fredag, april 26, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Blue Lola hovedtelefoner

Test: Blue Lola hovedtelefoner

Indenfor verdenen af podcastere, streamere og gamere er Blue bedst kendt for deres mikrofon Yeti, men som det nu engang sker, så tager disse lydspecialister og udvider deres marked ved at udvide deres egne horisonter ved at arbejde med flere aspekter af lyd. Resultatet af en sådan beslutning er videreudviklingen af Blues første hovedtelefoner, der nu er blevet til Blue Lola med et særligt design og fuld fokus på lydoplevelsen, der jo ikke nødvendigvis kun er selve lyden. Vi har fået lov at lege med Blue Lola og bringer her vores vurdering, som du kan læse med på.

Hvad er der i æsken?

Måden kassen er bygget op på til Blue Lola er nærmest inspireret af unboxin videoer og de reaktioner folk får der, for man åbner nærmest ind til en æske chokolade eller hvad ved jeg for top og bund er adskilt i bunden og man tager og løfter

den øverste del væk fra hovedtelefonerne, som så står der som på et podie, helt alene. Under dem finder man resten af tilbehøret i form af stofspose til opbevaring, 1,2 meter langt kabel til smartphone, 3 meter langt 3.5mm jack kabel til PC eller andet og en adapter til 1/4″ tilslutning.

img_2833
img_2836

Design

Allerede ved processen om at pakke Blue Lola ud af æsken får man fornemmelsen af at der er tale om noget lækkert og noget grej, for selv der er der gjort noget ud af designet. Når man får hovedtelefonerne mellem hænderne i første omgang tænker man at de er en smule tunge, men idet man begynder at vride i dem konstaterer man to ting. Den ene værende at man har med noget robust kram at gøre, der ikke afgiver det mindste pip under mishandling og det andet er den helt særlige måde at Blue Lola faktisk er stykket sammen på.

img_2834

Der er på Blue Lola nemlig ikke tale om en hovedbøjle på en skinne der kan trækkes ud og ind for at tilpasse til ens hoved, men derimod en fjedermekanisme, der udvider sig i toppen afhængigt af bredden på personens hoved og så en arm, der holder på ørebøfferne, som man trækker op og ned for at tilpasse til højden på hovedet. Det resulterer i en helt perfekt pasform for de fleste og personligt sad jeg nok i nogle minutter og nærstuderede dette designvalg og tænkte bare på, hvordan jeg kunne give designeren af Blue Lola et kram for et mesterstykke af et arbejde.

Blue Lola kan man få i enten sort eller hvidt design, hvor begge udgaver er pyntet med chrome-lister hist og her, men det er ikke den type, der gør at produktet føles billigt, tværtimod er der den rette mængde Chrome omkring ørebøfferne, hvor kunstlæderet forenes med resten af enheden. Derudover er Blue logoet også i chrome og det stikker en smule ud af selve konstruktionen dækket til af noget gummi. Om det er meningen at det skal minde en smule om en mikrofon er uvist, men det synes jeg den gør. Vores testeksemplar var i en lækker mat hvid farve og på toppen af hovedbøjlen var et vandmærke af Blue logoet, som man lige kan ane med det rette lys. Endnu en mindre detalje, der bekræfter detaljegraden i designet.

img_2852

Med en kampvægt på hele 397 gram er Blue Lola ikke ligefrem en letvægter indenfor hovedtelefoner og tyngden mærkes på hovedet og i hænderne som nævnt. Denne vægt gør sig gældende for den passive udgave vi havde med at gøre, mens Blue Lola også fås i en udgave med forstærker, hvor den så vejer endnu mere.

Selve posen til opbevaring og transport er tyk og forret således at hovedtelefonerne er godt beskyttet indeni. I den indre lomme finder man en ekstra lomme til kabler, hvor lukkemekanismen er udført med magnetluk. Åbningen er en smule stram og det er ikke helt problemfrit at få Blue Lola hovedtelefonerne ned i lommen. Hvis man er meget på farten kan denne lille detalje være et irritationsmoment og det kan vægten i den henseende i og for sig også.

img_2954

Funktionalitet

Med den pedigree, som Blue har indenfor lydverdenen, og den størrelse som Blue Lola fører sig frem med, så er der høje forventninger til lydkvaliteten i disse hovedtelefoner. Med 50mm lyddrivere er der også valid grund til bekymring for mine trommehinder. Det kan være at 50mm ikke lyder af meget eller at det er set før, men det er fortsat noget, som hører til de færreste produkter og der er tale om temmelig store “højtalere” i en mobil enhed. At designet af Blue Lola tillige omslutter brugerens ører og laver nærmest et vakum omkring dem, takket være det intelligente bøjlesystem, som omslutter enhver form af hoved og ører, så er der et godt udgangspunkt for en lille privat koncert.

