• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Western Digital har i mange år haft en produktserie af transportable harddisk de kalder My Passport. Det er små kompakte harddiske der kobles til computeren med USB. Vi skal her se nærmere på den seneste model i den succesrige produktserie.

Hvad er der i kassen?

WD My Passport er pakket i en ret simpel æske, med minimal grafik, og et minimum af indpakning og polstring. Det kan jeg godt lide, det er godt for miljøet og disken er fint beskyttet i den kompakte æske.

I æsken finder vi selve WD My Passport drevet, en kort USB3 ledning og en lille vejledning.

Design og funktionalitet

WD My Passport findes i flere farver, vi har fået drevet i en flot blå farve, men det findes også i sort, hvid, gul, rød og orange. WD My Passport kommer i flere kapaciter, vi har haft 1 TB modellen til test, men den findes også i 2, 3 og 4 TB. USB kabel og selve WD My Passport har samme blå farve, og kabinettet er lavet i blankt plastik med et bølge mønster i den ene ende.

I den ene ender finder vi et USB3 stik, og en hvid lysdiode, der er ikke andre stik eller knapper på WD My Passport.

På selve WD My Passport  finder vi tre forskellige software tools fra Western Digital. Det første er et backup-tool hvor man kan vælge hvilke lokale foldere og filer man ønsker der bliver taget backup af, og hvor ofte det skal ske.

WD Backup kan også tage backup til forskellige cloud services som f.eks. Dropbox hvis man ønsker det.

Det næste tool er et sikkerhedstool der kan låse WD My Passport med et password. Aktiverer man dette så vil drevet ikke dukke op på computeren når man kobler det til USB-porten. Men man får et andet drev hvor man kan starte et unlock tool, og taster man det rigtige password der, så dukker WD My Passport op på computeren.

Det er også muligt at vælge at vælge en sikker computer hvor der ikke bliver spurgt om password. Det er ret smart hvis man oftest benytter den hjemme, så slipper man for password, men hvis man mister WD My Passport, så er ens data stadig sikret mod at andre kan se det.

Det sidste tool er et disk vedligeholdelsesværktøj der kan tjekke disken for evt. fejl, og vise status for diskens helbred.

Det er også her man kan indstille hvor langt tid der skal gå inden drevet går i dvale, og om aktivitetslysdioden skal være aktiv eller ej. Der findes også en mulighed for sikker sletning af drevet hvis man f.eks. skal låne det ud, eller sælger det videre.

Selve drevet er med en helt traditionel 2,5″ harddisk som vi kender det fra laptops. Interfacet til computeren er det hurtige USB 3. I mine tests har jeg opnået følgende hastigheder direkte fra min computers Solid State Disk til WD My Passport via USB 3:

  • Læse: 107 MB/s
  • Skrive : 98 MB/s

Det må siges at være ganske fornuftige hastigheder for en traditionel USB disk.

Konklusion

WD My Passport er en ekstern disk med fornuftig hastighed og de inkluderede værktøjer er brugbare, og giver ekstra værdi til WD My Passport. Designet er måske i et lidt kedeligt plastikmateriale, og falder nok ikke alles smag. Desværre er WD My Passport hverken sikret mod slag støv eller fugt, men hvis man alligevel passer godt på sine ting så får man en rigtig fornuftig harddisk til backup og transport af data, til en rimelig pris. WD My Passport er ret støjsvag, man kan kun ane en svag brummen når den er aktiv. Alt i alt så er WD My Passport en glimrende disk til backup af sin hjemmecomputer, og en backup kan hurtigt være meget værd hvis uheldet er ude.

Pris og tilgængelighed

WD My Passport 1 TB er set til 489,-