og man skal ikke taste ret hårdt førend der er reaktion. Som et ekstra plus er tasterne enormt lydsvage, hvilket ens med-studerende, kollegaer eller den øvrige familie helt sikkert vil sætte pris på. Nedenunder tastaturet finder man den store touchpad som er ret præcis og gør det nemt at navigere rundt på computeren uden brug af en ekstern mus. Et minus er dog at Swift 7 ikke har bagbelyst tastatur, det har man simpelthen sparet væk, hvilket synes mærkeligt i en premium computer.

Skærmen på Swift 7 er på 13,3″ og “desværre” med en ret bred ramme omkring sig, her kunne man måske godt have ønsket sig en noget tyndere ramme, for et lidt mere slank og lækkert design. Til gengæld er skærmen med Full HD opløsning og skærmpanelet er et IPS panel, hvilket i praksis betyder at skærmen har nogle virkelig gode og naturlige farver. Skærmen er også udstyret med Corning Gorilla Glass som gør den ekstra modstandsdygtig overfor tab, slag eller lign.

På tilslutnings-siden er Swift 7 lidt udfordret, for der er kun blevet plads til 2 USB-C porte og et enkelt minijack stik for tilslutning af hovedtelefoner. Fordelen ved USB-C er dog at porten understøtter både opladning og data-kommunikation, i praksis betyder det så også at man kan benytte en oplader fra eksempelvis en anden USB-C baseret computer såsom en MacBook. Udfordringen ved USB-C er dog at der endnu ikke findes så mange enheder hertil, men de kommer – og i mellemtiden kan man evt. benytte nogle af de mange forskellige adaptere der er tilgængelige på markedet.

Én af de ting man ofte må undvære når den bærbare computer bliver slank som Swift 7 er den gode lyd, og det samme er tilfældet her, der er simpelthen ikke plads til nogle ordentlige højttalere i det lille kabinet. Lyden er dog rimelig i forhold til så meget andet på markedet i dag.

På den trådløse del er Swift 7 ret godt udstyret, da den understøtter den trådløse 802.11ac netværks-standard samt bluetooth – så man kan holde forbindelsen uanset hvor man er.

Batteritiden er fra Acer’s side opgivet til op til 9 timer, hvilket nok stemmer meget godt overens med virkeligheden ved almindelig kontorbrug, altså eksempelvis Word, Excel eller lign. applikationer der ikke er alt for krævende, ved almindelig brug og en kombination af internet, musik, film og arbejde, vil mit bedste bud være en 5-6 timers batteritid, hvilket jeg også finder rimeligt.

Specifikationer

  • Intel Core i5-7Y54 1,2 GHz
  • 8GB RAM
  • 256GB SSD
  • 13,3″ Full HD skærm (IPS panel)
  • 802.11ac Wi-Fi samt Bluetooth
  • HD Webcam
  • 2 USB-C porte samt stik til hovedtelefoner
  • Vægt: 1,15 kg.

(Bemærk: Modellen findes i flere konfigurationer…)

Konklusion

Er man til det super slanke og skarp-skårne design som man normalt finder hos Apple, men foretrækker Windows brugerfladen, måske fordi det er et krav på studiet eller jobbet, så er Swift 7 bestemt værd at overveje. Designet er meget elegant, den er virkelig tynd og kombinationen af sort og guld giver et eksklusivt udtryk. Derudover er den udstyret med et rigtig fornuftigt tastatur og god touchpad, selvom jeg dog savner bagbelysningen og måske i virkeligheden også lidt tilslutnings-muligheder, som eksempelvus en indbygget kortlæser, omvendt kan man ikke få både det ene og det andet, her har man haft fokus på at gøre Swift 7 så slank som overhovedet mulig.

Til almindelig hverdags og arbejdsbrug er der masser af power i en Core i5-processor som testeksemplaret var udstyret med, ligesom 8GB RAM og 256GB SSD sikrer en god ydelse og masser af plads til dokumenter, billeder, film og så videre.

På papiret slår Swift 7 MacBook Air 13″ på alle punkter og jeg synes ret faktisk også tastaturet er bedre, dog er kvaliteten og finishen ikke 100% på Apple’s niveau, men så tæt på som man næsten kan komme, samtidig undrer det mig at man har sparet bagbelysningen væk på tastaturet…

Summeret op er Swift 7 en rigtig velbygget bærbar computer i premium-segmentet som har nogle enkelte mangler set med lidt kritiske øjne, til gengæld er designet og ydelsen i top og prisen ganske rimelig!

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 8000,-