• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Øretelefoner til sport kommer efterhånden i alle afskygninger og selvom, der ikke er tvivl om at de naturligvis for den aktive person har en berettigelse, idet behovet og ønsket om funktioner er anderledes end for almindelige øretelefoner. Det er dog forskelligt, hvad man kan forvente sig af forskellige funktioner, som skiller sig ud, men her kommer Jabra ind i billedet med et design fyldt med funktioner, der skal gøre det nemmere eller sjovere at dyrke noget aktivitet i form af sport. Der er blandt andet et svedabsorberende design og pulsmåler til at dække brugeren af, men som vi har set tidligere, så er det også vigtigt at tingene spiller godt sammen og ikke mindst at lyden følger med.

Hvad er der i æsken

Som vi nu har set et par gange så kommer Jabra Sport Pulse også i en æske med magnetluk og samlet set er hele indpakningen en ganske glimrende en af slagsen. Jeg ved at man ikke bør dømme en bog på dets cover, men man kommer altså ikke udenom at det har en vis værdi, hvilken slags indpakning et produkt bliver leveret i. Det er nemlig ikke helt uvæsentligt i forhold til det førstehåndsindtryk man ender med at få om produktet.

I selve æsken får man en del med Jabra Sport Pulse, hvor det er selve headsettet man får ud af æsken først. Herefter bliver man mødt med en masse dutter og såkaldte EarWings. EarWings er til montering inde i ørehulen så headsettet sidder bedre på plads og der er tre sæt EarWings, tre sæt små øredutter og tre øredutter med memory-foam materiale. Derudover får man en manual, et lille etui, opladekabel og kabel-klips.

Design og funktionalitet

Uanset hvordan man vender og drejer det er det i dag, mere end før sågar, vigtigt at et produkt har et design man gider kigge på. Det er uagtet at man med stor sandsynlighed ikke kommer til at kigge på det særlig længe ad gangen og i hvert fald ikke efter man har smidt det på hovedet for at løbe sig en tur. Ikke desto mindre er det altså vigtigt og måske også meget grundet nævnte marked, hvor der er temmelig mange om buddet. Jabra Sport Pulse er med sit sorte design ganske neutrale at kigge på, men samtidigt har man et højt kvalitetsindtryk, idet designet føles ret robust og lækkert mellem fingrene.

Udseendemæssigt er der ikke noget at komme efter og Jabra Sport Pulse er hverken kedelige eller iøjefaldende. Der er tale om et design, der forbinder de to øretelefoner med et kabel, som man har hængende bag nakken under brug. Der er i det sorte design en snært af lidt gult, men ellers er både kabel og fjernbetjening helt sorte. Hvis man sætter de små øredutter på, så er disse også gennemsigtige og gule dog.

På fjernbetjeningen, som befinder sig under den højre øretelefon, finder man tre knapper til justering af henholdsvis volumen, styring af sange og besvarelse af opkald, idet Jabra Sport Pulse er udstyret med en mikrofon også.

På den venstre øretelefon har man ydresiden desuden en knap, som man bruger til at spille sammen med Jabra Sports appen på ens smartphone. Denne knap kan bruges til at skifte til næste session i ens træning og lignende.

Komfort

Det er et in-ear design, som altså går ind i øret, men det er lidt mere end så ligetil, idet Jabra Sport Pulse er udstyret med en pulsmåler, som gør at selve øreelementet er en smule større end normalt. Den har en del, der peger ned mod øret, hvor den i den venstre enhed har en pulsmåler. På toppen kan man så påsætte EarWings efter ønske således at Jabra Sport Pulse sidder bedre fast i ørene. Det var muligt for mig at vælge en størrelse, der både var behagelig at have i øret, men samtidigt sørgede for at der skulle rigtig meget til før at Jabra Sport Pulse faldt ud af mine ører. Noget som ellers er ret nemt for mig at gøre med alle almindelige in-ears, da mine ører simpelthen ikke er modtagelige for dette.

Kablet på Jabra Sport Pulse er en smule langt. Årsagen til at jeg nævner dette er at det kan være irriterende, hvis et kabel hænger for meget om halsen og nakken, da man under træning vil føle den trækker rundt på én, men det hjælper rent faktisk at påsætte de medfølgende kabel-klips, som så sørger for at der er mindre kabel der hænger og dingler om nakken.

Jeg synes at Jabra Sport Pulse var behagelige at have på også efter længere løbeture var det ikke nogen jeg mærkede noget til på en negativ måde. Jeg kunne med klips sørge for at kablet ikke trak mig i ørene og det er en vigtig lille detalje, for under træning skal der ikke meget til for at man bliver distraheret (gælder i al fald for mit eget vedkommende).

Lydkvalitet

Jeg har kun Jabra Sport Pulse Special Edition at gå ud fra på nuværende tidspunkt, så jeg er ikke i stand til at bidrage med en sammenligning fra den “almindelige” version af selvsamme headset, hvorfor jeg blot vil analysere lydkvaliteten i Jabra Sport Pulse i forhold til pris og forventning.

