• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Ultimate Ears (UE) har vi stiftet bekendtskab med før. Deres bluetooth højttalere har fået gode anmeldelser, og det er ikke uden grund. De har alle været robuste, flotte og lyder godt. Her skal vi kigge nærmere på en teknisk opdatering af deres lille Roll højttaler, der har fået navnet UE Roll 2.

Hvad er der i kassen

UE Roll 2 01

I kassen finder vi selve UE Roll 2 højttaleren, et USB kabel til opladning, brugsvejledning og garantipapirer. Her skinner UE’s humor igennem, her er forsiden på garantipapirerne, der indeholder jura og patentoplysninger. Jeg kunne ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet.

UE Roll 2 02

I kassen finder også en “Floatie” som er en lille badering man kan spænde UE Roll 2 fast i, og så kan den ligge i poolen og spille musik.

UE Roll 2 03

 

Design og funktionalitet

Design og funktion er præcis som den forrige UE Roll. De er identiske i udseende og har samme knapper. For mere info om design vil jeg derfor henvise til vores anmeldelse af den forrige generation af UE Roll

Forsiden er domineret af to store plus og minus tegn, som er volumen kontrollen, bagsiden gemmer på et USB stik og et lydinput via kabel, bag en låge. Stikkene er, ligesom hele UE Roll 2, vandtætte, så lågen er der kun for at holde snavs ude af stikkene. Det er også på bagsiden vi ser den kraftige elastik som man kan bruge til at hænge UE Roll 2  fast alle mulige steder.

UE Roll 2 06

Det er også på bagsiden vi finder en tænd/sluk knap, og en bluetooth parringsknap.

Da UE Roll 2 er fuldstændig vandtæt er den oplagt at have med i poolen, og hvis man er så heldig at man har en pool, så har UE lavet en lille badering man kan sætte UE Roll 2 fast i, så den kan flyde og spille musik.

UE Roll 2 04

UE Roll 2 05

For os andre der ikke har en pool, så er det stadig betryggende at UE Roll 2 er vandtæt, så man kan tage den med i badet, med på stranden, eller bare til havefesten uden at være nervøs for vandskader.

Der hvor UE Roll 2 skiller sig ud fra sidste års version er på teknikken. Den spiller højere, og har længere Bluetooth rækkevidde. Da jeg også har sidste års model tilrådighed, så har jeg naturligvis forsøgt at måle hvor meget bedre UE Roll 2 er blevet. Bluetooth rækkevidden blev testet ved at jeg satte min iPhone 6 til at spille musik via de to UE Roll højttalere, en af gangen, og så efterlod jeg telefonen i stuen og gik en tur i haven med UE Roll. Hvis der ikke er forhindringer mellem UE Roll og telefonen, så kunne sidste års UE Roll række ca 13 meter, hvor imod at UE Roll 2 kan række hele 19 meter! Ganske fornuftig forbedring. Lydstyrken målte jeg med en lydmåler app på min telefon, målt på cirka en meters afstand i dB(A). Det er selvfølgelige ikke en præcis måling, men forholdene mellem de to målinger var ens så begge UE Roll blev målt under samme forudsætninger. Her spillede sidste års model helt op til 87 dB(A) i spidserne. Den nye UE Roll 2 spillede op til 91 dB(A) i spidserne! Så den spiller målbart højere. Det var straks mere svært at vurdere lydniveauerne med ørerne, da lydkvaliteten på begge UE Roll højttalere var noget skinger når de spillede ved maksimal lydstyrke. Skruer man lidt ned for UE Roll 2 så spiller den ganske hæderligt. Den mangler dog den dybe bas, men når den har den kompakte facon, så skal man heller ikke forvente alt for meget bas. Men den spiller bestemt lige så musikalsk som sidste års model.

Benytter man UE Roll app’en på sin telefon så er det muligt at koble to UE Roll højtalere sammen, så de enten spiller det samme, eller man kan vælge at den ene skal spille højre kanal, og den anden venstre. Dette virker også hvis man har sidste års UE Roll, og en UE Roll 2. Det gør meget for lydkvaliteten og lydbilledet når de spiller i stereo. Lækker feature hvis man skulle have to Roll. Det er også muligt at koble UE Roll 2  sammen med en af de andre Bluetooth højttalere fra UE (f.eks. Mega Boom eller Boom 2). Her er det dog ikke muligt at vælge stereo, da de forskellige enheder har lidt forskellig klang.

Konklusion

UE har taget en lækker lille højttaler, og gjort den lidt bedre. Om det er nok til at kalde den ved nyt navn, det ved jeg ikke. Men UE Roll 2 er en lækker, solid, robust, vandtæt, velspillende højttaler. Den er lige til at spænde på rygsækken for lidt musik undervejs, til badeturen, eller til teltet på festivalen. Den kan tåle lidt af hvert. Den mangler den dybe bas, men tilgengæld så spiller den resten af spektrummet ganske glimrende. Og så er det en lækker feature at man kan koble to enheder sammen til et trådløst stereo-sæt. Og at den nye model så koster mindre end sidste års model gjorde ved lancering, er så bestemt også et plus!

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 830,-

Se aktuel pris hos PriceRunner