onsdag, april 24, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G603 Lightspeed trådløs gaming mus

Test: Logitech G603 Lightspeed trådløs gaming mus

En trådløs gaming mus med en optisk sensor, der skal kunne holde strøm på et enkelt sæt batterier i op til 18 måneder lyder enten til at være for godt til at være sandt eller også er der en eller anden trick i ærmet. Ikke desto mindre er det hvad Logitech G603 gaming musen står for. Der er tale om en Lightspeed mus fra producenten, der skal give uovertruffen gaming ydelse uden kompromiser, men til gengæld med de helt rigtige funktioner. Dette skal blandt andet Logitech G Lightspeed teknologi og den nyudviklede HERO-sensor sørger for. Det har vi valgt at tage et nærmere kig på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Den beskedne æske til Logitech G603 er ganske standard og gemmer på følgende:

  • G603-mus
  • LIGHTSPEED™ USB-modtager
  • Forlængerledning til USB-modtager
  • 2 AA-batterier
  • Brugervejledning

Design

Form og design af Logitech G603 minder utrolig meget om den G703 vi har testet her på siden for ganske nyligt. Forskellen ligger i farvevalget og så at låget på Logitech G603 kan løftes af og batterierne kan skiftes, hvilket ikke er tilfældet i førnævnte mus, som er med et indbygget genopladeligt batteri.

Der er tale om et klassisk design så at sige, hvor Logitech har tonet det abstrakte design ned, som vi kender det fra sidste år eksempelvis. Logitech G603 er dermed moderat i sit udtryk og falder dermed også nemmere ind med sine omgivelser. Der er også et andet farvevalg end ved G703, idet Logitech G603 er med en kombination af sort og grå plastik. Farvevalget er det samme som ved det nye G613 tastatur, som vi også kommer med en test af her på siden. På musen er den grå overflade dog mindre heldig, idet den er meget modtagelig overfor sved og fedtpletter og disse ses tydeligt efter ganske kort tids brug af musen.

Selve konstruktionen af musen er til højrehåndsbrugere, idet formen er lavet således at man kan have sin tommelfinger inde i hulrummet til venstre og de fingre man ikke bruger kan hvile på ydersiden til højre. Størrelsen på Logitech G603 er hverken til den store eller lille side. Jeg kan blot sige at den fylder helt fint i min hånd og jeg bruger palm-grip, hvor jeg har hele håndfladen hvilende på musen.

Vægten af Logitech G603 er i den tunge ende, men det er ikke nødvendigvis en skidt ting. Det er også her at den personlige vurdering kommer ind i billedet og jeg foretrækker hellere end tungere mus end en, der er for let. Det smarte ved Logitech G603 er dog at man har mulighed for at justere vægten afhængigt af om man smider et eller to AA-batterier i bunden af den, så man henholdsvis har med 112 gram eller 136 gram at gøre.

Ved tommelfingeren finder man også to af de seks programmerbare knapper, som i forhold til min hånd er placeret ganske fint til at jeg nemt kan nå begge knapper uden besvær. Det er set tidligere at disse knapper ikke helt er placeret med den rette afstand. Det skal dog også siges at dette er en individuel vurdering, da vores hænder og fingre har forskellig længde.

Vender man Logitech G603 musen på hovedet mødes man med to knapper. En i hver side og den ene er til brug når man skal parre musen med en Bluetooth enhed foruden den Lightspeed forbindelse man opretter med USB-donglen. Den anden knap er en slider og bruges til at tænde og slukke for den trådløse mus. Dog er der to optioner til den tændte tilstand og de hedder hhv. LO og HI, hvilket jeg har tænkt mig frem til nok står for Low og High. Disse to indstillinger justere musens opdateringshastighed ind mod computeren. Afhængigt af om man aktiverer det ene eller det andet så har det en indflydelse på musens performance og batteritid.

Funktionalitet

Logitech G603 ser ikke ud af for meget og det er ikke dårligt ment, men henvist til at designet er yderst simpelt og ligner sågar meget nogle tidligere modeller fra producenten til trods for den nye sort/grå farvekombination. Når man dog begynder at bryde den ned i enkeltdele og funktioner opdager man en hel masse under “kølerhjelmen”, som gør denne mus temmelig alsidig.

Software

For at få mest muligt ud af disse funktioner, såsom de seks programmerbare knapper, så installerer man Logitech Gaming Softwaren (LGS) på sin computer. Det er der som sådan intet nyt i og det er de fleste af os efterhånden vant til næsten uanset, hvilket brand af gaming udstyr man sidder med.

LGS præsenterer først og fremmest brugeren for et interface, hvor denne kan vælge, hvilken af sine kompatible enheder man vil til at indstille og det hele foregår fra en og samme menu. Det vil sige at hvis man har flere Logitech gaming produkter, så vil det være muligt at indstille dem samtidigt fra samme program.

De enkelte undermenuer er derefter afhængige af det produkt man skal til at indstille og nu går vi de enkelte funktioner, som stilles til rådighed med Logitech G603 lidt i detaljer.

