• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Vi har efterhånden haft rigtigt mange Bluetooth headsets til test her på eReviews.dk, men aldrig et sæt der er så små og diskrete som Sandberg Bluetooth Earbuds. Vi skal se nærmere på dem, samt den medfølgende powerbank, og undersøge om der kan komme stor lyd ud af små trådløse ørepropper.

Hvad er der i kassen?

Når man åbner forsiden på kassen, kan man se selve powerbanken og de to små ørepropper.

Udover powerbank og ørepropperne, så er der også et udvalg af gummipropper i forskellige størrelser, et kort USB kabel til opladning og en stofpose til opbevaring af Sandberg Earbuds + Powerbank.

 

Design og funktionalitet

Sandberg Earbuds + Powerbank er et to-i-en produkt. Det består af to meget små Bluetooth ørepropper, samt en powerbank der bruges til opladning af de små ørepropper, men som også kan bruges til at komme lidt ekstra strøm på telefonen hvis det bliver nødvendigt.

Powerbanken er på 2100 mAh, så der er knapt nok kapacitet nok til en enkelt telefonopladning, men dens primære formål er at holde ørepropperne ladet op og til det er kapaciteten rigelig. I den ene ende finder vi et microUSB stik til opladning af selve powerbanken. Der sidder også et USB stik man bruger hvis man vil lade f.eks. sin telefon op med den. Der sidder også en lille blå lysdiode man bruger til at tjekke hvor meget strøm der er tilbage på batteriet. Der sidder ingen knapper, så måden man tjekker hvor meget strøm der er tilbage, er er ryste powerbanken lidt, så begynde den blå lysdiode at blinke, og alt efter hvor mange blink, så kan man se hvor meget strøm der er tilbage.

 

De små ørepropper er lavet i metal og har en enkelt knap hver, der bruges både til at tænde og slukke dem, parre dem, samt besvare telefonopkald. Ørepropperne er identiske, så det første man skal gøre er at parre dem med hinanden inden man kobler dem til en telefon. Når det er gjort, så sidder den en lysdiode i hver øreprop, og den ene blinker blåt/rødt for at vise at øreproppen skal i venstre øre, den højre blinker blåt. Derefter kan man parre dem med sin telefon som man kender fra andre Bluetooth headsets.

Selve ørepropperne er virkelig små, og har derfor kun en batteritid på omkring 3 timer. De skal derfor oplades ofte, og det gør man med Powerbanken. I den ene ende af Powerbanken sidder der to huller, og her anbringer man ørepropperne. De bliver holdt godt fast af en kraftig magnet, og så starter opladningen af sig selv.

Når de lader op, lyser lysdioderne rødt, og slukker når opladningen er færdig.

For at man ikke skal slå ørepropperne løs fra laderen hvis man f.eks. har Sandberg Earbuds + Powerbank i lommen, så kan man skyde hele dækslet på powerbank henover dem så ørepropperne er beskyttede.

Selve ørepropperne vejer kun 6 gram stykket, og når man har fået sat den rigtige størrelse gummiprop på, så sidder de rigtigt fint i ørerne. Personligt synes jeg de er meget behagelig, for man har ikke noget der klemmer på øret, og kan har ikke et kabel der sidder i vejen. Bluetooth rækkevidden var omkring 8-9 meter i min test, og det er rigeligt da man som regel har telefonen i lommen når man bruger Sandberg Bluetooth Earbuds.

Der sidder også en mikrofon i hver øreprop der bruges under telefonopkald. Under telefonopkald er der dog kun lyd i venstre øreprop, en lidt ærgerlig begrænsning synes jeg. Lyden under opkald er fin, modparten i opkaldet kunne fint høre mig, og telefonlyden i Sandberg Bluetooth Earbuds var også rimelig. Dog lukker ørepropperne så tæt til øret at man ikke så godt kan høre sig selv, og derved kommer til at tale for højt. Jeg oplevede at jeg automatisk tog højre øreprop ud når jeg talte i telefon for at få et mere naturligt stemmeleje. Da Sandberg Bluetooth Earbuds er så små, så gjorde jeg ekstra meget ud af at teste dem med musik i mange formater, og stilarter. Lyden i dem er vægtet lidt mod bassen, og den er også rigtigt god, den ringe størrelse af ørepropperne taget i betragtning. Mellemtonen står også fint, og diskanten er for de fleste musiknumres vedkommende tilstrækkelig. Dog oplevede jeg ved nogle få indspilninger i høj kvalitet med skarp diskant, at der var en decideret knaselyd sammen med den høje diskant. Det er ret udpræget på nummeret “Nature Boy” med Lisa Ekdahl, men det var dog på de færreste numre jeg oplevede så kraftigt forvrænget diskant. I langt de fleste indspilninger var det ikke noget jeg lagde mærke til. Lyden er generelt ganske god, om end en smule lukket og det er lidt svært at placere instrumenterne rent fysisk. Den trådløse synkronisering af højre og venstre kanal fungerede upåklageligt, forbindelsen blev på intet tidspunkt tabt mellem højre og venstre øreprop.

Konklusion

Sandberg Bluetooth Earbuds er et sæt ultra-kompakte Bluetooth ørepropper der spiller glimrende musik. Men det er dog ikke et sæt jeg ville bruge hvis jeg virkeligt skulle lytte kritisk til musikken, men til at have i ørerne når man sidder i bussen eller toget, der er de helt perfekte. Det eneste problem jeg oplevede var forvrænget diskant på enkelte numre, og så kunne jeg godt have tænkt mig et lidt mere defineret og luftigt lydbillede. Jeg følte at de var enormt bekvemme at bruge, dels fordi de kun vejer 6 gram pr styk, og fordi der ingen ledningen er der kan hive i ørepropperne, eller lave lyde hvis den slår mod tøjet når man går. Batteritiden på ørepropperne er fin til pendlerbrug, og når man ikke bruger dem så bliver de automatisk ladet op igen i powerbanken. Ind i mellem skal man blot huske at lade powerbanken op. Jeg har testet Sandberg Bluetooth Earbuds ret intenst, men har endnu ikke haft brug for at lade powerbanken op igen, den har strøm til rigtigt mange opladninger af ørepropperne.

Pris og tilgængelighed

Vejl pris 999,-.

  • Køb Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank hos wupti.com