• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Som vi tidligere annoncerede her på sitet har skaberne bag den moderne racerbane til børneværelset udvidet sortimentet med Overdrive Supertrucks. Dermed giver det brugerne mulighed for at spille med de lidt tungere drenge i klassen på den ellers i forvejen hektiske bane. Det har vi sat os for at kigge nærmere på og se om det bliver for kaotisk eller om det er til at overkomme.

Hvad er der i æsken?

Foruden at æsken til ANKI Supertruck er en del større end til bilerne er der ikke noget nyt. Der er stadig tale om en lækker indpakning, som dog ikke gemmer på meget andet end selve bilen, eller lastbilen i dette tilfælde.

Design og funktionalitet

Hvis man mod forventning skulle være begyndt at kede sig med de biler, der var til rådighed til ANKI Overdrive så er det naturligvis godt nyt at man udvider arsenalet med disse ANKI Supertrucks. Nu til dags vil det dog ikke være så overraskende, da opmærksomheden af de unge ikke holdes nær så nemt som det gjorde i eksempelvis min egen barndom. Det er ikke børnenes skyld, men samfundet er i langt hurtigere udvikling end det nogensinde har været. Der tales om at halveringstiden mellem den ene teknologiske revolution til den næste bliver mindre og mindre. Det er dog ikke hvad denne test skal handle om, så nu hopper vi over til den lastbil vi fik til test og hvad den efterlod af følelser og indtryk.

ANKI Supertrucks er omtrent tre gange så lange som bilerne, men med den samme bredde da de fortsat blot skal fylde en vognbane på racerbanen. Selve lastbilens del er cirka ligeså lang som de biler vi tidligere har leget med, men på ANKI Supertrucks er der sat lad fast som forlænger den væsentligt. Den er ligeledes højere end bilerne naturligvis og på banen virker den også ret stor i forhold til bilerne.

Ganske vidst er den ekstra størrelse og vægt med til at gøre at ANKI Supertrucks er lidt mindre mobile på banen og de er også hovedsageligt langsommere end bilerne, men deres massive størrelse kan gøre at de er lettere frygtindgydende på banen. Dette skyldes at de med nemhed kan smide bilerne af banen og i den spilmodus man åbner op for med lastbilerne gør også at den der styrer lastbilen har nogle andre fordele når nu fart og smidighed ikke er en af dem.

Når man kun har en lastbil at gøre godt med så kan man eksempelvis spille med det antal biler, som svarer til det antal spillere der er og ANKI Supertruck lastbilen kan så være i overskud og det gælder så for spillerne om at skyde lastbilen for at overtage dens styring og få en fordel på slagkraft og man får så point for at nakke bilerne mens man er lastbilen. De andre biler kan dog også spille taktisk og genvinde kontrollen over lastbilen så man er aldrig sikker på en sejr.

Skulle man som sagt være begyndt at være lidt træt af ANKI Overdrive så er Supertrucks et fint og friskt pust til spillet. Det som dog er vigtigt at huske her i forhold til de mere simple Carrera racerbaner er at ANKI Overdrive er mere komplekse. Denne kompleksitet stiger yderligere med ANKI Supertrucks, hvilket er fint for spillere på samme alder eller niveau. Det er dog svært for far og barn at spille mod hinanden, især hvis barnet ikke er så gammelt og har svært ved at forstå reglerne i spillet. Det er både fordelen og ulempen ved ANKI Overdrive, da det naturligvis gør det ekstra sjovt når man spiller med jævnbyrdige og vinder grundet taktisk snilde og lidt held.

I forhold til at spille uden ANKI Supertrucks så gør Supertrucks det, af mærkværdige årsager, at bilerne bliver mere utilregnelige og smides af banen oftere. Det kan til tider være en smule frustrerende, men hvis man ser det som en del af spillet, så gør det ikke nær så meget. Hvis man dog havde planlagt at ligge eller læne sig tilbage og køre ræs, så skal man være opmærksom på at man lidt oftere skal hoppe op og få bilerne tilbage på rette spor.

Konklusion

ANKI Supertrucks tilføjer et nyt lag kompleksitet til spillet eller legen om man vil og det er et fint og friskt pust. Personligt havde vi ikke engang dette behov hjemme hos os for vi havde stadigvæk masser af skæg med bilerne bare, men det kan også sagtens skyldes at min knægt pt. Ikke er så gammel, så det skal helst ikke blive for svært og kompliceret førend han ikke rigtig orker det. For mig er det bare sjovt at se han hygger sig, for helt fair ræs er det jo nok ikke når man kan bruge forskellige typer af våben og forstærkninger. ANKI Supertrucks er dog sjove på deres egen måde og af en eller anden årsag vil lillemanden altid gerne køre den siden den er kommet til samlingen, hvilket nok skyldes at i hans optik er større lig bedre. Der findes i øvrigt pt. Kun to forskellige ANKI Supertrucks (den ene findes i to farver) så det er lidt begrænset, men på den anden side kan man nok ikke få mange flere end det på den samme bane førend det bliver alt for uoverskueligt. Sjovt er det dog uden tvivl.

  • Øger kompleksiteten og afveksling
  • Seje designs
  • Nye spilmåder
  • Lidt mere kaos på banen

 

 

Pris og tilgængelighed