• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi har tidligere set på Bluetooth produkter fra danske SACKit, bl.a. deres WOOFit Jam højttaler og deres WOOFit Headphones. Vi skal her se på deres MOVEit multiroom højttaler, der understøtter både WiFi og Bluetooth.

Hvad er der i kassen?

MOVEit_4262

I kassen finder vi MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttaleren, en oplader, et lydkabel og en kort vejledning.

MOVEit_4263

Design og funktionalitet

MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttaleren er lavet i hvidt plast med en flot stofbetrukket front. Fronten kan skiftes ud, den front der fulgte med vores testeksemplar var i Dusty Blue, men fronterne findes også i 9 andre varianter.

MOVEit_4249

Man skifter fronten ved at trække i lædermærkatet til venstre. Fronten sidder godt fast, så kan man skal bruge lidt kræfter. Når man får den af, så ser man at der sidder to bas/mellemtone højttalere, og to diskanter i MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttaleren.

MOVEit_4253

Samlekvaliteten af MOVEit Wi-Fi & Bluetooth virker god, men rent visuelt ser montagen af højttaler enhederne lidt billig ud, der stikker lidt skumpakning ud omkring den venstre mens der ikke er noget pakning synligt omkring den højre, og i det hele taget virker det lidt sjusket. Men det har mindre betydning, for når fronten er på, så ser man det ikke.

MOVEit_4251

På toppen sidder der 5 knapper. Til venstre har vi en knap der skifter mellem Wi-Fi og Bluetooth forbindelse, og den bruges også til at lave en bluetooth parring. Plus og minus knapperne er volumen kontrol. Ved siden af dem, sidder en play/pause knap, og til sidst en tænd/sluk knap. Der er lys i alle knapperne, og både Wi-Fi/Bluetooth knappen, og tænd/sluk knappen blinker under henholdsvis Bluetooth parring, og opladning. MOVEit Wi-Fi & Bluetooth har nemlig et kraftig indbygget batteri, så den kan spille op til 12 timer på en opladning. Den kan dog også spille mens den lader batteriet op, så man behøver ikke undvære musikken hvis den er sat til opladeren.

MOVEit_4252

På bagsiden sidder der en basrefleks port, der også kan bruges som bærehåndtag. Under den, sidder der stik til oplader, et stik til lydkabel som man kan bruges hvis man ikke har mulighed for at bruge hverken Wi-Fi eller Bluetooth. Til sidst sidder der et USB stik der kan bruges til at lade eksterne enheder op fra MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højtalerens indbyggede batteri.

Betjeningen af MOVEit Wi-Fi & Bluetooth afhænger om man benytter Wi-Fi eller Bluetooth. Bruger man Bluetooth så virker den som alle andre bluetooth højttalere, hvor betjeningen er nemmest fra den applikation man nu benytter til at afspille musik. Skifter man til Wi-Fi får man mange flere muligheder. Man starter med at hente SACKit Player app’en ned på telefonen, og så starter den med at scanne efter MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højtalere. Selve proceduren for at få MOVEit Wi-Fi & Bluetooth på sit lokale Wi-Fi gik nemt, man følger en simpel guide i app’en, og indtaster kodeordet til Wi-Fi og så fandt SACKit Player app’en højttaleren og så var man klar.

MOVEit_SACKit_Player_6082

Fra SACKit Player har man mulighed for at spille musik fra flere kilder, bl.a. Spotify, TuneIn og lokal musik på telefonen. Her savnede jeg dog muligheden for at afspille musik der var tilgængeligt på f.eks. en NAS i det lokale netværk. Som det er nu, kan man enten benytte en understøttet streamingtjeneste, eller afspille musik man har liggende på sin telefon.

Som en sjov gimmic i SACKit Player app’en, så kan man se sin musik køre rundt på en pladespiller. Dejlig retro grafik.

MOVEit_SACKit_Player_6081

Lyden fra MOVEit Wi-Fi & Bluetooth er meget overbevisende. Den kan spille højt, og har en god bas. Diskanten kunne godt være lidt mere sprød, her kunne jeg godt bruge en equalizer funktioner i app’en, så man kan indstille lyden til sin egen præference. Der hvor lyden virkelig får et løft, er hvis man har to MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttalere! Det havde jeg heldigvis til min test, og så har man bl. a. mulighed for at lade dem spille stereo, og så får man et rigtig godt lydbillede da man har mulighed at for at stille dem så det passer med lyttepositionen.

MOVEit_SACKit_Player_6083

Det er også muligt at spille hvert sit nummer i de to højttalere, og så man kan spille forskellig musik i forskellige rum. Det virker også rigtigt godt.

MOVEit_SACKit_Player_6085

Alt i alt er betjeningen via SACKit player ganske intuitiv og responsiv. Dog mangler jeg som sagt en mulighed for at indstille bas/diskant fra app’en.

Konklusion

MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttaleren er dansk designet, lyder godt og med de udskiftelige fronter kan den passe ind i langt de fleste indretninger. Med en pris der matcher Sonos Play:1 så skal den imponere, for Sonos Play:1 er nærmest den man skal slå hvis man vil ind i entry-level streaming segmentet. MOVEit Wi-Fi & Bluetooth kan ikke helt matche den på lydkvaliteten, men den har tilgengæld indbygget batteri og derfor langt mere mobil. Den kan spille højt, og har en god bas. Når man parrer to MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttalere så får man et helt hæderligt, veldesignet stereoanlæg til streaming. Dog savner jeg at kunne afspille fra flere lydkilder, f.eks. musik fra et lokalt netværksdrev eller USB harddisk. Lydkvaliteten er høj, både via Wi-Fi og Bluetooth. Hvis man f.eks. ser Youtube videoer, så vil der næsten altid være noget forsinkelse mellem lyd og billede når man sender lyden via Bluetooth. MOVEit Wi-Fi & Bluetooth har dog en af de laveste forsinkelser jeg har set på Bluetooth lyden, så her kan man faktisk godt se en youtube video uden at lyder halter bagefter. Det var dog noget andet med spil, her oplevede jeg så store forsinkelser at det ikke var brugbart. Men som altid, så anbefaler jeg kabelforbindelse hvis lyd og billede skal være synkroniseret.

SACKit player app’en virker godt, jeg stødte ikke på nogle crashes eller lange ventetider under min test. Grafikken er overskuelig, og de mest brugte funktioner virkede intuitive.

Pris og tilgængelighed

Vejl. pris 1699,- inkl. front i farven “Dusty Blue”. Ekstra fronte kan tilkøbes for 200,- pr. stk.

Findes også i en version uden Wi-Fi til 1399,-

  • Køb SackIT MOVEit Wi-Fi & Bluetooth hos wupti.com