• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Creative har lanceret deres Muvo 2 højttaler, en højttaler designmæssigt mest skal ses som en opgradering fra Muvo Mini der kom i 2014. Lad os se hvad det nye skud på stammen har at byde på.

Hvad er der i kassen?

Kassen er en kraftig sag med en overdel i klar plastik der viser højttaleren flot frem, mens bunden af kassen gemmer på USB kabel og brugervejledning.

creative_muvo_2_4600

 

Design og funktionalitet

Creative Muvo 2 er en kompakt højttaler der måler ca 7 cm x 4 cm x 19 cm og vejer 340 gram. Den har en opgivet batteritid på 10 timer. Den er lavet i plastik, mens hele fronten er et fintmasket metalgitter. Den findes i flere farver: Sort, metallic blå, metallic rød, og metallic grå. Den er splash-proof, hvilket betyder at den ikke tager skade af en regnbyge, men at den ikke kan tåle at blive nedsænket i vand.

creative_muvo_2_4602

Bag gitteret finder vi to diskanthøjttalere og en fælles bashøjttaler.

creative_muvo_2_4603

I venstre side er der forberedt til at man kan sætte en strop fast i Creative Muvo 2. Der følger dog ingen strop med i pakken.

creative_muvo_2_4605

På toppen finder vi en stribe knapper og lysdioder. Fra venstre mod højre ser vi først tænd/sluk knappen. Næste knap er til at starte en Bluetooth parring. Derefter er der en M knap der bruges til at skifte mellem de 4 tilstande Creative Muvo 2 kan være i. Den valgte tilstand kan ses på den lille lysdiode til høje. De fire tilstande er: Bluetooth afspilning, her spiller Creative Muvo 2 musik fra en enhed koblet op via Bluetooth, og vises med blå lysdiode. Et tryk på M skifter til AUX tilstand, og vises med grøn lysdiode. Her spiller Creative Muvo 2 musik der kommer ind via jack-stikket på bagsiden. Et tryk mere på M skifter til SD-kort afspilning, og det vises med en gul lysdiode. Her spiller Creative Muvo 2 musik der ligger på det microSD kort man har sat i kortlæsere på bagsiden. Endnu et tryk på M og Creative Muvo 2 er i USB lydkort tilstand, og det vises med en lilla lysdiode. Her opfører Creative Muvo 2 sig som en et eksternt USB lydkort og spiller musik via USB fra computeren.

Ved siden af M knappen sidder + og – knapperne der både bruges til at justere volumen, samt til at skifte nummer når der afspilles musik fra microSD kortet. Yderst til højre sidder en play/pause knap.

creative_muvo_2_4606

På bagsiden er der en stor gummiklap der holder vand ude af stikkene.

creative_muvo_2_4607

Bag klappen sidder er microSD kortlæser, USB stik og mini-jack stik.

Materialerne virker robuste, der er ikke noget der knirker eller giver sig når man håndterer Creative Muvo 2. Dog er det meget svært at se symbolerne på knapperne, de er blot fordybninger i gummiknapperne. Hvis man gav dem en hvid farve ville det hjælpe gevaldigt på at skelne dem.

Men hvordan lyder den så? Det er jo nok det vigtigste spørgsmål, og her vil jeg gå gennem de 4 tilstande. Der er nemlig forskel i lydkvaliteten. Jeg vil starte bagfra, og begynde med USB-lydkort tilstanden. Jeg har testet på en Windows 7 og en Windows 10 computer, og her blev de nødvendige drivere installeret automatisk, og herefter optrådte Creative Muvo 2 som en lydenhed på computeren. Musikken lyder fint, klar diskant, og flotte stemmer. Bassen er faktisk glimrende når Creative Muvo 2 nu har den kompakte størrelse den har. Der er ikke noget støj eller susen, og Creative Muvo 2 er en glimrende opgradering af laptoppens højttalere når man f.eks. skal se en film eller andet.

Når man spiller musik fra microSD kortet så har man mulighed for at afspille musik i FLAC, som er et tabsfrit format. Det betyder at man kan få en lydkvalitet der er langt bedre end MP3, noget der minder om ren CD kvalitet. Og her spiller Creative Muvo 2 rigtig godt! Der er god detaljeringsgrad, fin diskant, mellemtone og god bund. Betjeningen kan være lidt bøvlet, ligesom det ikke er muligt at se hvad der ligger på microSD kortet. Men hvis man ikke vil have en computer eller telefon koblet til Creative Muvo 2, så er microSD kort løsningen rigtig god.

AUX spiller glimrende, og på fuldstændig samme niveau og kvalitet som USB-lydkort tilstanden.

Til sidst, så er der Bluetooth tilstanden. Her synes jeg lydkvaliteten tager en lille (men dog hørbart) dyk. Ikke at det lyder dårligt, men dog alligvel nok til at man lægger mærke til forskellen hvis man lige har spillet musik fra microSD kortet. Men, men, her har Creative Muvo 2 et lækkert trick i baghånden. Har man to Creative Muvo 2 kan de kobles sammen via Bluetooth og spille hver sin side. Man får altså en højre højttaler og en venstre højttaler! Jeg havde to Creative Muvo 2 tilrådighed under min test, og når de spillede i stereo så steg lydkvaliteten ganske betragteligt! Den største forbedring var selvfølgelig at man får et meget bredere lydbillede, og fordi at man får dobbelt så mange højttalere til at spille musikken, så stiger lydtrykket, og bassen selvfølgelig også. Desværre virker stereo indstillingen med to Creative Muvo 2 kun i Bluetooth tilstand, men her virker den tilgengæld også meget overbevisende!

Konklusion

Creative Muvo 2 er en højttaler der kan afspille fra Bluetooth, microSD kort, AUX og USB. Det er altså mange tilslutningsmuligheder for en højttaler i denne prisklasse. At den også spiller fortrinligt, størrelsen taget i betragtning, plus at den er stænktæt og kan spille stereo sammen med en anden Creative Muvo 2, er ikke noget jeg har set i prisklassen under 500 kr tidligere. Så alt dette betyder at Creative Muvo 2 er ganske godt køb.

Pris og tilgængelighed

Set til 499,-
Se aktuel pris hos PriceRunner