• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

USB-sticks har det med at fylde og når man sammenligner dem med microSD kort, som fylder en brøkdel og alligevel har masser af kapacitet kan man undre sig over hvorfor. Det er dog langt fra tilfældet med SanDisk Ultra Fit, som er den USB-stik vi har til test i denne omgang. Her er der fokus på både størrelse, men også ydelse. I henhold til producenten er den så lille man knap opdager den er der og så hurtig man ikke skal vente, men det vil vi lade komme an på en test og du kan læse med her.

Hvad er der i æsken?

Den klassiske indpakning, hvor det i butikken gælder om at kunne have så mange hængende på hylden som overhovedet muligt, gør sig gældende her. Det er der naturligvis intet ondt i, for et USB-stik er ikke et af de produkter man vil gemme på emballagen på alligevel. Mange af os gemmer ikke på emballage punktum, men for ting man ikke bruger konstant er det jo en fin måde at opbevare ting på. I pakken er der dog ikke meget andet end selve USB-stikket med dertilhørende hætte og så naturligvis manualen.

Design og funktionalitet

SanDisk Ultra Fit fylder meget lidt i bagagen. Den består i og for sig af to dele, hvor den ene del er en hætte man sætter udover selve USB-indstikket. Dette er for at beskytte USB-stikket mod støv og snavs, hvis det skulle opbevares i en lomme eller lignende.

Ting kan naturligvis blive for kompakte og besværlige at have med at gøre af dén grund, men det føler jeg ikke SanDisk Ultra Fit er. Tværtimod føles den tilpas i størrelsen til at være nem at håndtere. Selvfølgelig er det nemmere at håndtere et større stik, men med SanDisk Ultra Fit får man noget, som nemt kan hænge i nøgleringen med de resterende nøgler uden at genere. På selve USB-stikket er der nemlig plads til at man kan have en af de der tråde igennem for at kunne hænge den i nøgleringen med. Denne medfølger desværre ikke, selvom jeg synes det havde været oplagt.

SanDisk Ultra Fit kræver ikke software for at virke på hverken PC eller Mac og det er også sådan det bør være, for man vil gerne have nem adgang til sine data når man er på farten og uden at skulle belaste maskinen med alt muligt software.

Spørgsmålet er i virkeligheden om man har været nødsaget til at gå på kompromis med ydelsen og overførselshastigheden af denne USB-stik når man nu skulle have den ned i en så lille størrelse som den er. Svaret finder vi ved at teste SanDisk Ultra Fit i USB Flash Benchmark, hvor vi har fået nedenstående resultater.

  • Skrivehastighed: 64,9 MB/s
  • Læsehastighed: 132,69 MB/s

Ovenstående test blev foretaget på en HP Zbook Studio G3, hvilket naturligvis også kan være flaskehalsen med hensyn til hastigheden. Det tyder dog på ikke at være tilfældet, idet SanDisk Ultra Fit klarer sig ganske fint. Det er en smule over den angivne maksimale hastighed fra producentens side, som er på 130 MB/s i læsehastighed og det er langt fra et dårligt resultat. Tværtimod er det faktisk overraskende hurtigt i forhold til så mange andre USB-stiks jeg har liggende i hjemmet (og der ligger en del).

Konklusion

Med sin kompakte størrelse og rigtig fine overførselshastighed er SanDisk Ultra Fit en ganske fin kompagnon til dem der er på farten og ønsker hurtig filoverførsel på en nemt mobil enhed. Meget mere er faktisk ikke nødvendigt at sige om SanDisk Ultra Fit, som altså er designet med to modsætninger ellers, altså kompakthed og ydelse, in mente, men det er lykkedes ganske fint. Man skal måske bare passe ekstra godt på den så den ikke bliver væk grundet sin størrelse, men ellers tror jeg der er tale om en enhed man ville kunne blive glad for.

  • Hurtig
  • Kompakt
  • Flot
  • Intet

Pris og tilgængelighed

Set til 353,-