• Funktionalitet
  • Design
  • Pris

Det er nemt at overse vigtigheden af en god musemåtte, da man jo er vant til at musen alligevel virker uanset om man smider et stykke papir under eller bare kører den på skrivebordet. Den rigtige overflade kan dog være med til at hjælpe sensoren i musen til at tracke ordentligt og her kommer Xtrfy XTP1 musemåtten ind i billedet, som praler af at materialerne hjælper med bedre tracking, så lad os se nærmere på om man kan forvente at blive en bedre gamer med den på skrivebordet.

Hvad er der i æsken?

Den høje rektangulære æske gemte på vores Large udgave af Xtrfy XTP1 Volcano musemåtten. Den sammenrullede indpakning giver lidt bagslag som vi kommer ind på senere, men ellers er der ikke så meget nævneværdigt ved indpakningen.

Design og funktionalitet

Xtrfy XTP1 er en stor musemåtte. Med 460 x 400 mm i footprint sørger den for at du har masser af plads til de store musebevægelser. Personligt har jeg aldrig forstået denne type af gaming, da jeg bevæger min mus meget lidt på musemåtten før den har ramt kanterne på skærmen fra side til side. Dog er jeg helt med på at man på intet tidspunkt må mangle plads eller komme ud for at man med musen rammer kanten af musemåtten og misser sit skud eksempelvis eller miss-clicker.

Xtrfy XTP1 Volcano edition har et design, der gør at den i midten er langt lysere end i ydersiderne, men jeg syntes ikke at kunne mærke en forskel i trackingen på forskellige steder af musemåtten.

Der er dog også tale om en temmelig tyk musemåtte, der selv efter at være pakket ud fra sammenrullet tilstand i flere uger ikke var faldet sammen på skrivebordet. Kanterne buede simpelthen i siderne og der skulle placeres “tunge” elementer på den førend den endeligt faldt sammen.
Under brug synes jeg at overfladen på Xtrfy XTP1 er behagelig. Samtidigt med at musemåtten er glat, så har den også en del “greb” om musen så at sige, således at bevægelsen med musen har en smule modstand. Ikke så meget at det kræver ekstra kraft at bevæge musen henvoer, men heller ikke så lidt at musen flyver henover overfladen. Det er en smag og behag ting blandt gamere og jeg hører til dem der godt kan lide en smule modstand fra musemåtten, så det passer mig helt perfekt.

En musemåtte er måske bare en optimering af komforten og præcisionen på ens mus. Det er dog de små detaljer, der skiller de forskellige musemåtter fra hinanden og Xtrfy XTP1 har én særlig funktion, som jeg synes er værd at understrege. Det er nemlig muligt at vaske Xtrfy XTP1 i vaskemaskinen ved 30 grader. Det er måske en feature, som ikke er så ny og ved 30 grader er det måske også mange andre musemåtter, der vil overleve en tur i vaskemaskinen, men Xtrfy angiver denne mulighed så man også ved at musemåtten er sikker at smide i.

Uanset hvad nærmest, så kommer man sjældent udenom at ens musemåtte ender med at blive beskidt når den er brugt flittigt og så er det rart at den ikke er langt fra at være klar og som ny igen. At Xtrfy XTP1 kan overleve en tur i vaskemaskinen er ét kvalitetsstempel, mens det er et andet at kanten på musemåtten er vævet og ret så robust. Dermed nok ikke sagt at musemåtten er udestruerbar, men den kan nok være ens musemåtte i lang tid.

Konklusion

Xtrfy XTP1 er for dig, der både har skrivebordplads nok og slet ikke kan få musemåtte nok. Det fylder nemlig nemt en stor del af et almindeligt skrivebord og så er dets design også iøjefaldende nok til at det ikke går ubemærket hen. Der er tale om en robust musemåtte, der er bygget med gode materialer og med 4 mm i højden er den også tyk. Dette gør at den er behagelig at hvile hånden på. Overfladen er sådan at den griber en smule fast i musen så man har en mere kontrolleret bevægelse. Hvorvidt man bliver en bedre gamer med Xtrfy XTP1 er vel egentlig svært at sige, da det kommer an på ens udgangspunkt. Hvis man er vant til at bruge musen direkte på skrivebordet vil jeg vove at påstå Xtrfy XTP1 kan gøre meget, mens andre gaming-optimerede musemåtter gør det ligeså godt, hvis ikke bedre afhængigt af om man kan lide modstanden, designet og overfladen.

  • God kvalitet
  • Kan maskinvaskes
  • God overflade
  • Tyk og falder ikke så let sammen

 

Pris og tilgængelighed

Set til 235,-