HyperX har udstyret os med deres Alloy Rise 75 tastatur, som umiddelbart ligner ethvert andet RGB mekanisk gamingtastatur, men har en del at byde på såsom udskiftelige switche, aftagelig topplade og trådløs forbindelse.
Hvad er der i æsken?
HyperX har på indpakningen holdt deres røde og sorte farvekombination, som de er kendte for. Selve æsken indeholder tastatur, kabel og et værktøj som på den ene side er beregnet til at trække selve tasterne (keycaps) op med og den anden ende trækker du selve switchen op af tastaturet. Den trådløse dongle følger også med og er placeret inde i selve tastaturet for nem transport.

Design
Tyngden af HyperX Alloy Rise 75 overrasker. Selvom tastaturet er mekanisk og man forventer en vis vægt, så er de knap et kilo noget der kan mærkes for tastaturet er trods alt kun 75% og har altså ikke de numeriske taster i siden eller mange af de andre genveje.
HyperX har gjort plads til Home, PGUP og PGDWN mellem piltasterne og så rulleknappen i toppen til højre, så helt afskåret er man trods alt ikke. Rulleknappen i toppen er i øvrigt ret fin for den har lige tilpas modstand efter min smag, så den hverken er for tung eller let at dreje rundt.

Designet af Alloy Rise 75 er ret robust og det mærkes at det er et tastatur, som ikke er lige til at bøje allerede fra man sætter det på skrivebordet, hvor det bliver stående og ikke er nemt at flytte rundt på. Det sørger dens gummifødder sammen med vægten for.
Dét til trods, så synes jeg alligevel at HyperX også formår at gøre tastaturet appellerende med masser af farve i belysningen, gode og tydelig taster samt et ret clean look.
Rammen omkring toppen er også aluminium og den holdes fast af magneter. Denne kan du dermed nemt tage af og enten køre tastaturet “nøgent” eller købe dig en top i en anden farve. Jeg oplevede adskillige gange at toppen kom løs når jeg bare ville flytte på tastaturet, så du skal være opmærksom når du løfter at du tager ordentligt fat i tastaturet, så du ikke lige pludselig taber det.

Jeg kan umiddelbart kun se at det er muligt at erhverve én anden farve top til Alloy Rise 75, nemlig hvid, mne tænker at du så relativt nemt kan male den i en farve du har lyst til, hvis du ønsker et helt andet look.
Uden at den sorte overflade på Alloy Rise 75 føles hæmmende for så vidt angår det RGB-lys, som tastaturet altså er udstyret med, så forestiller jeg mig dog alligevel at den hvide udgave ville betyde endnu bedre lyseffekter. Apropos lyseffekter så har HyperX Alloy Rise 75 også Ambient Light Sensor, som du kan sætte til at tilpasse belysningen på tastaturet afhængigt af dens omgivelser. Det kan være med til at spare på strømmen, men om så sensoren bruger mere strøm end RGB-lyset havde jeg ikke umiddelbart mulighed for at måle på. Jeg synes ikke lyssensoren gjorde nogen nævneværdig forskel ved at jeg tændte og slukkede lyset, men jeg kunne da se at den dæmpede lyset i mørke, hvis jeg aktiverede funktionen.

Designmæssigt virker HyperX Alloy Rise 75 både gennemført og -tænkt, idet selve konstruktionen, som nævnt føles robust, men der er også tænkt både aftageligt USB-kabel, hul til dongle og aftagelig top ind i det tilsyneladende simple design. Det byder på lidt mere for så vidt angår designet end man lige forventer af det. I højre side af tastaturet er der et lille ikon på en plade, som magnetisk sættes fast til tastaturet. Det er måske også et stykke tilbehør man kan skifte, men jeg kan ikke helt se formålet med det.

I siderne af HyperX Alloy Rise 75 har du to lysstriber, som du også kan vælge farven på. Disse smider lidt farve i siderne af tastaturet, hvis du vil have at effekterne fortsætter på dit skrivebord. Jeg synes tanken er god, men det er ikke voldsomt meget lys, der ender med at komme ud af disse sider.
På bagsiden ved siden af hvor du kan sætte den trådløse dongle i er der også en skydeknap, hvor du kan vælge hvilken type af forbindelse du ønsker at anvende. Tastaturet virker med både 2.4 GHz dongle, USB-kabel og Bluetooth.

Alt i alt designmæssigt et både funktionelt og flot tastatur med pakning-design, som giver en lidt mere afdæmpet fornemmelse når man spiller og skriver på det. Det er klart en forbedring i forhold til tastaturer der ikke er det og det virker til at HyperX har tænkt designet igennem.
Der er en lille detalje, der irriterer mig på HyperX Alloy Rise 75, idet den under skydeknappen har ikoner for henholdsvis 2.4GHz og Bluetooth, mens der i midten af disse to står “OFF”. Tastaturet slukker, hvis du ikke sætter et kabel i ganske rigtigt, men det er også denne indstilling knappen skal være på, hvis du netop vil bruge tastaturet kablet, så “OFF” er det jo ikke helt, men fair nok så ved man i det mindste at den under transport ikke bruger strøm.

