• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi skal her se på et udendørs overvågningskamera med Full HD opløsning, i vejrbestandig indpakning og indbygget trådløst netværk. Det er kameraet med det kryptiske navn 2 MP P2P HD Camera Outdoor fra SafeHome.

Hvad er der i kassen

I kassen finder vi selve kameraet, samt strømforsyning, netværkskabel, monteringstilbehør, overvågningsklistermærker og en CD med dansk manual og setup værktøj.

 

Design og funktionalitet

Selve 2 MP P2P HD Camera Outdoor er lavet i metal, med en fod der kan drejes og vinkles så det er muligt at montere kameraet både på en væg eller under tagudhænget.

Antennen er til WiFi-forbindelsen, bruger man trådet netværk kan man nemt skrue den af. Der kommer en enkelt ledning ud af kameraet, med adskillige stik i enden. Der er strømstik, ethernetstik og en resetknap.

Og her kommer min første anke, da det ikke er muligt at afmontere ledningen ved kameraet, så skal man altså bore et temmelig stort hul i væggen for at trække hele det store ethernet stik, samt de to andre stik gennem væggen så man kan få en pæn installation. Hvis der var lavet et mindre samlestik på ledningen, så havde installationen været nemmere. Kameraet er beregnet til udendørsbrug, dog beskyttet fra direkte regn. Derfor undrer det mig også lidt at ledningen til strømadaptoren er ret spinkel, og at selve strømadaptoren er uden jordforbindelse.

Omkring kameraobjektivet sidder der hele 24 IR-lysdioder der kaster usynligt lys mange meter frem foran kameraet når natten falder på. Det betyder at det kan “se i mørke”, og det virker ganske glimrende!

Selve kamerahuset virker meget robust, og selve monteringen var ret let. Når man har fået drejet kameraet i den rigtige retning og vinkel, så spænder man bare nogle små skruer ved drejeledene som låser placeringen fast.

Kameraet kan optage video og billeder i 1920 x 1080, altså fuld HD opløsning. Herunder er et billede taget under dagslys med kameraet.

Og her er et billede fra samme sted, blot taget i totalt mørke.

Som man kan se, så lyser IR-lysdioderne fint hele haven op, selvom om det er helt mørkt når man kigger ud med egne øjne.

Selv i fuld opløsning er videokvaliteten rimelig flydende og bestemt brugbar.

Selve opsætningen af kameraet sker nemmest ved at man taster kameraets IP-adresse i en browser. Her er det værd at nævne at for at få fuldt udbytte af setup siderne, så skal det være Internet Explorer, og man skal downloade en ekstra komponent for at se videoen under opsætningen. Det er en lidt fjollet begrænsning at det KUN er Internet Explorer det tilbyder den fulde setup pakke, og lidt bekymrende at man skal downloade og installere en komponent der hedder HYPlayer, fra en usikker kilde for at se video mens man laver opsætningen.

Når HYPlayer er installeret, og man har logget ind i kameraet, så har man en ret omfattende menu til at indstille alle aspekter af kameraet.

Det første man selvfølgelig skal gøre et at lave sit eget brugernavn og password, så man forhindrer uvedkommende i at kigge med på kameraet. Det er ret let at gøre, indstillingen ligger under Security fanen, og her er det muligt lave forskellige brugere med forskellige rettigheder.

Man kan indstille opløsning og antal billeder pr sekund, og gemme 3 indstillinger så man hurtigt kan vælge den opløsning der passer til den båndbredde man har tilrådighed.

Man kan vælge at kameraet skal optage alt i et bestemt tidsrum. Men det mest brugte er nok kun at optage når der rent faktisk er bevægelse i billedet, og her er kameraet faktisk ret smart, det er nemlig muligt at definere op til 4 områder i billedet hvor bevægelser bliver overvåget. En bevægelse vil så betyde at der bliver gemt 15 sekunder før bevægelsen blev opdaget, og så ellers indtil bevægelsen er overstået. Det betyder at man er sikker på at fange hele forløbet hvis der skulle ske noget, både før og efter kameraet opfangede en bevægelse. Fordi man kan definere forskellige områder, så er det også muligt at ignorere nogle området af billedet, hvis der f.eks. står et flag og blafrer i baggrunden, så vil man jo ikke have en optagelse hver gang der kommer et vindpust.

Videoer og billeder kan gemmes mange forskellige steder, bl.a. på SD-kort i kameraet, de kan sendes pr mail, eller uploades til en FTP. Der er altså rigeligt med muligheder for at få besked om at der er sket noget foran kameraet.

Der er virkelig mange indstillinger og muligheder i den indbyggede setup menu. Jeg har ikke haft mulighed for at afprøve det hele. Men de mest brugte indstillinger virkede fint, og var nemme at gå til.

Det er også muligt at lave lidt mere simple indstillinger fra mobil app’en der hedder “SafeHomeSmartP2P”. Jeg har brugt den på en iPhone 7. Her kan man næsten det samme som i setup menuen, med undtagelse af bl.a at definere områder for bevægelsesovervågning. Det er også muligt at se live video fra sit kamera i app’en, helt uden at skulle rode med firewall indstillinger og netværksindstillinger. Man kan også se videoer gemt på kameraets SD-kort, så man kan tjekke hvad der er optaget mens man er på farten. App’en fungerede fint under min test, og det var nemt at tjekke både live video og optagelser.

Konklusion

Safehome 2 MP P2P HD Camera Outdoor er et glimrende udendørs overvågningskamera, der kan dække et stort område, som en have eller indkørsel. Modellen har endda 8 GB indbygget hukommelse til at gemme video lokalt hvis man ikke lige har en FTP server tilrådighed. Under min test fandt jeg dog at hvis man benytter Wifi, så skal man have et ret kraftigt signal for at opnå flydende live billeder fra kameraet. Jeg under min test oplevede at hvis jeg monterede det mere end 8-10 meter fra mit Wifi-accesspoint, hakkede live video så meget at jeg så vil jeg anbefale at man i stedet trækker en ledning, eller evt benytter en Wifi-extender. Det er også værd at bemærke at denne model ikke har indbygget mikrofon, så man får altså ikke lyd med på sine optagelser. Men til udendørs brug så savner man faktisk ikke lyden. Af og til fik jeg nogle optagelser startet af bevægelsessensoren hvor der ikke var nogen synlig bevægelse i billedet, så det er vigtigt at man får justeret både områder og følsomhed for bevægelsessensoren så man undgår “falsk alarm”. Når alt dette er  sagt, så er 2 MP P2P HD Camera Outdoor faktisk et fornuftigt udendørskamera til prisen. Jeg har haft det kørende non-stop i 8 dage under min test uden nogle problemer. Og de kraftige IR-lysdioder kunne nemt oplyse hele min have om natten. Jeg kunne måske godt ønske at billederne var lidt mere detaljerede.

Pris og tilgængelighed

Køb Safehome 2 MP P2P HD Camera Outdoor