• Funktionalitet
 • Design
 • Pris

Lenovo Yoga Book er en 2-i-1 Android Tablet, både med trykfølsom skærm, og smart tastatur. Vi skal her se nærmere på de forskellige features og funktioner Lenovo Yoga Book tibyder brugeren.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Lenovo Yoga Book, en stylus-pen med plastik spids, og 3 kuglepen spidser. Der er også en lader, USB kabel, en notesblok samt en brugsvejledning.

 

Specifikationer

Processor
Up to Intel® Atom x5-Z8550 Processor (2.40GHz 2MB)
Operating System
Android 6.0
Sound
Dolby Atmos®
Memory
 • RAM : Up to 4GB LPDDR3
 • ROM : Up to 64GB eMMC
Battery Life
 • Type : Li-ion Polymer
 • Capacity : 8500 mAh
 • Standby Time : Over 70 Days
 • General Usage: 15 Hours
Dimensions(W x T x H)
 •  26 cm x 1 cm x 17 cm
Weight
 • Approx 1.52 lbs (0.69 kg)
Display
 • Size : 10.1″ (1920 x 1200) IPS LED LCD Touch
 • Color Depth : 16.7 Million
 • Color Gamut : 70%
 • Brightness : 400 nits
Touch
 • On Screen : Capacitive Touch with AnyPen Technology
 • Create Pad : Capacitive Touch and EMR Pen Technology
Material
Metal
Colors Carbon Black
Camera
 • Rear : 8 MP Auto-Focus
 • Front : 2 MP Fixed-Focus
Sensors
 • Vibrator
 • G-Sensor
 • Ambient Light Sensor
 • Hall Sensor
 • GPS
 • A-GPS
WLAN
11a/b/g/n/ac Wi-Fi wireless

 

Design og funktionalitet

Lenovo Yoga Book er en 2-i-1 tablet, da den både man bruges som en almindelig Android tablet, men også som et alternativ til en lille laptop. Den har nemlig både indbygget touchskærm, tastatur og touchfelt til betjening.

Den ligner rent faktisk en tynd bog når den er klappet sammen. Når man åbner den, så bliver skærmen og tastaturet synligt.

Selve tastaturet er helt fladt, og der er ikke noget taktilt feedback når man taster. Dog vibrerer Lenovo Yoga Book når man taster, men fordi at tasterne er helt flade, så kan man ikke skrive blindskrift og min skrivehastighed faldt gevaldigt i forhold til når jeg tastede på mit normale tastatur. Men som alternativ til et on-screen keyboard er det glimrende, fordi det har en god størrelse, og det dækker ikke noget af skærmområdet.

Under tastaturet er der et område indrammet af 4 hjørner som bruges som trackpad til at styre musen. Men da det er Android, og Lenovo Yoga Book har en touchskærm er det i langt de fleste tilfælde hurtigere at trykke på skærmen end at styre en pointer med en touchpad.

Omridset af tasterne på tastaturet er tegnet op af lys, og derfor kan man helt slukke for tastaturet og benytte hele tastaturområdet som et helt flad trykfølsomt område hvor man kan bruge den trykfølsomme stylus. Vi havde en amerikansk udgave til test, derfor mangler tastaturet de danske bogstaver. Den model man kan købe i Danmark har selvfølgeligt dansk tastatur. Selve hængslet på Lenovo Yoga Book er en fascinerende konstruktion, med tandhjul og metalbøjler der kører blødt, men dog fast og uden slør.

Hængslet holder Lenovo Yoga Book fast i alle positioner, og gør at skærmen kan foldes helt om bag på tastaturet så man kan bruge den som en almindelig tablet.

Man kan også folde skærmen rundt, så tastaturet vender væk, og skærmen bliver holdt lodret, så er den klar til at se film på.

På højre sidde sidder der tænd/sluk knappen, den ene af de to højttalere, en volumen kontrol, samt et hovedtelefonstik.

På modsatte side sidder den anden af de to højttalere. Der er et Micro HDMI stik så man kan koble den til en ekstern skærm. Der sidder en låge hvor man kan montere et microSD hukommelseskort hvis man til udvidde lagerkapaciteten. Til sidst så sidder der USB stik der både bruges til opladning, til at koble diverse hardware til Lenovo Yoga Book.

