torsdag, april 25, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer Naga Hex V2 Gaming Mouse - OP MOBA

Test: Razer Naga Hex V2 Gaming Mouse – OP MOBA

Razer er en kendt spiller på gaming sektoren. Det bør ingen være i tvivl om. De har også fundet ud af at gamere er vidt forskellige og har forskellige behov, som Razer kløgtigt adresserer ved at lancere skræddersyede produkter, som passer én gruppe af gamere, men ikke en anden. For nogle år siden lancerede Razer Naga musen med en masse knapper, som straks blev elsket af MMO-spillere, men nærmest hadet af resten fordi der var for mange knapper. Siden kom den første version af Naga Hex med færre knapper, omend flere end en gennemsnitlig mus og nu har man foretaget yderligere tilpasning og lnaceret Razer Naga Hex V2, som vi har fået æren af at teste.

Hvad er der i æsken?

De seneste produkter vi har været i besiddelse af fra Razer har været i æsker med velkro-luk og det er også tilfældet med æsken til Razer Naga Hex V2, der er kompakt og lavet hovedsageligt af pap. Miljøbevidstheden har også ramt gaming verdenen og det synes jeg personligt er en god udvikling. Foruden selve musen får man ikke meget andet når man pakker op end manual og de obligatoriske Razer klistermærker.

IMG_2351

Design

Man er med Razer Naga Hex V2 i hånden ikke i tvivl om at man har med en lidt særlig mus at gøre. For fans af Razer og deres Naga serie er der naturligvis intet mærkværdigt ved denne udgave, men er man vant til en almindelig mus med få knapper tænker man måske ikke at man ikke har noget bruge de mange knapper til, men snarere om det er for meget og om man vil blive forvirret. Det er netop det sidste, der tildels ligger til grund for designet af Razer Naga Hex V2, som placerer de ekstra knapper i en cirkulær form omkring midten, hvor tommelfingeren ville hvile. Tanken er så at de syv knapper i siden af musen skulle være nemme at nå. Om de gør det vil vi komme ind på senere.

IMG_2352

Razer Naga Hex V2 er en mus designet til højrehåndsspillere da ekstraknapperne ligger klar til tommelfingeren på denne hånd og musens højre side buer udad med plads til at ringfingeren og lillefingeren kan hvile derpå. Helt i siden, hvor lillefingeren hviler er der desuden en gummibelægning så man får et bedre greb om musen. Den samme gummibelægning er der i centrum på den modsatte side, hvor tommelfingeren hviler.

img_261176_02_800x800

På toppen har man foruden de obligatoriske knapper også to ekstra knapper bag ved scroll-hjulet, som er en smule sværere at nå, og er som standard indstillet til at justere musens følsomhed. Dette virker også som den naturlige funktion, da det er en funktionalitet, man nok vil benytte sparsomt og så gør det ikke så meget at de ikke ligger helt så praktisk som nogle af de andre knapper. At man kan justere knapperne efter ønske og behov på Razer Naga Hex V2 kan man takke Synapse softwaren for og den kommer vi også nærmere ind på senere.

nagahexv2-gallery-1

Overordnet set har Razer Naga Hex V2 et ganske råt design, men bringer intet nyt under solen synes jeg. Den ligner sine “brødre” en del, hvis ikke det var for ekstraknapperne i siden. Nogle ville argumentere det også er rigeligt og andre ville nok give mig ret i at Razer spiller med lidt for sikre kort. Hvis nogen har et stærkt brand, der kan tåle lidt eksperimentering er det nok dem. De klinger for meget om don’t fix what ain’t broken, mens vi ser andre musproducenter placere knapper ved siden af “hovedknapperne” med succes. Mere af det kunne jeg godt tænke mig at se hos Razer. Razer Naga Hex V2 er en lækker mus, uden tvivl og på scroll-hjulet har man også riller som gør at man har bedre styr på den, så der er ikke noget negativt at sige om musen, men lidt mere risiko og designmæssig innovation kunne man vel godt bede om.

