tirsdag, april 16, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Libratone Diva

Test: Libratone Diva

Libratone-DIVA-Environment-10077_300_CLOSEUP

Danske Libratone har efterhånden slået Deres navn ret godt fast både nationalt og måske særligt internationalt. Libratone har stor fokus på design og så skal produkterne naturligvis også være af ordentlig kvalitet og finish og slutteligt er lyden bestemt ikke glemt, denne kombination har indtil nu vist sig at være helt rigtig for Libratone. Vi har de seneste uger haft Libratone Diva til test – et produkt der adskiler sig lidt fra de øvrige i sortimentet, da den ikke “kun” er en trådløs højttaler, men faktisk også kan bruges som soundbar til et TV.

Design og funktionalitet

Libratone’s design er præget af runde former og brugen af grov, kraftig stof til fronterne og det samme gør sig gældende for Libratone Diva. Der er tale om en forholdsvis stor enhed, som er perfekt under et 40″ LCD TV eller større – den er næsten 1 meter lang og vejer 5½ kg, størrelsen gør at den nok primært vil henvende sig til dem der søger en soundbar til TV’et og ikke så meget til stand-alone brug som trådløs højttaler.

LIBRATONE-DIVA_PEPPER-BLACK_hi-res

Libratone Diva fås med forskellig frontstof, så den passer bedst mulig ind sammen med ens andre møbler, for det er netop en enhed der gerne skulle falde naturligt ind sammen med resten af indretningen og frontstoffet kan skiftes hvis man ønsker at skifte farve, eller måske endda have flere at skifte mellem. Designet er meget minimalisktisk og enkelt, højttaleren er udført i kraftig plast og bagsiden er hvid – men fronten er beklædt af kraftigt stof i valgfri farve og har én enkelt knap i højre side. På bagsiden er et par enkelte knapper, der bl.a. bruges til skift mellem Wi-Fi og bluetooth mode. På bagsiden er de forskellige tilslutninger også samlet, selvom der dog ikke er så forfærdelig mange; USB, optisk og minijack må man “nøjes” med, samt naturligvis indgang til strømstikket.

LIBRATONE_DIVA_BLACK_BACK_hi-res

Libratone Diva kan enten stå selv, eller monteres på væggen, der er både stander/holder og et vægbeslag med i pakken fra start – så man ikke behøver kaste ekstra penge efter dette. De fysiske tilslutnings muligheder er måske lidt begrænsede, men hvem har egentlig brug for mere i dag? For tilslutning til et TV vil man typisk bruge den optiske indgang, eller evt. minijack og som trådløs højttaler understøtter den både DLNA, AirPlay og Bluetooth, den har endda NFC for nem parring med Android enheder der understøtter dette. Med andre ord bør man være dækket ret godt ind, uanset om man er til iOS (Apple) eller Android. Personligt ser jeg det som en stor fordel at man ikke er låst af det ene eller det andet, da man hele familien så kan bruge produktet og man kan skifte smartphones og tablets som det passer en, uden at skulle tænke på at udskifte Libratone Diva eksempelvis.

Den fysiske opsætning af Libratone Diva begrænser sig til tilslutning af et strømkabel og evt. kabel mellem denne og TV’et, resten af opsætningen foregår via smartphone, ved iOS er den nemmeste løsning af tilslutte et USB kabel mellem Libratone Diva og ens iPhone/iPad og dele netværksindstillingerne til ens lokale netværk, så Libratone Diva bliver tilsluttet samme netværk. Herefter kan resten faktisk klares via Libratone app’en der hentes gratis i App Store eller på Google Play, via app’en kan man styre de forskellige højttalere og lave tilpasninger direkte i app’en.

Har man iPad eller iPhone kan man streame lyden direkte via AirPlay til Libratone Diva – man vælger blot højttaleren som “output” i App’en (Der dog skal understøtte AirPlay), det er virkelig nemt og kræver ingen former for ekstra opsætning, de to enheder skal bare være på samme lokale netværk. Libratone Diva understøtter også Spotify Connect der er ret genialt – for da kan jeg eksempelvis sidde på jobbet og styre lyden der afspilles derhjemme, via Spotify app’en på min smartphone.

Med DLNA understøttelse kan der også afspilles lyd fra andre enheder der understøtter DLNA, det kunne være en Windows smartphone, en PC eller lign., så man er også ret godt dækket ind her, selvom man ikke er med på Apple (iOS/Mac OS X) vognen. Jeg vil dog sige at man får den bedste og mest fuldendte oplevelse af Libratone Diva samen med Apple produkter, det kan og skal der ikke herske tvivl om.

