lørdag, april 20, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS MeMO Pad 8 ME581CL tablet

Test: ASUS MeMO Pad 8 ME581CL tablet

BKWfqALEkNni6JaH_setting_fff_1_90_end_500

Tablet-serien fra ASUS, som de kalder MeMO Pad, består af tre størrelser hhv. 7″, 8″ og 10,1″, og vi har i denne omgang fået lov at lege med den mellemliggende 8″, navnligt ASUS ME581CL, med Android styresystem og ellers en masse andre features vi kommer nærmere ind på. Læs med når vi kigger på, hvordan ASUS ME581CL klarer sig i vores test.

Hvad er der i æsken?

Æsken til ASUSME581CL er intet særligt og indholdet trækkes ud af bunden og består af det mest essentielle, nemlig tabletten, USB-strømforsyning, USB-kabel, pin til at udtage SIM-kort samt manual.

Udvalgte specifikationer

  • 8″ LED-baglyst Full HD IPS skærm med 1920 x 1080 opløsning
  • 1,83 Intel Atom Z3560 Quad Core processor
  • 2 GB RAM
  • Wi-Fi, Bluetooth, NFC og 4G
  • 5 Megapixel kamera bagpå og 1,2 megapixel front
  • MicroSD kortlæser op til 64 GB
  • Android

Design og funktionalitet

ASUS ME581CL fås i tre forskellige farver; rosa, hvid og blå og vores eksemplar var af den mælkehvide og blanke overflade, hvilket bestemt ikke gjorde mig noget, idet jeg syntes den føltes elegant med en aluminiumsfarvet ramme omkring og det ellers cleane look. Faktisk bliver denne renhed bibeholdt, idet knapperne og indgangen til SIM-kort alle sammen er holdt hvide, men især en detalje ødelægger lidt dette billede, idet indgangen til microSD-kortet er hult og giver et lille knæk i den ellers rene hvide overflade. Jeg er dog her ude og gribe efter småting, men nu har jeg set løsninger, hvor microSD-kortet på samme vis som SIM-kortet bliver ført ind så det bliver ét med resten af designet og derfor kan jeg ikke undlade at nævne det. Ellers finder jeg det interessant at der er ASUS logo på både front og bag, men det er kun foran at det er metallisk skinnende. Ud over dette finder man på fronten et kamera og en sensor, samt et kamera på bagsiden. I toppen har man 3.5mm jackstick til sit headset og i siden volumeknapperne, tænd/sluk knappen og indgang til SIM-kort.

ASUS ME581CL er udstyret med Android KitKat 4.4.2 og ASUS har naturligvis kørt deres ZenUI launcher, som virker ganske hurtig, simpel og stabil, mens der dog forefindes adskillige ASUS-apps. Disse apps er efter min mening en fin tilføjelse til dem, der ikke nødvendigvis allerede har deres egne bedste alternativer, men eftersom mange af disse desværre ikke kan slettes, så efterlades man med blot cirka 10 GB ledig hukommelse til billeder og egne apps ud af de oprindelige 16 GB. Heldigvis kan dette udvides med et microSD kort op til 64 GB og så er der rigeligt for de fleste. Endvidere kan man ved registrering af sin ASUS ME581CL få yderligere 11 GB fri plads online på ASUS Webstorage i skyen. Jeg kan dog ikke være helt indifferent med bloatware og ville ønske man havde friheden til at fjerne alt man finder unødigt. Når det er sagt, så vil jeg faktisk pointere at til førstegangskøbere af Android eller generelt tablets, så viser ASUS med deres store udvalg af egenudviklede apps, hvilke fordele man kan få og gøre livet nemmer for sig selv, med apps til kontakter, noter, musikdeling og mere til.lm60T3TMkFuTZWG0_setting_fff_1_90_end_500

Forbindelse til omverdenen kan i øvrigt foretages på mange forskellige måder og et af de mindre gængse er NFC, som lader enheder med denne teknologi kommunikere ved en enkel berøring og uden at brugeren aktivt skal ind og lege med indstillinger. ASUS ME581CL med 4G lader altså brugeren smide et SIM-kort i siden, så man kan surfe og benytte sig af data mens man er på farten. Det er en dejlig måde at holde sig forbundet på og endda skabe Wi-Fi hotspots til omkringliggende enheder man måtte ønske at give muligheden herfor. Jeg kunne endda ikke konstatere, hvorvidt 4G reducerede batteritiden væsentligt, men i bund og grund var jeg i stand til at gå en hel dag med aktivt brug på ASUS ME581CL uden at løbe tør. De første par dage var den ikke besynderligt god til at holde på strømmen når jeg ikke brugte den, men senere var det ikke et issue, hvorfor jeg tænker det nok var mit brug der var anderledes til jeg lærte den at kende. Ved fuld lysstyrke og film kørende med lyden på fuld skrue så blev det dog til omkring 4 timer, hvilket hverken er godt eller skidt efter min mening. Apropos lyden, så er dette et indsatsområde til fremtidige modeller, for her manglede ASUS ME581CL en wow-effektgivende faktor.