Lenovo Yoga Book har to kameraer, et frontkamera på 2 megapixel, og et bagkamera på 8 megapixel. Begge kameraer gør det hæderligt, men det er ikke en billedkvalitet der kommer op på siden at et dedikeret kamera. Frontkameraet er fint til Skype og selfies, men opløsningen er for lille til at det kan bruges til meget mere. Herunder er der et billede taget med frontkameraet under god belysning.

Bagkameraet klarer opgaven lidt bedre, med en opløsning der er brugbar til f.eks. papirprint. Men jeg synes stadig at der mangler lidt “liv” i fotos med standard indstillingerne. Herunder et billede taget med bagkameraet under samme gode belysning.

Der hvor Lenovo Yoga Book skiller sig ud fra andre tablets er den store trykfølsomme plade man kan arbejde på, når man har slukket tastaturet. Den kan bruges på to måder. Den ene måde er som en digitizer, det vil sige at den kan måle hvor hårdt man trykker med pennen, og så lave stregen tykkere alt efter hvor hårdt man trykker. Den kan registrere 2048 niveauer. Det betyder at kreative sjæle kan tegne og designe som var det på en papirblok. Til det brug skal man huske at sætte plastikspidsen i pennen.

Den anden måde hvorpå man kan udnytte det store trykfølsomme område er at få sine noter skrevet på papir, gemt digitalt. Til det brug skal man skifte til kuglepenspids i pennen, og sætte den magnetiske papirholder fast på digitizeren. Så vælger man pen-input, enten på skærmen, eller den dedikerede tast på tastaturet. Derefter så kan man skrive løs på papiret, og en kopi af det man har skrevet bliver gemt i Note Saver app’en. Man skifter nemt spidsen ved at bruge en fordybning i hætten til at trække spidsen ud, og så kan man sætte en anden i.

Både når man arbejder med og uden papir, så er pennen præcis, og responsiv og nem at bruge. Og så bruger den ikke strøm, og skal derfor ikke lades op hvilket også er et plus.

 

Skærmen er flot og lysstærk. Farverne står flot, og det er en fornøjelse at se film på den. Desværre så er lyden noget tynd, på trods af de flotte Dolby certifikater. Hvis man skal nyde en film, så skal der er altså enten bruges hovedtelefoner eller ekstern højttaler, de små indbyggede højttalere har simpelthen ikke nok bas til at man kan nyde lydsiden. Men når man ser på hvor små de er, så klarer de det faktisk bedre end jeg havde forventet, men rent fysisk kan der simpelthen ikke komme nok bas ud så af små højttalere.

Konklusion

Lenovo Yoga Book er sjovt og spændende produkt, i en kategori for sig selv. Det har derfor været svært at holde den op mod andre produkter, for den er mere end en tablet, men ikke det samme som en laptop, og så har den en rigtig god Wacom digitizer indbygget. Hvis jeg allerede havde en primær computer, så ville Lenovo Yoga Book godt kunne klare de små opgaver som at browse nyheder, se YouTube, opdatere sociale medier m. m. Men til store skriveopgaver, eller ting der kræver lidt flere kræfter, så skal man nok over på noget mere traditionelt computerhardware. De opgaver den kan løse, løser den tilgengæld rigtigt godt! Skærmen står flot, og touch virker glimrende. Det flade tastatur kan bruges, men kræver noget tilvænning. Den store digitizer klarer både tegne og skrive opgaver fint, selvom man bruger en blok med adskillige stykker papir mellem Lenovo Yoga Book og den side man skriver på. Og mekanikken er virkelig lækker, hængslet holder positionen lige meget hvordan man folder Lenovo Yoga Book, og det giver mange muligheder for brugen af den. Den er dog lidt i den tunge ende, hvis man sammenligner med et rent tablet produkt, så man kan godt blive lidt træt hvis man benytter den håndholdt i længere tid. Alt i alt et lækkert “hybrid-produkt”, men de lækre funktioner skal der dog betales for, så vi ender i en pris der måske afskrækker nogle tablet købere. Men hvis man har brug for et let alternativ til laptop nummer to, eller hvis man tegner eller tager mange noter, så er Lenovo Yoga Book en god løsning.

Pris og tilgængelighed

Lenovo Yoga Book med 64 GB plads i en ren Wifi version er set til ca 3500,-