Skal man kigge lidt på teknikken bag, så gemmer der sig et mindre arsenal af højttalere bag front-stoffet, der er både diskanter, mellemtone og subwoofer, ret imponerende i den forholdsvis kompakte indpakning. Samlet yder Libratone Diva 225W og med Full Room funktionalitet skabes der en “360 graders oplevelse”, da højttaleren forsøger at bruge vægge, skabe og lign. som reflektorer af lyden. I praksis bemærkede jeg dog ikke umiddelbart noget i den forbindelse, men højttaleren har også været placeret et sted hvor der er ret langt til nærmeste vægge og/eller større møbler.

I daglig brug er Libratone Diva meget enkel at gå til og særligt som AirPlay højttaler eller via Spofity Connect som jeg primært bruger, ligesom lyden fra TV’et automatisk kommer ud via Libratone Diva, medmindre man beder den om at afspille fra anden kilde. Der er meget langt mellem fladskærme med god eller bare nogenlunde lyd så Libratone Diva vil løfte lydoplevelsen enormt meget uanset hvad, dog er der stadig “kun” tale om en soundbar og nogle vil måske mangle den dybe bass som man ville få med en ekstern subwoofer og så er der “kun” én højttaler, så en dediceret surround-lyd som man kunne få med et 5.1 home cinema anlæg må man naturligvis også undvære. En direkte sammenlign med et anlæg med subwoofer og/eller et 5.1 surroundanlæg er naturligvis heller ikke helt fair, men jeg mener alligevel det er værd at nævne, da det er hvad man kan få for samme beløb som man betaler for Libratone Diva.

Lydkvaliteten

Det står ret hurtig klart at man ved udvikling af Libratone Diva har vægtet den rene og klare lyd, fremfor dyb bass og muligheden for at spille enormt højt – lyden er afbalanceret, detaljeret og forholdsvis varm og har en udmærket bund, selvom jeg nok personligt foretrækker lidt mere bund. Omvendt kan man ikke få alt og man må nødvendigvis gå på kompromis når man vælger en stilren og enkel løsning som Libratone Diva.

Til brug i stuen sammen med fladskærmen er lyden alt rigeligt og man vil opleve et kæmpe løft i lyden, uanset om man ser TV eller film, der er flere detaljer i lyden, en bedre bund og stemmer fremstår klart og tydeligt – ligesom der er et helt andet overskud i lyden ift. de indbyggede højttalere i gængse fladsklærme. Man kan derudover også sagtens bruge den som trådløs højttaler til musik når der skal være fest, for den spiller fint en stue op til “husbehov”.

Samlet set vil jeg betegne lyden som værende ganske udmærket, ift. de forudsætninger man arbejde med har Libratone umiddelbart fået alt det ud af Diva’en som det er muligt.

Libratone-DIVA-Environment-2-PR-300

Konklusion

Libratone Diva er lidt et specielt produkt og nok også et produkt der har et lidt smallere publikum end eksempelvis Loop højttaleren som Jeg testede og anmeldte sidste år. Den er først og fremmest en soundbar til opgradering af TV-lyden og Jeg vil mene man skal have et behov for denne del førend man skal og bør overveje Diva’en. I tillæg til soundbar-funktionaliteten får man også en avanceret trådløs højttaler der understøtter AirPlay, Bluetooth og DLNA – så man kan afspille trådløst fra praktisk talt alle enheder, således kan man nøjes med én enhed i stuen og det vil helt sikkert være et kæmpe plus for alle dem der ønsker et minimalisktisk udtryk i indretningen og ikke ønsker flere enheder end højst nødvendigt. Den fungerer og virker fint sammen med både iOS og Android enheder, men den mest fuldendte oplevelse får man med iOS/Apple enheder, eksempelvis iPhones og iPads, som den et eller andet sted er lavet og udviklet til – at de andre enheder så også understøttes og fungerer hertil er blot en ekstra bonus set med mine øjne.

Med en prislap der siger knap 6000,- er Libratone Diva bestemt ikke billig, men omvendt får man en soundbar og en trådløs højttaler der kan bruges til praktisk talt alle former for enheder og platforme, samlet i én stilren enhed som vil pynte i de fleste moderne hjem. Det kompakte design og det faktum at der kun er én enhed og ingen eksterne højttalere eller subwoofer betyder naturligvis at man må gå lidt på kompromis med lyden – men til gengæld får man “multi-funktionsenhed” med et minimum af kabler, nem betjening, et flot Skandinavisk design og ikke mindst en ganske fornuftig lyd.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 5999,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Hej Noel.

    Tak for en god anmeldelse. De viste billeder er fuldstændigt kabelløse. Er der plads til optiskkabel og strømkabel kan gå bag højttaleren, når den er hængt op på væggen?

    Kan HDMI, antennekabel og fjernsynets strømstik også være der?

    Mvh

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Danske Libratone har efterhånden slået Deres navn ret godt fast både nationalt og måske særligt internationalt. Libratone har stor fokus på design og så skal produkterne naturligvis også være af ordentlig kvalitet og finish og slutteligt er lyden bestemt ikke glemt, denne kombination har indtil nu vist...Test: Libratone Diva