• Funktionalitet
 • Design
 • Pris

Casio laver nogle af de mest robuste og funktionsfyldte ure. Her skal vi se nærmere på deres nye topmodel i Mudmaster serien, et maskulint ur med modelbetegnelsen GWG-1000-1A. Det er et et ultra-robust ur med masser af indbyggede funktioner der er vigtige i udendørslivet.

Hvad er der i kassen?

I den noget anonyme sorte papæske, finder vi en metaldåse med skumindlæg der gemmer på selve Casio Mudmaster GWG-1000-1A. Udover det, så finder vi en brugsvejledning og diverse garantipapirer.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4289

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4291

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4298

Udvalgte specifikationer

 • Case / bezel material: Stainless steel / Resin
 • Resin Band
 • Shock Resistant
 • Screw Lock Crown
 • Vibration resistant
 • Mud Resistant
 • Sapphire Glass with non-reflective coating
 • 200-meter water resistance
 • Double LED light
 • Solar powered
 • Time calibration signal reception
 • Digital compass
 • Altimeter
 • Barometer
 • Thermometer
 • 1/100-second stopwatch
 • Countdown timer
 • 5 daily alarms
 • Battery level indicator
 • Power Saving (display goes blank and hands stop to save power when the watch is left in the dark)
 • Full auto-calendar (to year 2099)
 • Accuracy: ±15 seconds per month (with no signal calibration)

Design og funktionalitet

Som man kan se fra specifikationerne er Casio Mudmaster GWG-1000-1A fyldt med funktioner man ikke normalt ser i et ur. Lad mig slå fast med det samme, Casio Mudmaster GWG-1000-1A er IKKE et smartwatch, det kan ikke forbinde til din telefon  og vise informationer fra den. Det er ikke det segment at Casio Mudmaster GWG-1000-1A er lavet til. Casio Mudmaster GWG-1000-1A er til gengæld et ultra robust ur, der kan tåle hårdt brug og som har funktioner man virkelig sætter pris på når man er udendørs i længere tid. Jeg har selv testet Casio Mudmaster GWG-1000-1A på en 11 dage lang vandretur med telt i fjeldet i nordsverige, 200 km nord for polarcirklen. Her sætter man pris på at det ikke er afhængig af en mobil, og på at det er så robust og har de helt rigtige features til det miljø.

Designet er stort, kantet og meget maskulint. De 5 trykknapper der bruges til at betjene uret er store og lavet i stål, med en riflet overflade, og nemme at betjene med handsker på. For sikre uret mod vand, støv, fint mudder og andet skidt, så har hver trykknap hele 4 pakninger for at forhindre at det kommer ind i urværket. Det er trods det, ganske nemt at trykke på knapperne. Når man betjener uret, og der vises informationer på displayet, så kører viserne automatisk væk så man bedre kan se det. Lækker detalje i den daglige brug.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4296

På venstre side finder vi knapper til at skifte mellem de forskellige visninger, og det er også her at tripple-sensoren sidder. Sensoren sørger for temperaturmålinger, trykmålinger og der er også indbygget kompas i Casio Mudmaster GWG-1000-1A. Som det ses er urets dele samlet med synlige skruer, et look der er er med til at fremhæve det robuste og et look jeg faktisk synes er ret lækkert.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4300

På højre side finder vi knapper til kompas visning, og til højdemåleren. Det er også her vi finder skruekronen. Den bruges til at lave indstillinger i den aktuelle visning, f.eks. justere højdemåleren, indstille en alarm eller andet. Den skal skrues ud, og så trækkes lidt ud, derefter så drejer man på den som man ville gøre på et gammeldags ur, bortset fra at skruekronen på Casio Mudmaster GWG-1000-1A er elektronisk og har mulighed for både enkelt steps indstilling, men også 2 forskellige hastigheder hvis man skal lave en stor indstilling. Når den er skruet ud, så ser man en rød ring, den betyder at uret ikke er vandtæt før man får skruet kronen ind i igen.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4299

Betjeningen med skruekronen er intuitiv og efter en enkelt gennemlæsning af manualen havde jeg fanget hvordan jeg lavede langt de fleste indstillinger. Glasset i Casio Mudmaster GWG-1000-1A er Safirglas, og noget af det mest hårde og ridsefaste glas man kan lave. Efter min tur på fjeldet ser uret da også fuldstændigt ud som nyt.

Remmen er lavet i et forstærket plast-materiale der virker enormt solidt. Uret bliver lukket med en dobbelt haspe, og sidder solidt på håndleddet.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4301

Undersiden af Casio Mudmaster GWG-1000-1A er lavet i stål, med indgraveringer af de forskellige knappers funktioner.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4305

Casio Mudmaster GWG-1000-1A skal aldrig have skiftet batteri! Det er drevet af solceller som er indbygget i urskiven. Man skal vide det for at kunne se det, de er flot integreret i designet. Solcellerne oplader et internt batteri, og for at spare på strømmen er der indbygget en powersave funktion, som standser viserne og slukker displayet hvis uret ligger i mørke og ikke er blevet betjent i en time. På en fuld opladning kan det køre i op til 6 måneder uden lys (afhængig af hvilke funktioner man benytter i uret) På min tur var der ikke så meget sol, men uret klarede alligevel turen fint, selvom jeg brugte det virkelig meget. Indstillingen af tiden sker ved at det fanger radiosignaler som dækker det meste af verdenen, så det er altid præcist indstillet. Er man et af de få steder hvor radiosignalerne ikke dækker, så holder det alligevel en præcision på +/- 15 sekunder pr måned.

