• Grafik
  • Gameplay
  • Multiplayer

I en post-apokalyptisk verden uden love finder store kampe sted mellem forskellige biler med våben og skjolde. Man får ikke meget af dette at vide om dette i selve Wheels of Destruction, men man kan læse sig frem til det på Wheels of Destruction’s hjemmeside.

Årsagen til at man i Wheels of Destruction ikke får meget historie at høre/se er simpelthen fordi der ikke er nogen campaign. Udviklerne har satset det hele på multiplayer, men hvad der er vigtigt at nævne er at man sagtens kan spille Wheels of Destruction offline uden brug af internetforbindelse, da det er muligt at spille med computerstyrede bots. Læs mere om de forskellige måder at spille på længere nede.

Det er naturligvis diskutabelt om hvorvidt en historiefortælling havde gjort Wheels of Destruction bedre, men det er uden tvivl bedre at lade en sådan udeblive end at tvinge den ind uden at det giver mening, som det var tilfældet med Smash N Survive, som vi også har anmeldt for nyligt. At arbejde på historiefortællingen til Wheels of Destruction havde enten kostet på kvaliteten af de andre elementer eller også havde prisen været en anden og den sjov og underholdning, som dette spil bringer ved blot at byde på de forskellige konkurrerende måder at spille på er ganske fin. Styringen i Wheels of Destruction er kameraafhængig og kan være årsag til en del frustration til man har vænnet sig til det. Det der menes med kameraafhængig betyder at bilen bevæger sig (eller forsøger herpå) i den retning man kigger. Dette virker oftest også ganske fint, men man mangler og savner muligheden for at kigge op og ned til trods for at sigtekornet låser sig fast til dine fjender automatisk. Det sidstnævnte gør at man kan koncentrere sig om en masse andet og dette er vigtigt i Wheels of Destruction som indeholder forskellige baner af rimelig størrelse og kompleksitet. Der er mange måder at komme fra det ene sted til det andet og dette er med til at gøre kampene i Wheels of Destruction uforudsigelige og spændende.

Wheels of Destruction er utrolig nemt at hoppe direkte ind i takket være de simple funktioner og den nemme styring, men når man indser at hvert våben har en alternativ måde at skyde på og at man kan benytte sin boost til at styre sit køretøj gennem luften bliver det hele en smule mere spændende og dog svært at mestre. Wheels of Destruction kører på Unreal grafik-motoren. Grafisk kan Wheels of Destruction ikke måle sig med større titler, men det vigtigste er at alt kører flydende og ser flot ud, samtidigt er der visuelle skader på bilerne der eksempelvis kan miste hjulene.

Når man har været i gang med Wheels of Destruction i et stykke tid bliver man overrasket over at spillet blot fylder cirka 400 mb på ens harddisk. Indlæsningstiderne er også utroligt flotte og man venter sjældent mere end et par sekunder mellem kampene (kan variere ved dårlige internetforbindelser).

Banerne i Wheels of Destruction finder sted i forskellige lande i verden og når man starter et spil vælger man imellem 5 forskellige bil-klasser som hver har deres fordele og ulemper. Den klassiske ”tank” som er langsom, men kan tage imod flere skud end den mere adrætte scout. De har dog adgang til de samme våben. Man kan naturligvis midt under spillet vælger en anden bil, skulle man have lyst til dette. Under holdspil er det vigtigt at vælge balanceret i fx Capture The Flag, hvor de tunge og langsomme biler kan passe på flaget, mens de hurtigere kan hente fjendens hjem osv.

Man kan spille i almindelig velkendt Death Match (alle mod alle), Team Death Match (hold mod hold) eller i Capture The Flag (fang fjendens flag) i Wheels of Destruction. Man kan tilpasse måden at spille på ved eksempelvis kun at aktivere maskinpistolen så alle er udstyret med de samme våben eller ved at fjerne muligheden for at vælge biler og gøre denne til tilfældig i stedet.

Trods sin kompakte størrelse og få forskellige måder at spille på så er Wheels of Destruction overraskende underholdende og endda afhængighedsdannende. Første gang man bliver jagtet af sin fjende bag fra, hopper op i luften, drejer og sender et missil i ansigtet på ham, hvorefter han dør, er man helt solgt og skal gøre det om og om igen. Man bør dog overveje at sætte sit eget musik på et sted for denne kan være en smule monoton efter et stykke tid i Wheels of Destruction.

  • Flot grafisk
  • Varierende baner
  • Korte loadtider
  • Få biler og tilpasningsmuligheder
  • Ingen karrieredel?
  • Soundtracket er kedelig
  • Mangler split-screen

 

Pris og tilgængelighed
Er tilgængelig på Playstation Network, prisen er 9.99 Euro.