oDEO4dcLcLMdkbCp_setting_fff_1_90_end_500

Nogle vil måske mene at antallet af kerner og processorer har taget en smule overhånd i nyere smartphones og tablets, hvorfor Quad Core, måske efterhånden ikke lyder af så meget, men faktisk er det her at ASUS ME581CL overrasker mig positivt. Med sin performance efterlever den fint både mine behov og krav til denne prisklasse. Den blev naturligvis testet med adskillige krævende spil og jeg var ikke i stand til at finde noget spil der gav den udfordringer. Selv actionfyldte spil var flydende og med acceptable loadingtider. En kopi af benchmark-sammenligning på AnTuTu kan ses her:

Screenshot_2015-04-21-10-58-52

Sammen med ovennævnte performance og en skærm er det hvad der skiller tablets fra hinanden i både kvalitet og prisklasser efter min mening. Naturligvis følger disse ting generelt hinanden, men nogle gange kan man også blive skuffet i forhold til forventningerne. ASUS ME581CL har som nævnt en IPS Full HD skærm og den performer fortrinligt. Farverne står knivskarpt og man kan endda justere farverne på skærmen efter ønske og behov og her skal jeg ikke gøre mig ekspert, men jeg lod indstillingen være standard, for her var jeg fint tilfreds med billedkvaliteten. Apropos billedkvalitet, så er der desværre ikke kun godt at sige om kameraets kvalitet. Det store kamera på bagsiden laver en overeksponering på stort set alle billeder jeg har forsøgt mig med sammenlignet med en bedre benchmark, mens frontkameraet er på et acceptabelt niveau, om end der er en smule slør især på mørke billeder. ASUS ME581CL kameraet på bagsiden er ikke udstyret med en flash, men har en autofokus, der for det meste virker efter hensigten. Forneden ses et par eksempler på billeder taget med kameraerne på ASUS ME581CL.

//media.ereviews.dk/#!album-166

Konklusion

Når man bliver positivt overrasket, så kan det nogen gange også være svært at give en objektiv vurdering, men jeg må så sige at jeg håber andre får den samme gode oplevelse jeg fik med ASUS ME581CL. Den performer godt, har en fantastisk skærm og en acceptabel batteritid. Alt i alt er den ganske dejlig at bruge i hverdagen på trods af sine få mangler i form af et kamera, der kunne være bedre, og en lyd der ligeledes manglede lidt kvalitet, men tager man prisen i betragtning og alle parametre målt op imod hinanden, så har ASUS ME581CL meget at komme efter i sit segment og jeg anbefaler den også uden tvivl som en fin mellemklasse-tablet.

[checklist]

  • Skærmen
  • Performance
  • Designet

[/checklist]
[badlist]

  • Kameraet
  • Lyden

[/badlist]

PVvErWWUMEOczivP_setting_fff_1_90_end_500

Pris og tilgængelighed

Set til 2.199,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Første Android tablet jeg rent faktisk har lyst til at eje. Lækkert design og OS front skærm. En skam der ikke er gået lidt i dybten i selve OS systemet. Hvis de … firkantede Windows 3.1 ikoner er væk og noget mere .. ekspressivt opfundet til Android … var jeg solgt 🙂

  2. Hej Jakob,
    Jeg håber ikke jeg lyder flabet, men du er klar over at man kan hente forskellige launchers til din Android enhed? Jeg var personligt rigtig glad for Nova launcheren, hvortil du også kan installere icon packs, så dine ikoner kan blive som du vil have dem. Den mulighed har man nemlig med Android og Nova var for mit vedkommende den hurtigste og den der brugte mindst strøm af dem jeg testede.

    Blot en mulighed. Jeg ved selvfølgelig ikke om du mangler noget mere konkret.

    Mvh
    Goran

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Tablet-serien fra ASUS, som de kalder MeMO Pad, består af tre størrelser hhv. 7", 8" og 10,1", og vi har i denne omgang fået lov at lege med den mellemliggende 8", navnligt ASUS ME581CL, med Android styresystem og ellers en masse andre features vi...Test: ASUS MeMO Pad 8 ME581CL tablet