• Funktionalitet
 • Design
 • Pris

Jeg føler ikke det er længe siden at jeg testede det første rigtige ASUS ROG gaming udstyr, men siden da har det også bare haft fart på. ASUS har udvidet deres gaming sortiment med ASUS ROG Pugio og skal berige os med endnu en ambidextrous mus, som understøtter Aura Sync RGB belysning, udskiftelige switche til knapperne og et ret unikt design. Der er tale om en kablet optisk gaming mus, så der er ingen hokus pokus der, men selv denne tilsyneladende simple opgave har vi set blive fejlet, så nu bliver det spændende at se, hvor godt ASUS ROG Pugio klarer sig i vores test.

Hvad er der i æsken?

På fronten er der en låge med velcro-luk, som gør brugeren i stand til at teste musen inden købet og det er en feature, som giver mest mening i butikkerne, hvor man har hylder til varerne. Oftest synes jeg dog man enten køber varen på nettet eller også har mange butikker valgt at have en mus udstillet, så man kan prøve pasform inden købet. Kassens indhold består af følgende:

 • 1 x ASUS ROG Pugio gaming mus
 • 1 x ROG pose
 • 1 x ROG tilbehørscase
 • 2 x Japanske Omron switche
 • 2 x sideknapper
 • 1 x ROG logo klistermærke

Design

Apropos pasform, så er ASUS ROG Pugio en ambidextrous mus, der altså gør sig velegnet til både højre og venstrehåndsbrugere. Dette betyder i øvrigt at musen ved et tværsnit på midterlinien vil være den samme på de begge sider (blot inverteret). Rigtig mange mus er nemlig lavet med højre-håndede spillere for øje og selvom et ambidextrous design ikke er ensbetydnede med at musen er kompatibel til begge hænder så er det i hvert et skridt i den rigtige retning.

ASUS ROG Pugio er en del større end man umiddelbart mistænker den for at være, hvilket skyldes det ret så smalle design i topen af musen og den ellers tunge bagende. Musen er fortsat smal i toppen, dette kommer man ikke uden, men det er ikke kun dette, som gør at musen føles lille. Det er selve konstruktionen, som føles hul så at sige og det giver også denne effekt af at der er mindre fylde. I virkeligheden er ASUS ROG Pugio dog en relativt lang mus med 12 centimeter og en kampvægt på 103 gram. De 103 gram er ganske standard, så det er øjet der på en eller anden måde bedrager.

Selve designet er en smule over the top som nogen vil sige, men det er efterhånden også en nødvendighed, hvis man ønsker at lade sin mus skille sig ud fra mængden, for der er rigtig mange mus derude. Dog er ROG serien kendte for at have et specifikt “udtryk” og dette har ASUS ROG Pugio i den grad. Jeg synes dog den på en eller anden måde samtidigt bliver tonet ned en smule, så jeg nærmest vil gå hen og kalde denne mus for et smukt stykke hardware. Jeg synes den virker veludført samtidigt med at designet er temmelig flot.

RGB-belysningen i ASUS ROG Pugio er også en smule anderledes end man oftest ser det i gaming mus, hvor lyset blot kommer fra scroll-hjulet eller et logo. På ASUS ROG Pugio er der en streg fra midten af den ene side af musen og hele vejen rundt til den anden midte. Det giver en ret fed effekt, men det betyder også at lyset ikke bliver skjult af ens hånd når man bruger den og så kan det være man bliver forstyrret af dette eller ikke. Der slipper uundgåeligt lidt mere lys igennem her end ved andre designs. ASUS ROG Pugio understøtter ASUS Aura RGB lys, hvilket vil sige at hvis man har andre kompatible enheder, så kan man sætte disse op til at lyse ensartet i de forskellige profiler.

På toppen finder man tre knapper på ASUS ROG Pugio og om man så derudover har to eller fire knapper afhænger af om man sæter sidestykkerne på eler ej. Afhængigt af den måde man ønsker at spille og bruge ASUS ROG Pugio på, så er det muligt at udskifte knapperne i siden med faste enheder, så der ikke er nogen taster eller at man har to knapper per side lige ved hånden. Selve processen er dog ikke så nem da det ikke er nemt at få fat i tasterne så man kan tage dem ud. Det kan være nogen med længere negle end mig vil have det nemmere med dette dog.

