fredag, april 19, 2024
ForsideAnmeldelserComputerTest: ASUS ROG GR8 II gaming desktop

Test: ASUS ROG GR8 II gaming desktop

I markedet for kompakte gaming enheder har ASUS nogle ret så fede desktops, der ganske enkelt ikke fylder det helt store på eller under skrivebordet. Med ASUS ROG GR8 II når vi nærmest nye højder, eller lavpunkter er måske mere korrekt at sige, og kabinettet på blot 4 liter har trods det plads til Core i7, masser af RAM og fuld størrelse grafikkort.

Hvad er der i æsken?

Sammenlignet med den sidste kompakte ASUS ROG pc vi testede, så er indholdet til denne ASUS ROG GR8 II noget mere beskedent. Det gør ikke personligt mig noget, men man skal blot være opmærksom på at der i denne omgang hverken følger tastatur eller mus med. Hvis man tager udgangspunkt i det tastatursæt, der ellers plejede at følge med, så er det måske slet ikke så skidt at det ikke følger med. Indholdet består således af selve computeren, 230W strømforsyning, manual og garantibevis.

Specifikationer

  • Intel Core i7-7700 Quad Core 3,6 GHz processor
  • 16 GB DDR4 RAM (2 x 8 GB)
  • 256 GB M.2 SSD
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB GDDR5 grafikkort
  • Porte for: 1 x hovedtelefoner, 1 x mikrofon, 2 x USB 3.0
  • Porte bag: 2 x USB 3.0, 1 x USB-A 3.1, 1 x USB-C 3.1, 2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x RJ45, 1 x optisk, 1 x audio
  • ud
  • Dimensioner: 88 x 299 x 281 mm (B x D x H)
  • Vægt: 4 kg

//media.ereviews.dk/#!album-267

Design

Kompakte desktops er for tiden populære grundet to årsager. Om denne trend vil holde er svært at spå om, men det handler om at LAN-events (og des lignende) forekommer oftere og oftere. Til disse events skal man ofte slæbe sin egen PC med og da er det noget nemmere med et kompakt kabinet som ASUS ROG GR8 II end så meget andet. Derudover er VR ved at vinde indtog diverse steder og til dette kan det også være relevant at kunne flytte sin PC fra sted til sted.

Med de små dimensioner på alle led er ASUS ROG GR8 II med blot 4 liter noget af det mest kompakte jeg har haft mulighed for at lege med, hvor komponenterne indeni ikke var skrabede mobile løsninger. Med en CPU TDP på max 65 Watt ligger noget af forklaringen naturligvis også dér, idet denne lave varmeudvikling i processorer muliggør mere kompakte designs, end det tidligere har været muligt.

ASUS ROG GR8 II har et lettere futuristisk design med abstrakte linier hist og her. Det er efter min mening blevet tonet en smule ned med tiden, men ikke desto mindre så er designet en del iøjefaldende. Om man kan lide dette eller ej er i virkeligheden en smagssag. Personligt gør det mig bestemt ikke noget at kabinettet skiller sig en smule ud og ønsker man at det skal skille sig endnu mere ud så er der lidt lys på fronten man kan lege med.

Designet af ASUS ROG GR8 II er således at den fylder meget lidt og det er en god ting for dem, der følger trenden med at stille deres computere på skrivebordet. Det hedder nu også en desktop i formfaktoren, så helt ved siden af er det jo heller ikke. I virkeligheden fylder ASUS ROG GR8 II ikke meget mere end en Xbox One konsol, så det bliver spændende at se om ydelsen kan følge med. I hvert fald er kølesystemet i ASUS ROG GR8 II udviklet særligt til denne og det samme er motherboardet indeni.

Modsat hvad vi har set tidligere, så er ASUS ROG GR8 II med blot én strømforsyning og selvom det lyder som en selvfølge for nogle, så er det faktisk ikke sådan det var med den tidligere G20CB vi testede her på sitet. Om det har en negativ indflydelse på ydelsen vil vi så se nærmere på i de næstkommende afsnit.

Funktionalitet

ASUS ROG GR8 II er ganske ligetil at sætte op. Man slutter strømforsyningen til og de nødvendige komponenter, såsom skærm, tastatur og mus og så er man i virkeligheden mere eller mindre kørende. Naturligvis skal man også lige installere Windows, men ellers er der ikke så meget hokus pokus.

//media.ereviews.dk/#!album-268

Forbindelser

Hvad angår tilslutningsporte på ASUS ROG GR8 II så er der rigeligt og der er ligeså variation nok. Det vil sige at foruden at der er tilslutningsmuligheder til det meste af ens udstyr, så er det også forskelligartet i den forstand at man både har DisplayPort og HDMI til skærmen, men man har også både USB-A porte og en enkelt USB-C port.

