• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Kalenderen viser forår, og det betyder at grillsæsonen er lige om hjørnet. For at tage gætterierne ud af tilberedningen er det en god idé at bruge et gilltermometer for at være sikker på hvornår kødet er tilberedt korrekt på grillen. Vi skal se på et smart et af slagsen, det trådløse Weber iGrill 2 termometer

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Weber iGrill 2 termometeret med magnetisk bund, to temperaturfølere, en selvklæbende metalplade til ophængning på ikke-magnetiske overflader, 2 batterier, samt en kort vejledning.

Design og funktionalitet

Weber iGrill 2 termometeret kobles til din smartphone via Bluetooth LE (Low Energy), og viser temperaturen i Weber iGrill app’en. Weber iGrill 2 termometeret understøtter hele 4 temperaturfølere, og der følger to med i kassen. Det første man gør er at trække selve termometeret ud af den magnetisk holder, og så indsætte de to medfølgende AA batterier.

Derefter henter man iGrill app’en, og forbinder via Bluetooth, og så er man faktisk klar til at grille. Weber iGrill 2 termometeret understøtter som sagt 4 temperaturfølere, der monteres i stikkene i bunden af termometeret.

De to medfølgende følere har lange kabler, og spidse spyd der sættes i kødets tykkeste del, så man kan se i app’en hvilken temperatur kernen har. Det er vigtigt at følerne og de kraftige, metalovertrukne kabler ikke udsættes for direkte ild, vand, eller temperaturer over 326 grader. Det er derfor nødvendigt at man trækker kablerne på en måde, så de ikke går henover den direkte varme fra grillen. Følerne leveres med smarte opbevaringsruller, som man ruller kablet omkring og så kan selve rullen sættes fast under termometeret ved hjælp af magneter. Så slipper man for at de vikler sig ind i alt muligt andet i køkkenskuffen.

Jeg har testet følerne ved at sætte spidsen i en gryde kogende vand, de ramte ganske korrekt 100 grader begge to.

Når man er forbundet til Weber iGrill App, så får man et hurtigt overblik over temperaturerne med kurver, og man kan sætte forskellige alarmer, f.eks. når man er 5 grader fra sin tiltænkte temperatur, så man får tid til at tage kødet af grillen og lade det hvile inden udskæring.

Denne kurver viser temperaturerne på en Cuvettesteg i min Weber Q3200 grill, som man kan se er den ene føler sat i den tynde ende af stegen, og den anden i den tykkeste ende, derfor viser de også ret forskellig temperatur da den tynde ende hurtigere bliver tilberedt.

Det er selvfølgelig også muligt at aflæse temperaturen direkte på Weber iGrill 2 termometeret, det har et rødt lysende display der viser temperaturen for valgt føler.

Den aktuelle føler er vist med en rød indikation, og man skifter visning til næste føler ved at trykke på < og > knapperne. Den midterste knap er tænd/sluk.

Som en interessant funktion, så slukker displayet på selve termometeret hvis den tilkoblede mobiltelefon er mere end 5-7 meter væk, så man sparer på batteriet hvis man ikke er i nærheden af grillen. Displayet tænder når den tilkoblede telefon kommer tættere på igen. Selve rækkevidden på Bluetoothforbindelsen er rigelig lang, jeg kunne gå over 12 meter væk, og stadig have fint signal til Weber iGrill 2 termometeret.

Konklusion

Weber iGrill 2 termometeret er et rigtigt lækkert produkt der løser opgaven på bedste facon. Det er lækkert at have styr på kødet i grillen, uden at man behøver at skulle og kigge til det hele tiden, men at man i stedet kan være sammen med sine gæster mens stegen bliver grillet. Weber iGrill app’en er lækkert skruet sammen, og giver hurtigt et overblik over tilberedningen. Det er også smart at man indstille både temperaturalarmer, og tidsalarmer. Så kan man f.eks. sætte en alarm når det er tid til at give kødet en gang sauce under grillningen, og så sætte en alarm der advarer en om at stegen snart har nået den rigtige kernetemperatur. Følerne måler temperaturen korrekt, og det er lækker at man har mulighed for at sætte hele 4 følere til Weber iGrill 2 termometeret. Desværre så ligger Weber iGrill 2 termometeret også i den dyre ende, og det trækker en smule ned. Men alt i alt, så er det et rigtigt lækker produkt til grill-entusiasten.

Pris og tilgængelighed

Weber iGrill 2 termometeret er set til ca. 800 kroner.