torsdag, marts 28, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech MX Anywhere 2S trådløs mus

Test: Logitech MX Anywhere 2S trådløs mus

En af de bedre mobile mus har fået en opgradering, som vi har fået lov at kigge nærmere på. Der er tale om Logitech MX Anywhere 2S, som man har givet nogle nye features og også forbedret hardwaren på. Denne mus har en del at leve op til, idet forgængeren gjorde det rigtig godt med at være en mobil mus i den rigtige størrelse, men trods dette en god funktionalitet og massevis af features. Om det er lykkedes at toppe dette bliver spændende at se.

Hvad er der i æsken?

Logitech MX Anywhere 2S er en kontormus, som er tiltænkt folk på farten, hvorfor dens indpakning er mindre væsentlig, men indholdet af denne består altså af selve musen, en Unifying-modtager så man kan koble adskillige af sine Logitech enheder til én og samme modtager, samt mikro-USB kabel til opladning og den obligatoriske manual.

Design

Man kan få MX Anywhere 2S musen i tre forskellige farver, men alle tre er holdt til et stilrent design og man kan altså ikke få nogen iøjefaldende designs, som man kan med andre mus fra Logitech. Det skyldes nok at Logitech har tiltænkt MX Anywhere 2S til det professionelle marked, hvilket afspejles i både pris, funktion og design. Vi kommer langsomt ind på alle disse aspekter mens vi så småt går i dybden med musen foran os.

De tre farver er Grafit (mørkegrå), Midnight Teal (mørkeblå) og Lysegrå. Vores teksteksemplar var sidstnævnte, som det også ses af billederne her. Personligt synes jeg dog ikke den er grå på nogen måde, men minder mig mest af alt om den vanilje-hvide, som stort set alle kontormus var i halvfemserne. På den måde vækker MX Anywhere 2S lidt nostalgi når man ser den i denne farve. Selvom inspirationen er hentet fra forgængeren er farverne og kombinationen heraf en smule anderledes.

Med sit relativt kompakte design er MX Anywhere 2S tiltænkt den aktive bruger, som skal have sin mus med sig på farten. Formen er beholdt fra den forgængeren og det er bestemt en god ting, for dette betyder at trods kompaktheden føles MX Anywhere 2S på en eller anden måde som en “hel” mus så at sige. Man mangler ikke noget og for nogle brugere kunne den sagtens erstatte den primære mus sågar. For mit eget vedkommende er mine hænder for store til dét, men til trods for dette har jeg intet problem med at arbejde længe med MX Anywhere 2S, selvom jeg savner størrelsen af ren og skær bekvemmelighed.

MX Anywhere 2S føles som værende veludført og denne høje byggekvalitet er vigtig, hvis man agter at have musen med sig i tasken ofte. Her skal den nemlig forventeligt kunne tåle lidt flere tæsk end hvis den blot står på et skrivebord dagen lang. Det er kun på selve scroll-hjulet man kan spotte en smule mangel på robusthed, men det er ikke under brug man mærker denne del så meget, som det er når man ryster lidt med musen.

Med syv knapper fordelt rundt omkring på musen er det rent faktisk ganske godt klaret af en mobil mus at være. Der er frem og tilbage knapper på den venstre side, hvilket vil sige at musen her er til højrehåndede brugere (desværre for vores venstrehåndsvenner).

I virkeligheden har MX Anywhere 2S en ekstra knap i bunden af musen, men denne er tiltænkt at man kan skifte mellem sine tilknyttede computere. MX Anywhere 2S er nemlig i stand til at forbinde med tre computere/Mac/tablets samtidigt. For os der har forskellige enheder til arbejde, hjemme og sågar en tablet er dette intet mindre end genialt, for på denne måde kan man have én og samme mus til det hele.

MX Anywhere 2S er naturligvis en trådløs mus, ellers tænker jeg der ikke ville være meget mobilitet over den, men modsat meget andet, så er der tale om en mus med et indbygget genopladeligt batteri, som holder strøm i op til 70 timers brug. Det er en væsentlig forbedring i forhold til forgængeren, der kunne klare op til 40 timer. Det er til en del ugers brug, især hvis man vælger kun at bruge MX Anywhere 2S som sekundær mus.

Scroll-hjulet på MX Anywhere 2S er med infinite scroll om man vil, for det er faktisk muligt at slå denne fra og have et almindeligt scroll hjul. Det er dog ikke som på storebroren, MX Master, muligt at bruge en knap til at justere denne del, men man trykker simpelthen ned på selve scroll-hjulet når man vil skifte mellem disse to funktioner, hvilket godt kan være en smule irriterende for dem af os, der er vant til at bruge scroll-hjulets midterste knap til noget andet.