Razer Naga Hex V2 følger desuden den nyeste trend med belysning i alle regnbuens tænkelige farver, men før man rynker med panden skal man huske at man kan bruge farverne til at kende forskel på sine forskellige gemte profiler i Synapse softwaren, som vi kommer nærmere ind på. Eller også kan man lade hele værelset lyse op når nu man har både mus, tastatur og headset til at lyse i forskellige farver. Altså, alt ting som man sjældent har tid til at kigge på mens man gamer, men det lader vi nu ligge.

Funktionalitet

Hvordan er det så at bruge Razer Naga Hex V2 til daglig? Det er vel i sidste ende mere vigtigt end, hvordan musen ser ud, for når jeg gamer ser jeg alligevel sjældent musen under hånden. Ikke dermed sagt at design ikke er vigtigt for det ved enhver gamer med respekt for sig selv at det har, især fordi design er en del af produktets funktionalitet. Dermed menes det at hvis knappernes placering er helt i skoven er det nok også relativt svært at benytte musen.

img_261176_06_800x800

Heldigvis gør dette sig ikke just gældende med Razer Naga Hex V2. Som nævnt er de ekstra knapper i toppen, som ab fabrik er sat til at justere følsomheden på musen, lidt svære at nå, men det samme kan ikke just siges at være tilfældet med de 7 knapper i siden. Disse er nemme at nå med tommelfingeren og fordi der “kun” er syv knapper er det også nemt hurtigt at lære deres placering at kende. Må dog indrømme at det i starten var en smule vanskelligt at vænne sig til den måde det er nødvendigt at holde på Razer Naga Hex V2 på for at det samtidigt ikke skulle være svært at tilgå alle knapperne, men efter relativt kort tids tilvænning gik det som smurt. Jeg spiller dog selv med den såkaldte “palm grip” grebstype om musen og kan forestille mig at gamere der griber med “tip-grip” altså med toppen af fingerspidserne vil have svært ved at manøvrere deres Razer Naga Hex V2 og samtidigt nå alle knapperne. Jeg forsøgte og fejlede i hvert fald.

img_261176_03_800x800

Hvis man ønsker at indstille Razer Naga Hex V2 personligt, således at knapperne gør nøjagtigt det man ønsker og at disse indstillinger bliver gemt er det vigtigt at man installerer Razer Synapse softwaren, som vi efterhånden har beskrevet en del gange her på sitet. Softwaren sammenkobler ens hardwarekomponenter, hvis man fx har flere ting fra Razer, der understøtter Synapse, så man ikke behøver kigge i forskellige apps når man hurtigt vil indstille dem.

//media.ereviews.dk/#!album-204

Som det ses af en af ovenstående billeder er det også muligt med softwaren og denne mus at kalibrere ens musemåtte, således at musen opfører sig optimalt til den valgte overflade. Hvad der helt ligger bag denne kalibration skal jeg ikke gøre mig klog på, men indrømmer blankt at jeg ikke kunne mærke nogen forskel. Det skal dog dermed ikke siges at kalibrationen er noget opreklameret bras, men snarere at forskellene blot er meget små og man som gamer blot skal acceptere at det nu i endnu mindre grad er musen og musemåtten der er flaskehalsen. Denne feature bekræfter dog at Razer udvikler på deres software og produkter konstant og det er yderst forsikrende for nogen der invisterer i deres hardware. Det skal dog også lige siges at min mus ikke er på en Razer musemåtte og opførte sig mærkeligt efter kalibreringen nogle gange ved at slå ud som om jeg havde fået en spasme i hånden.

Med sit særlige design og antallet af knapper i siden er Razer Naga Hex V2 tiltænkt MOBA-spillere, såsom DOTA2 og LoL gamere. Til netop disse to grupper er der også skræddersyede profiler man kan hente til sin mus og drage nytte af at andre har programmeret knapperne således at man nærmest kan gøre sig uafhængig af tastaturet til sine kampe.

Det kunne ikke lykkedes mig at gemme nogle af mine specielle profiler direkte på musen og det ser ud til at man har valgt at spare memory-funktionen på musen til fordel for at man skal være koblet på Razer Synapse. Jeg er stor fortaler for Synapse og lignende software, som gør en spiller i stand til at skræddersy mus som Razer Naga Hex V2 til at gøre nøjagtigt som de vil have det, men jeg er samtidigt modstander af afhængighedsforhold, hvor man absolut skal benytte sig af dem.

