• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

En mouse bungee fås i alle former og afskygninger efterhånden. Mens nogle nøjes med at tape deres kabler til monitoren for at den forbliver på plads, så er der altså hjælp at hente med et produkt dedikeret til at gøre din mus nemmere at håndtere. Et af disse er Xtrfy B1 Mouse bungee med 4 port USB hub, som er udviklet i et samarbejde mellem svenske Xtrfy og Ninjas in Pyjamas holdet og målgruppen er alle gamere.

Hvad er der i æsken?

Selve æsken til Xtrfy B1 er der ikke noget særligt at berette om, men det er heller ikke den som er i fokus kan man sige. Indholdet består af selve foden i børstet stål, aftagelig silikonearm, USB kabel på 1,5 meter og instruktioner.


Design og funktionalitet

Eftersom en mouse bungee som Xtrfy B1 skal stå på skrivebordet, så er der mange af os som vil mene at designet af denne er uhyre vigtigt. Her er overfladen i børstet stål så en smule udfordret af at nogle vil kunne lide det, mens andre vil tænke det skiller sig for meget ud fra de andre produkter man har stående på skrivebordet, som for mit eget vedkommende hovedsageligt er sorte. Det gør mig dog ikke noget personligt at Xtrfy B1 så skiller sig en smule ud, for den er som sådan ikke iøjefaldende… I hvert fald ikke i slukket tilstand for når man sætter den til så lyser baseenheden op fra bunden med et kraftigt gult lys. Det passer fint sammen med det flettede sort/gule kabel og selve gummiarmen, men jeg vil nu gerne have mulighed for at slukke det og det har jeg ikke.

Konstruktionen er således at man kan montere gummiarmen og også tage den af. Denne proces kunne jeg godt have tænkt mig var lidt nemmere/hurtigere for hvis tanken er at jeg skal kunne transportere den med mig rundt så er skruemekanismen ikke den mest optimale. Under armen er der hul i basen til at man kan føre kablet fra musen videre bagud, hvor man også finder bungeens USB-kabel.


USB-kablet i Xtrfy B1 sørger for at man har en USB-hub til rådighed på i alt 4 x USB 2.0 porte. En praktisk måde at samle nogle kabler omkring samme sted og så er man sikret nem adgang til dem.

Basen, eller foden om man vil, har en vægt på næsten et halvt kilo og det kan man naturligvis undre sig over når der er langt større og mere avancerede produkter, der vejer det samme eller sågar mindre. Idéen med en mouse bungee er dog netop at denne ikke skal rykke sig særlig nemt på skrivebordet og dette sørger denne vægt samt den gummi, som Xtrfy B1 er bestykket med på undersiden.

At armen, som holder kablet på plads er lavet af gummi giver faktisk rigtig god mening, for det betyder at kablet trods alt har en smule råderum dette kan bevæge sig i. Dermed er man ikke låst til udgangspunktet og det kan være med til at redde nogle frags på det rigtige tidspunkt. Dog er tanken at man skal måle op, hvor meget plads man har behov for og så give nok kabel til at dette kan lade sig gøre, men nogle gange kan man måske blive revet med og så er det godt at man har en smule fleksibilitet fra Xtrfy B1s side.

Konklusion

Hvorvidt man får noget ud af en mouse bungee som Xtrfy B1 er i sidste ende et spørgsmål om præference og om man førhen har oplevet at kablet på musen har sat sig fast eller man har følt det skaber lidt friktion ved at det bliver trukket henover skrivebordet. Med Xtrfy B1 har man så den fordel at man har en USB-hub indbygget og på den måde får man helt sikkert en fordel og så kan de andre ting blot komme oveni som bonus. Personligt synes jeg faktisk det er noget der helt sikkert giver en bedre oplevelse med en kablet mus, om end nogle nøjes med at tape kablet fast et sted, hvilket kan være en smule inkonsistent. Ganske vidst er der tale om 4 x USB 2.0 porte, men det burde også være rigeligt til det meste gaming udstyr nu til dags. Det eneste der nager mig en smule ved Xtrfy B1 er først og fremmest noget som dem der gerne vil transportere den med sig vil opleve, for selvom designet er lavet således at den kan pakkes sammen, så er holderen skruet fast og det er ikke just nemt/hurtigt at få den af og på. Det andet er at man ikke kan slukke belysningen fra den. Ellers synes jeg det tunge design holder tingene fint på plads.

  • Stabilt og tungt design
  • God effekt – musen føles “lettere”
  • USB hub
  • Ikke nem at folde sammen
  • Belysning kan ej slukkes

Pris og tilgængelighed

Set til 399,-