Bag scroll hjulet har man p MX Anywhere 2S en knap kaldet gesture-knappen. Denne knap kan man også indstille til alt muligt andet, men gesture knappen er faktisk ret smart, idet den kan bruges til fem funktioner på samme tast, idet man kan bruge den til forskellige genveje afhængigt af om man bevæger musen og i hvilken retning efter man har trykket knappen ned.

Funktionalitet

Hvis man skal have det mest mulige ud af MX Anywhere 2S så skal man huske at installere Logitech Options softwaren, som muliggør indstilling og tilpasning af musen til ens ønske og behov.

Det er gennem softwaren eksempelvis muligt at tildele forskellige genveje til ens taster. Hvis man ønsker det kan man sågar også lade de samme taster have forskellige funktioner afhængigt af hvilken applikation man befinder sig i på sin computer.

Softwaren til MX Anywhere 2S er den samme som den er til andre mus og tastaturer fra producenten, hvorfor sandsynligheden for at man kender den i forvejen kan være stor. Hvis ikke så er der altså tale om et simpelt værktøj, som på hver indstilling og funktion forklarer brugeren hvad der sker og hvordan det bruges.

//media.ereviews.dk/#!album-257

Som noget helt nyt så understøtter MX Anywhere 2S Logitech Flow, som altså skal indstilles gennem softwaren. Logitech Flow giver brugeren mulighed for at arbejde på forskellige computere i realtid. Man kan eksempelvis indstille det således at man ved at bevæge sig til udkanten af ens computerskærm automatisk bevæger sig over på den anden computer man vil arbejde på. MX Anywhere 2S musen skifter selv profil så den arbejder på den anden PC og er disse to computeres skærme sat ved siden af hinanden får man en følelse af at der er tale om et og samme skrivebord, som man bare har udvidet.

Denne følelse af kontinuitet forstærkes ved at Logitech Flow og dermed MX Anywhere 2S er i stand til at kopiere filer og det som man holder i udklipsholderen over til den anden computer. Det vil sige at hvis man finder et link på den ene pc så behøver man ikke sende en mail eller skrive det ned for man trækker bare musen henover til det andet skrivebord og sætter ind. Flow kræver blot at man har de ønskede computere tilsluttet samme netværk og så understøtter musen forbindelse op til tre computere ad gangen takket være Easy-Switch funktionen.

I praksis virker dette overraskende godt. Ikke fordi Logitech ikke har formået at overraske mig positivt før, men fordi min forventning til Flow var begrænset og jeg tænkte at begrænsningen ville være på links og små filer, men det er faktisk muligt at flytte selv større filer. Jeg testede ikke begrænsningen, men større filer begyndte at tage længere tid at kopiere og denne del kommer nok an på ens netværk mest af alt. Filerne er krypteret med AES-256, så man behøver ikke frygte at data falder i de forkerte hænder.

Der var også nogle udfordringer med Logitech Flow for mit eget vedkommende og det var at når man ikke ønskede at bruge funktionen så kunne computeren stadig finde på at låse, hvis man flyttede sin mus til udkanten af skærmen. Der er dog indstillinger i softwaren, som gør at man kan komme udenom denne problematik, men det er irriterende, hvis det er måden, hvorpå man ønsker at anvende musen.

En af de mere skjulte opdateringer på MX Anywhere 2S er dens sensor, som nu i stedet for 1600 DPI har hele 4000 DPI på sin Darkfield sensor. Denne sensor er bygget til at virke på stort set alle overflader og det ser også ud til at være tilfældet. Jeg var i hvert fald på intet tidspunkt ladt i stikken af musen her og den virkede både på mine bukser, træ, musemåtter og meget andet.

Konklusion

Logitech Flow, Easy-Shift og et godt design er hvad der gør MX Anywhere 2S til en vinder og jeg fristes til at sige endnu en gang, for jeg var også glad for forgængeren og der er ikke sket meget siden, om end de små forbedringer er ganske velkomne, især Logitech Flow. Der er tale om en kompakt og mobil mus, som ikke føles for lille eller begrænset, idet den er fyldt med funktioner og er dejlig at holde på og arbejde med. Personligt vil jeg ikke kunne arbejde med den som min primære mus, men jeg er ikke i tvivl om at der er andre der sagtens vil kunne netop dette. Adskillige af mine kolleger på kontoret “nøjes” så at sige med forgængeren og bruger den overalt. Som en sekundær mus er prisen en smule stejl, men den fejer efter min mening også gulv med konkurrencen, hvorfor det måske er fint retfærdiggjort.

[checklist]

  • Design
  • Easy-Shift
  • Logitech Flow
  • Gesture-knappen

[/checklist]
[badlist]

  • Scroll-hjul
  • Prisen

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 749,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En af de bedre mobile mus har fået en opgradering, som vi har fået lov at kigge nærmere på. Der er tale om Logitech MX Anywhere 2S, som man har givet nogle nye features og også forbedret hardwaren på. Denne mus har en del...Test: Logitech MX Anywhere 2S trådløs mus