De to store knapper på ASUS ROG Pugio er i øvrigt mulige at opgradere eller blot skifte switchene på. Ved at fjerne gummidutterne i bunden af musen kan man fjerne topdækslet og derved komme til switchene under dette. ASUS ROG Pugio er kompatibel med Omron D2F og D2FC switche, således at ens knapper kan tilpasses mere til den spillestil man selv foretrækker. På denne måde kan man forlænge selve musens levetid, idet det oftest vil være disse to knapper, som bruges mest og derved slides hurtigst ned. Det ville dog være en feat i sig selv, idet tasterne har en levetid på 50 millioner kliks.

Funktionalitet

ASUS ROG Pugio er en optisk gaming mus med en sensor, der kan justeres op til 7200 DPI. Selv halvdelen af dette er for højt til en low-sens gamer som mig selv, men så har man i hvert fald muligheden for at finjustere til musen agere som man selv foretrækker det.

En høj følsomhed er dog ikke det eneste afgørende ved en sensor og dennes egenskaber, idet almindelige mus og disses sensorer også har en udfordring med at følge med når der bliver lavet hurtige retningsskift eller bevægelser. En høj følsomhed forøger præcision og reaktion, men laver man hurtige retningsskift fordi man skifter fokus fra et sted på skærmen til et andet så kan nogle sensorer fejle. Med den optiske sensor i ASUS ROG Pugio kan man udsætte musen for en 30g påvirkning og bevæge musen op til 150 tommer i sekundet og den vil stadig performe.

Det er vigtige faktorer når man spiller på høj plan og på papiret er det også ganske fine tal. Under anvendelse skuffer ASUS ROG Pugio på denne plan dog heller ikke. For mit eget vedkommende er det mest i skydespil at jeg udsætter musen for de hurtige bevægelser og på intet tidspunkt følte jeg at ASUS ROG Pugio ikke gjorde som jeg “bad” den om.

Under brug vil jeg dog nok være den, der fjerner sideknapperne i den side, hvor ens ringfinger hviler, altså ydresiden afhængigt af hvilken hånd man bruger til at spille med. Det er fedt med de ekstra knapper ganske vidst, men jeg kommer ved en fejl at aktivere dem under spil og det er ikke hensigten. Det afhænger naturligvis også af, hvordan man holder på sin mus og da jeg bruger palm-grip, så er det en udfordring jeg støder på. En bruger med claw-grip vil måske have det anderledes.

Software

ASUS ROG Armoury skal man have installeret, hvis man ønsker at kunne tilpasse musen med diverse genveje eller makroer. Det er naturligvis også her man indstiller belysning og som noget ekstra har man et menupunkt, der hedder STATS, hvor man kan holde øje med de knapper man bruger og hyppigheden af dette. På baggrund af denne data kan man tilpasse placering af de genveje man har i spillet for at optimere sit spil.

//media.ereviews.dk/#!album-270

ASUS ROG Pugio kan kodes til at skifte profiler ved at trykke DPI-switch tasten nede sammen med en anden tast. Så er man ikke afhængig af at skulle gå ud af et spil eller program for at skifte profil og det synes jeg er en god måde at gøre dette på.

Menuinddelingen i ASUS ROG Armoury er meget forsimplet og i forhold til mange af konkurrenterne tildels forældet i designet, men på den anden side så er det noget der virker og er nemt at gå til. Man har eksempelvis hovedmenuerne, Mouse, Macro, Sync og Stats, mens der herunder kommer nogle submenuer frem, hvilket gør at der aldrig er for mange indstillingsmuligheder per side. På denne måde mister man ikke overblikket.

Konklusion

Funktionelt er ASUS ROG Pugio en ganske simpel mus og det er også dette jeg synes den vinder på, for der er ikke alt for meget udenom og om man vil rode med de indstillingsmuligheder, der nu engang er, er helt op til en selv. Designet er efter min smag en smule for smalt, men til gengæld kompenseres dette ved at der er rigelig længde på.

ASUS ROG Pugio har de funktioner man forventer af en mus nu om dage med RGB belysning, der i dette tilfælde tilmed er med Aura Sync, så ens motherboard og mus kan lyse i takt med hinanden.

Musen er rigtig god til gaming og sensoren performer efter hensigten, så på denne front mangler man ikke noget. Der er som sådan ikke rigtig noget jeg kan sætte en finger på og kan dermed kun sige at til pengene er ASUS ROG Pugio en rigtig fin mus, som grundet det ambidextrøse design gør sig velegnet til venstre-håndede spillere eller dem der spiller med claw-grip. RGB-belysningen og designet synes jeg gør denne mus til et af de smukkere derude.

 

 • Design
 • Ambidextrous
 • RGB-strip
 • Udskiftelige knapper samt switche
 • Smule stram i toppen

Pris og tilgængelighed

Set til 449,-