Sports hovedtelefoner og headsets er til tider ikke et fokusområde for producenterne, idet man fejlagtigt antager at det her bare handler om god isolation og masser af bass. Mange af os hører dog mest musik mens vi slapper af eller træner, hvorfor det naturligvis er vigtigt med en god lydoplevelse, fordi man ofte netop her fordyber sig i sin egen lille verden.

Jabra Sport Pulse formår på en god måde at isolere lyd udefra. Det synes jeg er rart for selvom jeg ikke testede Jabra Sport Pulse i et fitnesscenter så er det vigtigt at man kan holde støj fra andre gæster ude. I trafikken følte jeg et godt isolationsniveau, selvom støj fra biler og andre trafikanter ikke var helt elimineret mens man lytter til sin musik i et acceptabelt niveau. Man kan naturligvis sætte øredutterne med memory-foam i ørene og sørge for at skrue helt op, så hører man intet, men jeg tror ikke det er sundt for trommehinderne i det lange løb.

Musikkvaliteten blev teste med forskellige genrer og min egen playliste, hvor jeg har alt fra Beethoven til Rammstein på. På denne måde synes jeg selv at jeg kommer vidt omkring og hører den musik jeg kender, for at høre og kunne sammenligne. Med Jabra Sport Pulse er der naturligvis ikke tale om et HiFi headset, men til prisen synes jeg faktisk lydsfæren er klar og bred. Det ville ikke skade med en smule mere bass og det siger jeg fordi jeg under træning godt kan lide musik med lidt ekstra bund og det savner jeg en smule ved dette headset. Det er dog på ingen måde så fraværende, som det er tilfældet med Jabra Sport Elite, men det kunne altså være bedre.

Sportselementet

Foruden at materialet i Jabra Sport Pulse er svedabsorberende og på den måde kan holde til lidt mere end et almindeligt headset ville i de situationer, så skal der naturligvis også flere elementer til førend den lidt høje prise er retfærdiggjort.

I den forbindelse anbefaler jeg at man installerer enten Jabra Sports appen eller en af de andre sports apps, som dette headset understøtter, såsom Endomondo, for at man kan få noget tracking af sin træning.

Med sin pulsmåler er Jabra Sport Pulse i stand til at udregne ens VO2 Max niveau. Dette gøres ved at man laver en lettere intens træning i et kvarters tid mens sensoren er sat til. På denne måde finder app og headset ud af brugerens niveau, som denne skal ligge på for at kunne få en optimal træning ud af det og så vil den gennem appen give indikationer af, hvornår man skal speede op eller sætte farten ned eventuelt.

Jeg synes i sig selv at Jabra Sport appen er fin at arbejde med. Man har måske lidt for mange detaljer tilgængelige, som gør at man mister overblikket, men når man har mestret appen så går det relativt nemt for sig.

Brug og batteritid

Jabra Sport Pulse forbinder til ens smartphone, afspiller om man vil, via Bluetooth, så det trådløse design er afhængigt af sit indbyggede genopladelige batteri. Det som påvirker batteritiden er naturligvis, hvor høj lyden man får afspillet er. Under brug var jeg i stand til at presse batteriet op på fem timer, men et mere realistisk bud, hvor musikken var på et niveau jeg ønskede det, var nok fire timers afspilning og det er vel egentlig acceptabelt i forhold til de flestes træningslængder.

Bluetooth forbindelsen synes jeg var ganske stabil mens man hørte musik, men jeg oplevede til tider at appen slukkede for lyden til headsettet. Jeg var ikke i stand til at identificere kilden til udfaldet da det kun skete ganske få gange, men efter en reset af Bluetooth og genstart af app virkede tingene igen efter hensigten.

Medfølgende etui føles påduttet og er slet ikke på niveau kvalitetsmæssigt med resten af headsettet. Det er i øvrigt ret lille og jeg synes at det kan være besværligt at få headsettet ned i det ordentligt.

Konklusion

En pris på lidt over tusind kroner for et fitness headset kan godt lyde som værnede voldsomt, men Jabra Sport Pulse indeholder ekstra elementer i forhold til så meget andet derude, hvilket jeg synes gør at den sagtens kan bære sit prisskilt. Blandt de ekstra funktioner finder man pulsmåleren, som hjælper med en optimal træning, modstandsdygtige materialer, som sørger for at sved ikke ødelægger dette headset foreløbig og komforten kan man selv sørge for ved at vælge det sæt af øredutter og EarWings, der passer én. Dertil kommer så at lydmæssigt spiller de ganske acceptabelt, om end jeg selv godt kunne tænke mig en smule mere bass, men jeg kan ikke sige at jeg ikke nød min musik dét til trods. Etuiet skal vi ikke snakke for meget om, men det er ikke nok til at trække dette headset ned fra et fint niveau og fra at være et rigtig godt sportsheadset.

  • Design
  • Komfort
  • Lydkvalitet
  • Pulsmåler
  • Bass

 

 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1239,-

  • Køb Jabra Sport Pulse Special Edition hos Jabra.dk