fredag, marts 29, 2024
ForsideAnmeldelserHøjttalereTest: Chill A3 Vandtæt IPX7 certificeret bluetooth højtaler

Test: Chill A3 Vandtæt IPX7 certificeret bluetooth højtaler

Sommeren er ved at være over os og det betyder mere udendørs aktivitet for mange af os. Det kan dog være svært at tage musikken med sig i det fri og især, hvis man tager til stranden, hvor man kan komme ud for at der kommer vand på ens ting. Dette har danske Chill valgt at imødekomme med deres A3 bluetooth højtaler, som er IPX7 certificeret og dermed tåler både vand og støv, som gør den ideel til brug udendørs. Hvordan den tager sig ud kan jo være noget helt andet så det har vi sat os for at teste.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Chill A3 er af noget der mest af alt ligner genbrugspap og det skal absolut ikke tages som værende kritik, da det giver selve indpakningen et retro look samtidigt med at der med stor sandsynlighed er tænkt på miljøet i denne proces. Når man løfter låget mødes man af selve Chill A3 højtaleren i den ene side og resten af tilbehøret i den anden.

Tilbehøret er beskedent og består af et 3.5mm kabel til tilslutning af kablede enheder, mikroUSB til opladning og en brugermanual på en lap papir, som ligeledes virker som om den er lavet med miljøet for øje.

Design og funktionalitet

Chill A3 højtaleren fås i to forskellige farver hhv. Gunmetal og Rusty/Coffee, hvor vi i denne tests anledning har været udstyret med sidstnævnte. Det er en ret flot farve, især når man kommer tæt på og følelsen er også i top da der er tale om sandblæst aluminium. Man skal dermed ikke lade sig skræmme af at der står “rust” for den effekt har man trods alt ikke overført på højtaleren, hverken visuelt eller rigtigt. Derimod er overfladen glat og føles kvalitetsfuld.

Hele vejen rundt om kanten af Chill A3 højtaleren har man en grå gummiliste, som på den ene side skal sørge for at enheden står fast på flade overflader, men samtidigt skal den sørge for at knapperne er beskyttet mod udefrakommende vand og støv. Denne overflade er en smule for modtagelig overfor støv og snavs, men så er det vandtætte design jo sådan at man bare kan få højtaleren vasket og tørret af om man vil.

Både på front og bagside er der huller igennem således at højtalerne kan komme af med deres lyd og luft og det bidrager efter min mening positivt til designet i det hele taget. Bag disse huller finder man altså to styk 40 mm neodym højtalere inklusiv en passiv bass radiator, som sørger for den musik man hører.

Størrelse og anvendelse

Størrelsesmæssigt fylder Chill A3 en god håndfuld og så lidt til i siderne. Der er altså tale om en højtaler, der har lidt fylde, men sagtens vil kunne proppes ned i en taske, således at man kan have den med på farten. Ellers er der også en strop i siden, som man kan hænge højtaleren i. Denne er lavet af ægte læder og jeg kan ikke helt vurdere om den passer til resten af designet eller ej da læderet er af en ret lys farve i forhold til resten af designet, men selve detaljen er nu meget lækker.

Med en IPX7 certificering under armen så at sige kan man roligt tage Chill A3 med sig på tur uanset om man skal udenfor eller til en mere lukket fest. Den kan nemt tåle at være ude i regnen også, mens vandtæt i virkeligheden blot betyder at den kan tåle en nedsænkning i vand i en halv times tid på maks 1 meters dybde. Derefter begynder vandets tryk at presse på og konstruktionen giver efter, men dette bør også være mere end rigelig tid, hvis man kommer til at tabe den i strandkanten eller poolen. Og så behøver en lille regnbyge ikke ødelægge festen pludseligt (svært at se på billedet grundet farven, men højtaleren har netop været sunket ned i vand).