En af de features jeg brugte rigtigt meget på min tur, var muligheden for at få en alarm hvis barometertrykket ændrede sig drastisk. Når man vælger at få barometer alarmer, så holder uret øje med lufttrykket i de næste 24 timer, og hvis det enten stiger kraftigt (tegn på godt vejr), falder kraftigt (tegn på dårligt vejr) eller enten går fra stigende til faldende, eller fra faldende til stigende (omskifteligt vejr) så får man øjeblikkeligt en akustisk alarm, samt et symbol på displayet. Det er rigtigt godt hvis man er ude, så får man en tidlig advarsel om at man f.eks. skal søge ly, eller også at vejret snart ændrer sig til det bedre.

Højdemåleren virker utrolig præcis med en opløsning på 1 meter og følsom overfor højdeændringer. Selvfølgelig er højdemåling afhængig af lufttrykket, så hvis vejret ændrer sig drastisk mens man er i gang med en stigning, vil der være en misvisning. Men jeg brugte højdemåleren på den måde at jeg indstillede den aktuelle højde efter det medbragte kort, og så aflæste jeg også det højeste punkt på stigningen. På den måde får man løbende oplysninger om hvor langt man er kommet op af fjeldsiden, og det kan man bruges både til motivation og til at disponere rigtigt med sine kræfter. Højdemåleren kan gemme flere målinger, det gemmer automatisk minimum og maksimum højde, og samlet stigning/nedstigning og ud over det er der plads til 30 manuelle målinger.

dscn1469

Kompasset blev brugt til at være sikker på at vi vandrede nogenlunde i den rigtige retning. Det er forholdsvist præcist, men dog ret følsomt over for elektriske apparater i nærheden. Det er godt at have som supplement, men er man ude i vildmarken så skal man også have et papirkort og almindeligt kompas med. Når man aktiverer kompasset, så peger sekund-viseren mod nord, og på displayet kan man aflæse den kompasretning kl 12 på uret peger mod. Efter et minut bliver kompasset slået fra igen, for at spare på strømmen. Det er ret vigtigt at man holder uret helt vandret når man bruger kompasset, ellers kan det vise lidt forkert.

Endelig blev termometeret brugt når vi havde slået teltet op for at holde lidt øje med hvor koldt det blev hen ad aftenen, så havde man en nogenlunde idé om hvor kold natten blev. Uret blev taget af og lagt i en lomme i teltet, for når det sidder på håndleddet bliver det naturligvis varmet op af armen, og viser ikke omgivelsernes temperatur. Men efter en halv time, så havde det opnået samme temperatur som omgivelserne. Casio Mudmaster GWG-1000-1A viser den aktuelle temperatur på displayet, men her kunne jeg godt tænke mig at der også var en hukommelse der f.eks. gemte minimum og maksimum temperatur, så man kan se hvor varmt eller koldt det havde været.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4324

Udover de specielle features har Casio Mudmaster GWG-1000-1A også de features det forventes af et digitalt ur, bl. a. timesignal, stopur, nedtællingsalarm og 5 daglige alarmer. Alarmerne lyder bare ikke specielt højt, det var i hvert fald ikke nok til at vække mig. Så alarmerne skal nok mest bruges hvis man er vågen og skal huske et eller andet i løbet af dagen.

Lyset i Casio Mudmaster GWG-1000-1A er glimrende til at se både visere og display, og aktiveres nemt med det store knap. Det kan indstilles til at lyse 1 sekund eller 3 sekunder, og endelig kan det indstilles til at tænde automatisk hvis det er mørkt og man drejer uret fra vandret og mod ansigtet.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4327

Konklusion

Casio Mudmaster GWG-1000-1A er et stort ur, det er ikke et man har på hvis man har en skjorte på med stramme ærmer. Det fylder godt på håndleddet, men på trods af det, så sidder det utroligt bekvemt. Remmens udformning gør at uret nærmest krammer håndleddet, så efter noget tid har man vænnet sig helt til det.

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4307

casio-mudmaster-gwg-1000-1a_4312

Men man kommer ikke udenom at det ER stort, urkassen måler 59,5×56,1×18mm og uret vejer 118 gram.

Personligt er jeg ret vild med designet, det ser præcist så robust ud som det er. De mange skruer giver det et lækkert og råt look. Knapperne i stål er nemme at betjene, og skruekronen gør det nemt at indstille de forskellige funktioner. Der er ingen tvivl om at det er topmodellen i Mudmaster serien, materialerne er helt i top, og det bliver også afspejlet i prisen, det er ikke et billigt ur. Men har man brug for de lækre funktioner, og synes man at det rå design er lækkert, og kan finde det til lidt under den vejledende pris, så synes jeg faktisk at det er pengene værd.

 • Design
 • Funktioner
 • Præcision
 • Solar
 • Størrelsen
 • Prisen er i den høje ende

Pris og tilgængelighed

Casio Mudmaster findes i tre farver og har en vejledende pris på 7998,-

Er set til ca. 6400,-

Se aktuel pris hos PriceRunner