//media.ereviews.dk/#!album-271

Eftersom Logitech G603 er udstyret med en indbygget hukommelse således at du kan have en profil klar uden at skulle installere softwaren på en computer, hvilket er smart, hvis man gerne vil tage sin egen mus med over til et LAN eller en kammerat. Undermenuerne er dog også afhængige af om man vælger at indstille musens indbyggede indstillinger eller om man lader LGS styre denne del når man sidder og spiller. Med LGS er det eksempelvis muligt at lade det program man bruger til at aktivere den enkelte profil man ønsker at bruge i netop dette program eller spil. For eksempel kan man have forskellige funktioner på knapperne eller hastighed på sensoren afhængigt af om man spiller Counter-Strike eller Dota 2.

Ydelse

Udstyret med en HERO-sensor, hvilket er en optisk sensor med fokus på energieffektivitet så batterierne kan holde længe. Man har de to nævnte indstillingsmuligheder, LO og HIGH, som skifter mellem rapporteringsfrekvensen så man ved HI har en responstid på 1ms og dermed er musen hurtigere, mens man i LO-indstillingen har en rapportering på 8ms. I den lille applikation, der hedder “mouserate” viser denne også en tydelig forskel i rapporteringshastigheden, som ved LO er på 125 Hz og helt oppe på 1000 Hz ved HI.

Selvom det kan lyde fristende med en batteritid på halvandet år, så er det ikke anbefalelsesværdigt at benytte LO-indstillingen til at spille med. Der kunne jeg nemlig snildt mærke performance-udfordringer når jeg bevægede musen hurtigt, hvorfor denne indstilling udelukkende bør bruges til kontorbrug og når man vil spille skal HI-indstillingen ind i billedet.

Batterierne holder også forskelligt afhængigt af den indstilling man laver, idet HI kan holde strøm i 500 timers uafbrudt spil og op til 18 måneders brug i LO indstillingen. Uanset hvad er der tale om imponerende batteritider efter min mening, hvad enten man bruger musen på den ene eller den anden måde. Generelt er jeg ikke den store fan af gaming udstyr uden genopladelige batterier, men når batterierne holder så længe, som det er tilfældet med Logitech G603, så synes jeg faktisk det er ganske fint. Man kan i øvrigt selv vælge om man vil spille med 1 eller 2 batterier uden at det har indflydelse på ydelsen af selve musen. Batteritiden bliver naturligvis lavere, men på denne smarte måde kan man justere vægten og vægtfordelingen i sin mus, idet denne virker uanset om man har et eller to batterier smidt i den.

Brug

Alle brugere er individuelle, hvorfor min vurdering af musens form og komfort sagtens kan opfattes på en helt anden måde af en bruger med en anden størrelse og form af hånd, men umiddelbart føles Logitech G603 ganske fin i min hånd og jeg føler at grundet dens størrelse og høje vægt at jeg har godt fat og at jeg har kontrollen over musen. HERO sensoren lader mig indstille følsomheden med op til 12.000 DPI, så sammen med vægtindstillingen gennem batterierne er det en mus man til dels kan gøre en smule personlig. Endvidere kan jeg bruge Bluetooth-indstillingen til at koble musen op på min arbejdscomputer samtidigt med at jeg kan bruge den på min privat-PC og på den måde hurtigt skifte mellem de to når jeg engang imellem sidder og spiller, men gerne vil kunne følge med i Outlook på den anden PC.

Konklusion

Logitech G603 er en mus, der på en og samme tid er yderst kompleks, men samtidigt utrolig simpel i virkeligheden. Dens teknologi gør at man har med en gaming mus at gøre, som kan bruges til at game på uafbrudt i 500 timer eller også kan man bruge den som kontormus i op til 18 måneder på et sæt batterier. Man kan derudover justere vægten ved kun at isætte et batteri i stedet for to uden at gå på kompromis med ydelsen. Logitechs Lightspeed teknologi sørger for en stabil og præcis trådløs forbindelse, så man efter min mening sagtens kan spille med den uden at være på kompromis med ydelse til trods for at musen er trådløs. Form og design gør at den er behagelig at holde på, om end det er en mus, der udelukkende er til for højre-håndede gamere. Endvidere har man mulighed for at tilslutte musen til to enheder samtidigt ved hjælp af henholdsvis USB-dongle og Bluetooth, så på den måde har man med en alsidig mus at gøre, der kan bruge stil gaming, kontor og eventuelt en Android tablet også.

[checklist]

  • Form og design
  • Lang batteritid
  • Bluetooth opkobling

[/checklist]
[badlist]

  • Fedtfingermagnetisk design
  • Tung (for nogle)

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 649,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En trådløs gaming mus med en optisk sensor, der skal kunne holde strøm på et enkelt sæt batterier i op til 18 måneder lyder enten til at være for godt til at være sandt eller også er der en eller anden trick i ærmet....Test: Logitech G603 Lightspeed trådløs gaming mus