• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Adonit er ikke et ukendt  mærke her på eReviews.dk, vi har stiftet bekendtskab med mange af deres penne til touch skærme tidligere. Her skal vi se på deres nyeste skud på stammen, deres Jot Dash.

Hvad er der i kassen

Kassen er forholdsvis kompakt og er domineret af et billede af Jot Dash pennen på forsiden.

LLO_2743_Lars

I kassen finder vi Jot Dash pennen, en USB oplader til den, samt en kort brugsvejledning.

Design og funktionalitet

LLO_2745_Lars

Adonit Jot Dash er en pen der kan aktivere touch skærmen på din mobil eller tablet. Fordelen ved at bruge Adonit Jot Dash i stedet for din finger, er at Adonit Jot Dash har en meget tyndere spids, og det derfor er meget nemmere at ramme rigtigt. Adonit Jot Dash har en hård Pixelpoint spids på 1,9 mm, der glider let henover skærmen uden at ridse.

LLO_2746_Lars

Pennen er lavet i aluminium med et mat overflade. Jeg har haft den sorte model til test, den findes også i hvid. Den føles naturlig i hånden, som enhver anden pen. For at den kan aktivere touchskærmen med den tynde spids så bruger den strøm. Den skal altså lades op, og tændes før brug. Opladningen virker som på de andre Adonit penne vi har kigget på, nemlig med en magnetisk USB oplader der hægter sig fast i enden af pennen, og så sættes det hele i en USB oplader, eller en computer.

LLO_2748_Lars

LLO_2750_Lars

Man tænder og slukker Adonit Jot Dash ved at trykke på enden, ganske som man ville gøre på en almindelig kuglepen. En meget lille lysdiode lyser så enten grønt eller rødt kortvarigt, for at vise om man slukkede eller tændte pennen.

LLO_2747_Lars

Adonit Jot Dash har ikke Bluetooth, og er ej trykfølsom, så den virker med alle apps, og til den normale betjening af mobilen/tabletten. Den er derfor lige til at gå til. Batteritiden er opgivet til op til 14 timer, og det tager kun 45 minutter at lade den helt op. Men da den ikke er trykfølsom, så vil den altid tegne med samme tykkelse streg, så de kreative sjæle vil nok føle sig begrænset med Adonit Jot Dash, og skal hellere se efter en af de andre Bluetooth penne i Adonits sortiment. Men har man brug for, f.eks. at indsamle underskrifter via en tablet, eller bare et behov for at bruge en simpel pen med en touch skærm, så er Adonit Jot Dash det rigtige valg.

Konklusion

Adonit Jot Dash er en simpel pen, den kræver ingen Bluetooth forbindelse, og specielle apps, til gengæld er den ikke trykfølsom, og vil altid efterlade samme tykkelse streg på mobilen/tabletten. Den kan bruges hvis man skal skrive eller tegne noget der skal være præcist. Da den er elektrisk, så virker den også selvom man har tykke handsker på, så det er en god løsning hvis man skal bruge sin mobil eller tablet om vinteren. Den er logisk at bruge, man trykker samme sted som på en kuglepen for at tænde og slukke den, og spidsen glider let på skærmen. Batteritiden er ganske acceptabel, og en opladning går hurtigt.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 445,- hos wupti.com

Se aktuel pris hos PriceRunner