Endnu en gang vil jeg dog rose Razer Synapse, fordi det ikke blot er en software til indstilling af de forskellige ting. Med Razer Naga Hex V2 er det muligt at indstille knappernes funktioner til enkelte kommandoer, genveje eller makroer. Det er muligt at bestemme hvilken slags belysning man vil have og hvordan den skal te sig. Det er muligt at linke apps/spil til profiler så de bliver automatisk loadet når man er inde i disse. Det er naturligvis muligt at justere musens ydelse med polling rate og følsomhed indtil man finder den nøjagtige indstilling, der passer ens spillestil for det givne spil. Før i tiden var der ofte problemer med at få statistikken i Synapse til at virke, men det ser ud til at være løst nu. Jeg indrømmer blankt at jeg kun prøvede det kort og den talte mine kliks og bevægelser med Razer Naga Hex V2, hvorfor jeg må antage det vil virke for fremtiden også.

IMG_2354

Men fordi Razer er af gamere for gamere kan man faktisk en del mere end det. Man kan med Razer belysning sætte apps til at styre belysningen afhængigt af spillets status således at Razer Naga Hex V2 lyser rødt når man ikke har meget liv tilbage i CSGO. Det er en feature, der er mere eller mindre under udvikling og vil understøtte flere og flere muligheder som tiden skrider frem. Derudover er det med Razer Synapse softwaren muligt at blive en dygtigere gamer, hvis man benytter analyse-værktøjet til at kigge på den måde man spiller på. Der er detaljerede oversigter over hvilke knapper man anvender mest, hvordan man bevæger sig og mere til. Ved at studere disse data nøje kan man tilpasse musens knapper og makroer til at få fordele over konkurrencen.

Udstyret med en 16.000 DPI laser sensor er Razer Naga Hex V2 en mus, der vil falde i nogens smag og ikke andres. Jeg er selv fortaler for stabiliteten i en optisk sensor og præferer denne, men må også erkende at det ikke var sensoren i Razer Naga Hex V2, der var min flaskehals da jeg spillede. Den reagerer fint i forhold til min spillestil og selv hurtige sideskift bukker den ikke under for. Nu er jeg heller ikke pro, hvorfor min vurdering skal tages med et gran salt og man bør kigge på sin egen præference. Hvis ikke man har nogen så vil jeg mene at denne mus og dens lasersensor klarer sig ganske fint.

Konklusion

Efter at have set en pige fra Serbien spiller med sine fødder og nogle af de twitch-streamende LoL-spillere spille med blot én hånd ved hjælp af mus med adskillige knapper er jeg ikke i tvivl om at mus som Razer Naga Hex V2 har deres eksistensgrundlag. De gør det muligt at gøre spilleren mindre afhængig af tastaturet og ligge mere fokus i deres primære hånd, som de alligevel hovedsageligt anvender deres mus med. Razer Naga Hex V2 kræver en smule tilvænning og man kommer ikke udenom at ikke alle taster på musen er lige nemme at nå, men musen ligger rigtig godt i hånden, er præcis og er også nem at indstille. Jeg mener ikke man kan forlange meget mere. Med Synapse softwaren er Razer Naga Hex V2 et utrolig vellykket produkt efter min mening og den leverer varen for MOBA-spillere især. Hvis man spiller DOTA, LoL eller lignende er den dermed stærkt anbefalelsesværdig. Hvis man spiller FPS skal man nok tænke sig om, for de ekstra knapper kan både være en fordel og ulempe.

[checklist]

  • Placering af de syv ekstra knapper
  • Præcis
  • Nem at indstille og med mange indstillingsmuligheder

[/checklist]
[badlist]

  • Design en smule monotomt
  • Ingen on-board hukommelse til at gemme profiler

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 799,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Razer er en kendt spiller på gaming sektoren. Det bør ingen være i tvivl om. De har også fundet ud af at gamere er vidt forskellige og har forskellige behov, som Razer kløgtigt adresserer ved at lancere skræddersyede produkter, som passer én gruppe af...Test: Razer Naga Hex V2 Gaming Mouse - OP MOBA