Man skal endvidere have in mente at de vandtætte membraner skal tilspilles, så at sige, for at de virker optimalt og de vil fra start af være en del flade i det og med tiden vil lydsfæren blive mere afbalanceret. I manualen angiver producenten at der kan gå op til 50 timers afspilning førend man er helt klar.

Lydkvalitet

Med en avanceret mikrofon styret DSP løsning sørger Chill A3 for at “lytte” til sine omgivelser og det betyder at den tilpasser lyden afhængigt af hvor og hvordan man stiller den. Tanken er at den bagmonterede Bass Radiator giver mest effekt når Chill A3 står op ad en væg på bagsiden og peger ud mod publikum. Det er den nævnte DSP funktionalitet, som lytter til omgivelserne og tilpasser lyden herefter for at give en ordentlig lydoplevelse.

Dette kan jeg også nikke genkendende til for lyden ændres bemærkelsesværdigt således sammenlignet med hvis man stiller højtaleren i et åbent miljø på for eksempel et bord midt i haven. Hvis man stiller Chill A3 i et åbent miljø så mister man hurtigt den lækre bass, som den ellers er i stand til at præstere. Trods sin kompakte størrelse er der faktisk en del bund fra den.


Foruden bassen er lyden i Chill A3 også overordnet set ganske glimrende og man skal tage den for det den er og det er en mobil højtaler til musik når man ikke har sit HiFi til rådighed. Man skal naturligvis være opmærksom på, hvor man placerer den for optimal lyd og oplevelse, men der er masser af bund og lyd til festen. Det erstatter ikke et HiFi system i hjemmet, men til afslappende lydafspilning er den rigtig god med en god og velafbalanceret lyd.

Batteritid

For en trådløs enhed er det evindelige spørgsmål dens batteritid, for det kan godt være at en højtaler som Chill A3 kan være trådløs, men hvis den kun kan spille i et par timer så slutter festen bare ofte før den overhovedet er begyndt.

Producenten lover op til 12 timers uafbrudt musik på én opladning, men det bør de fleste vide gælder ligesom bilproducenternes angivelse af hvor langt en bil kan køre på literen og så er det baseret på kørsel i en vindtunnel under optimale forhold.

Med Chill A3 var vi dog ikke langt fra sandheden med de 12 timer og jeg kunne snildt presse enheden op på cirka 9-10 timer med normal anvendelse, hvor højtaleren altså hverken havde det for varmt eller for koldt og samtidigt var der ikke skruet helt op. Så snart man skruer helt op så tømmes batteriet naturligvis også væsentligt hurtigere. Ved lav lyd kunne jeg også sagtens få Chill A3 til at gå udover de 12 timer, men så var der bare ikke noget sjov ved musikken. På toppen af enheden har man en LED-lampe, der lyser rødt når man skal til at lade den op i øvrigt og ellers blinker den blåt når den har forbindelse til en enhed og afspiller.

Konklusion

Man får en tilfredsstillende musikoplevelse med Chill A3 når alt er taget i betragtning og til en havefest eller på stranden forventer man nok ikke nogen større koncert alligevel og hvis man gør så er en kompakt og trådløs bluetooth højtaler måske heller ikke det helt rigtige valg. Det er nemlig bekvemmeligheden som Chill A3 især adressere og den leverer en fin lyd samtidigt med at man trygt kan tage højtaleren med sig på tur uanset vejret nærmest. Batteritiden er acceptabel og bør være rigeligt til en “hel” dag så at sige.

[checklist]

  • Retro farve rusty look design
  • Design
  • Vandtæt
  • Batteritid
  • God bass

[/checklist][badlist]

  • Afspilning i åbne miljøer

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 495,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Sommeren er ved at være over os og det betyder mere udendørs aktivitet for mange af os. Det kan dog være svært at tage musikken med sig i det fri og især, hvis man tager til stranden, hvor man kan komme ud for at...Test: Chill A3 Vandtæt IPX7 certificeret bluetooth højtaler