imglola

Blue Lola skuffer bestemt heller ikke på dette punkt. Der er klarhed i alle dele af lydspe
ktraet og der er en fænomenal bass, til dem der leder efter en sådan. Personligt har jeg til test af hovedtelefoner mit eget soundtrack, som har nøje udvalgte sange fra diverse fora, som har identificeret sange, der sætter ens lydsystem på prøve. Man skal dog ikke glemme at inkludere ens egne yndlingssange til en sådan spilleliste for man bør alt andet lige vide, hvordan disse skal lyde. Spillelisten indeholder alt fra Miles Davis, Metallica, Robert Plant til Beethoven og på denne måde tester man både bass, trommer, guitar-soloer, vokaler og at derimellem. Jeg synes at Blue Lola performer ganske fortrinligt hele vejen rundt og jeg har længe ikke nydt musikken så meget som jeg gør på netop disse hovedtelefoner sammenlignet med andre produkter i samme kategori.

lola_gallery-07

Takket være det smarte bøjle-system, store og bløde ørebøffer er Blue Lola ganske komfortable at have på hovedet. Hvis man bruger det 3m lange kabel og sætter det til at spille fra PC mens man sidder i sofaen så ligger man slet ikke mærke til deres tunge design, som måske eller måske ikke er nødvendigt for at levere den lyd de nu engang gør. Man kommer dog ikke udenom at, hvis man agter at benytte Blue Lola på farten så er der stor sandsynlighed for at de efter en time eller to på hovedet begynder at føles ret så tunge i det. Det strammer ikke og gør ikke ondt, men man begynder blot at blive bevidst om at de er der, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

img_3033

Foruden det ovennævnte kabel på 3 meter medfølger som sagt også en kortere version til ens smartphone. Denne er ydermere bestykket med en mikrofon og knapper, der er designet til iOS enheder. Nu kan nogle godt virke spørgende, hvordan knapper kan være skræddersyet til ét operativsystem på et “dumt” kabel, men det signal der sendes til enheden er faktisk forskelligt. Det er ikke ensbetydende med at kabel ikke virker med en Android, men blot at knapperne ikke gør det de er bygget til at gøre. Mikrofonstykket på kablet hænger temmelig højt oppe ved ørebøfferne når man har det på, hvilket bringer mikrofonen tæt på munden, men det er højere end man er vant til med mange andre headset.

Konklusion

Selvom Blue Lola i virkeligheden har et kabel med indbygget mikrofon som option synes jeg det er synd at kalde den for et headset for det er den lyd man selv modtager, der er i top fokus og det, sammen med designet, der får dem til at skille sig ud fra mængden. Det særlige design er nærmest blot prikken over i’et for selvom det ligner ethvert andet sæt hovedtelefoner, så er hovedbøjlen simpelthen bare noget helt særligt og Blue Lola virker nærmest luksuriøs når man har det i hænderne. Lyden er fantastisk hele vejen igennem takket være nogle gode og store 50mm lyddrivere og et design, der nærmest suger brugeren ind for modvilligt at slippe igen. Komforten er dermed også helt i top og selvom der er tale om et lukket design i kunstlæderovertrukne ørebøffer. Der var for mit vedkommende kærlighed ved første brug og Blue Lola er skønne hele vejen igennem, for en pris ganske vist, men jeg vil næsten sige det er hver en krone værd. Et andet sted har man kaldet Blue Lola for GT Mustang af hovedtelefoner, men personligt synes jeg den ligger højere oppe i hierarkiet, men den kan nok få en kultstatus med tiden, det er jeg ikke i tvivl om.

[checklist]

  • Enestående og unikt design
  • Lydoplevelsen
  • Kvalitetsfornemmelsen
  • Komforten

[/checklist]
[badlist]

  • Pose til opbevaring lidt svær at håndtere
  • Vejer 397 gram (ja, det er en del)
  • Item #3

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 2.368,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Indenfor verdenen af podcastere, streamere og gamere er Blue bedst kendt for deres mikrofon Yeti, men som det nu engang sker, så tager disse lydspecialister og udvider deres marked ved at udvide deres egne horisonter ved at arbejde med flere aspekter af lyd. Resultatet...Test: Blue Lola hovedtelefoner