Derudover var jeg virkelig glad for at se at man på ASUS ROG GR8 II har husket at medtage optisk lydport for dem af os, der har hardware, der understøtter denne forbindelsestype, som på mange punkter er andre tilslutningsvariationer overlegen.

Ydelse

Den ydelse man kan få en maskine til at performe afhænger naturligvis først og fremmest af den bestykning, som maskinen består af. Det er noget nær umuligt at spille Battlefield 1 i Ultra Settings på 4K med et mobil GT 930 grafikkort eksempelvis. Men dette problem lider ASUS ROG GR8 II jo ikke af, eftersom den er sat sammen med gaming for øje og altså dermed har både rigeligt med RAM samt grafisk og processormæssig kraft. Der er dog også andre faktorer, som spiller ind i det slutresultat man får når man sætter tingene på prøve, idet varmeledning og køling for eksempel skal være på plads for at de nævnte komponenter kan yde effektivt.

I det nedenstående kan man se resultaterne af de benchmarks og tests vi har udført med ASUS ROG GR8 II og analysen af denne data kommer vi nærmere ind på længere nede.

PCMark 8 Home Accelerated: 5.162 point
3DMark TimeSpy: 3.967

Counter Strik Global Offensive (CS:GO)
QHD high: 230+ FPS

Battlefield 1
Ultra FHD: 80 FPS
High FHD: 95 FPS
Medium FHD: 125 FPS
Low FHD: 170 FPS

Project CARS
Ultra QHD: 89 FPS
Medium QHD: 122 FPS
Low QHD: 134 FPS

De performance tal man kan læse af ovenstående er faktisk ganske glimrende og bestemt noget, der er værdigt at spille på. Ydelsen i almindeligt kontorbrug er mere end rigeligt, men endnu vigtigere så er denne konstellation af ASUS ROG GR8 II for de fleste rigeligt til en god grafisk oplevelse selv i nyere og krævende spil, som det kan ses af den ydelse man får i Battlefield 1.

Noget der dog alligevel plager mig ved ydelsen af denne ASUS ROG GR8 II er dens larmende blæsere, som starter med at køre i tide og utide. Under spil-load forventer man at de kører naturligvis, men ikke når de også gør det mens man blot surfer på nettet. Der skal i øvrigt en del til at overdøve de blæsere, der er i ASUS ROG GR8 II. Maskinen er lavet kompakt ganske vist og derfor skal der også en del kraft til at lede varmen væk inde fra kabinettet, så jeg er ikke overrasket over at lydniveauet er højt når der bliver blæst igennem, men jeg kan ikke sige at jeg ikke er skuffet over det når den ikke burde være der overhovedet.

Opgradering

Komponenterne indeni ASUS ROG GR8 II er særligt konstrueret til netop denne model, som nævnt under sektionen om design, og det at motherboard er særligt betyder desværre man ikke bare kan tage et andet og smide i. Alligevel har producenten oppet sig gevaldigt med det nye design. Det er ligeså nemt at fjerne låget fra computeren som ved tidligere serier, og så er der heller ikke noget kabel, som holder fast i låget og det er lige til at pille af. Når det så er sket, så er både de to RAM-sockets og M.2 indstikskortet lige ved hånden, så man nemt og enkelt kan opgradere denne del efter behov. Grafikkortet er en smule mere besværligt at få ud end tidligere, men det må forventes at være den komponent, som mere sjældent skal skiftes.

Konklusion

Der er efter min mening rigtig mange ting, som ASUS ROG GR8 II gør rigtigt. Der er tale om et virkelig kompakt desktop design, hvor man tydeligvis ikke er gået på kompromis med ydelsen, som i vores testeksemplar var fremragende. Det skyldes naturligvis de kraftige komponenter også, men som nævnt skal køling også være på plads for at man kan få den gode ydelse til at holde ved. Netop køling er dog også et af kritikpunkterne for, idet blæserne er ret højlydte når de kører, hvilket de i øvrigt gør alt for ofte. Desuden synes jeg at det er en smule synd at det kompakte og mobile design ikke har en eller anden form for håndtag, for endnu nemmere transport, men det er nok noget man lærer at leve med da ASUS ROG GR8 II er lige til at tage med under armen (husk strømforsyningen dog).

[checklist]

  • Kompakt design
  • Nem opgradering
  • Rigeligt med porte

[/checklist]
[badlist]

  • Larmer en del

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 9.999,-

REVIEW OVERVIEW

Design
Funktionalitet
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I markedet for kompakte gaming enheder har ASUS nogle ret så fede desktops, der ganske enkelt ikke fylder det helt store på eller under skrivebordet. Med ASUS ROG GR8 II når vi nærmest nye højder, eller lavpunkter er måske mere korrekt at sige, og...Test: ASUS ROG GR8 II gaming desktop