• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Nogle af os har været ude for at telefonen glider ud af lommen eller hånden og lander på noget hårdt, som gør at hele skærmen går i tusind stykker. Dette skyldes den måde skærme på smartphones i dag generelt er bygget og disse kan modstå et stort pres, men kommer trykket fra siden, såsom ved et tab på kanten af telefonen, så har det nærmest en kontraeffekt. For at beskytte ens skærm yderligere har man eksempelvis Panzer Skærmbeskyttelse i hærdet glas, som vi har fået lov at teste med vores iPhone 7.

Hvad er der i æsken?

I den klassiske Panzer indpakning finder man ved åbning af lågen et rensesæt og selve Panzer glasset til sin iPhone 7. Rensesættet består af en mikrofiberklud og en mindre klud med alkoholholdig væske.

Design og funktionalitet

Det skal først og fremmest være nemt og hurtigt at påsætte en skærmbeskyttelse på sin telefon. Med Panzer glas gælder det først og fremmest om at rense telefonen for støv og snavs med den medfølgende fugtige klud, som indeholder alkohol, der sørger for at fjerne snavs, der måske har sat sig fast til skærmen.

Dernæst skal man eftertørre med mikrofiberkluden og om muligt sidde i et lokale med mindre støv. For mit eget vedkommende gælder det at fra at jeg fjerne mikrofiberkluden til jeg har fiflet med selve glasset, så er der landet mindst to støvkorn på skærmen imens. Disse bør dog grundet skærmens renhed være lige til at puste af så de ikke ender mellem skærmen og Panzer glasset.

Det kan være ret svært at undgå luftbobler i processen, hvilket både kan skyldes ens fremgangsmåde, men også hvis skærmbeskyttelsen er ujævn. Panzer glas reklamerer med “ingen luftbobler” så det må vi antage gælder fordi skærmbeskyttelsen er af tilstrækkelig høj kvalitet til at det kan undgås. Det var såmænd også tilfældet og ingen luftbobler at spotte.

Panzer skærmbeskyttelsen kalder producenten selv for ultra tynd, hvilket den med sine 0,33 mm også er sammenlignet med så meget andet, men det er bestemt ikke det tyndeste hærdede glas jeg har haft liggende på en telefon. Det kan dog i visse tilfælde være for tyndt og netop resultere i at der kommer luftbobler ind grundet ujævnheder.

Når der er tale om beskyttelse i form af hærdet glas som med Panzer i dette tilfælde, så beskytter denne naturligvis mod skrammer og ridser, der kan opstå ved at man blot har telefonen i lommen eller tasken. Derudover sørger den også for at beskytte mod hårdere behandling, såsom ved at telefonen tabes på gulvet og lignende. Hvis telefonen lander fladt på skærmen vil jeg vove og påstå at både skærm og telefon vil overleve med Panzer glas på. Det er ikke noget jeg agter at teste dog.

Panzer glasset har dog en lille udfordring på iPhone 7, som har et buet design i kanterne. Dette bevirker at Panzer skærmbeskyttelsen kun dækker selve skærmen på midten og så lidt over top og bund, men ellers er siderne ganske sårbare. Det i sig selv er et problem ganske vist, men det bliver også værre af at det er pænt irriterende for man mister på sin telefon den der smooth følelse på skærmen når man bevæger fingeren ind over fra siderne. Det bemærkes eksempelvis når man skal swipe eller scrolle i sine kontakter, hvor man har fingeren ude i siden ved bogstaverne.

Foruden ovenstående problematik er Panzer skærmbeskyttelse dog ellers ganske behagelig ved berøring og skærmbeskyttelsen i sig selv føles ganske glat.

Konklusion

Hvis man vil beskytte sin nye smartphones skærm mod både ridser og fald er Panzer glas et fornuftigt valg da det føles ganske kvalitetsfuldt og behageligt. Da en ny skærm kan koste en stor del af selve telefonens nypris så kan jeg kun anbefale det. Med Panzer glass får man en gennemtestet kvalitet, der tilsyneladende også er bobbelfri, så det er et ekstra plus. Desværre er nyere smartphones med lidt buede kanter, så det almindelige Panzer glas på iPhone 7 dækker ikke hele skærmen og det kan også mærkes, trods skærmbeskyttelsens tykkelse på blot 0,33mm.

  • Nem at sætte på
  • God kvalitet
  • Behagelig og glat overflade

[/checklist

  • Dækker ikke hele skærmen

 

Pris og tilgængelighed

Set til 189,-