Funktionalitet
Hvis du vil kunne skræddersy HyperX Alloy Rise 75 skal du installere NGENUITY appen fra producenten, som giver dig adgang til tastaturets indstillingsmuligheder. Appen i sig selv er let og også ret nem at anvende. De fleste menuer er til at finde ud af uden de store instrukser, men det er lidt en tung app at danse med.

Vores trådløse udgave af tastaturet kører med en polling rate på op til 1000 Hz, hvilket jeg tænker er rigeligt, men hvis du mener en højere værdi rent faktisk har et eksistensgrundlag så kan du få dette i den kablede udgave med op til 8K.

For så vidt angår hastighed, så oplevede jeg med HyperX Alloy Rise 75 ikke at den ikke kunne følge med mine input. Det føles som et ret hurtigt og responsivt tastatur, der heller ikke skipper input når man kommer til at trykke flere taster ned på samme tid. Jeg udsatte HyperX Alloy Rise 75 for det jeg plejer og også det jeg kan forestille mig andre gør under gaming uden at jeg oplevede tastaturet gav fejlinput.
Du kan gennem NGENUITY appen indstille en del og skræddersy din spilleoplevelse, så HyperX Alloy Rise 75 med sine op til ti profiler lokalt kan bistå dig i flere forskellige spil, selvom du skulle være nødsaget til at spillle på en computer, som ikke er din egen og du dermed ikke kan installere softwaren.

Taster og switche
Tasterne på HyperX Alloy Rise 75 er PBT og føles ret robuste. De står også fint fast på switchene og de føles utroligt præcise. Alle taster føles ensartede og det synes jeg er et fint kvalitetsstempel. Switchene er også pre-lubed, som det hedder, og det betyder at vandringen fra top til bund føles mere jævn og uden “knas”.


Helt uden “knas” er de dog ikke for selvom de er ret smooth i vandringen, så har de en lidt specifik lyd når de bliver trykket på, som er en smule mere spids end det “klonk” man sommetider hører på mekaniske tastaturer og så ender de ikke med at føles helt så smooth alligevel. Det er en ting og ikke noget, der bringer den overordnede vurdering voldsomt ned, men er værd at nævne.
Alloy Rise 75 er udstyret med HyperX’ egne switche, som har en top med et “plus” og en kant omkring. Det betyder du burde kunne smide mange forskellige keycaps på tastaturet, selvom den kantede væg kan sætte begrænsninger for nogle caps.

Switchene i HyperX Alloy Rise 75 er af den linære type, hvilket vil sige de ikke har nogen modstand på vej ned, som du kan mærke under fingerspidserne. Tasten bevæger sig altså uhæmmet ned og kræver kun 40 g for at blive aktiveret, hvilket ikke er voldsomt meget. Tasterne føles ret lette at trykke ned og fingrene bliver dermed ikke trætte, men personligt kunne jeg nu godt savne lidt modstand, Det er dog en smagssag. Med HyperX Alloy Rise 75 kan du bruge det medfølgende værktøj til at tage switchene helt ud af tastaturet og så kan du bytte dem til nogen, der passer dig og din spille- eller skrivestil. Så vidt jeg har kunne læse mig frem til, så er HyperX Alloy Rise 75 kompatibel med både HyperX, Kailh og Cherry MX switche, så det burde være muligt at finde et alternativ til dem der følger med.

Dette nemme skifte er måske årsagen til at du kun kan finde HyperX Alloy Rise 75 med røde HyperX switche i handlen og så tænker producenten at såfremt du ønsker noget andet at du selv kan købe og skifte.
Batteritid
Producenten lover op til 1500 timers batteritid, hvis du slukker lyset, hvor du til gengæld er helt nede på 80 timer med lyset tændt. Altså, firs timer er slet ikke skidt med lyset tændt egentlig, men sammenlignet med uden er der bare kæmpe stor forskel.

Umiddelbart gik jeg adskillige dage med brug uden at tastaturet var i nærheden af at skulle lades op, men jeg tror at de oplyste tider er med Bluetooth og ikke over den hurtigere 2.4 GHz trådløse forbindelse. Jeg gik stadig langt over en uge aktivt daglig brug med lyset tændt, så jeg tænker at så længe du husker at lade op bare en gang imellem så burde du være fint dækket af med hvad jeg mener er en ualmindelig god batteritid når det kommer til trådløse gaming tastaturer med RGB-lys.
Konklusion
Selvom jeg generelt har fin erfaring med HyperX produkter, så havde jeg ikke de store forventninger til Alloy Rise 75 Wireless, som til gengæld viser sig at være et tastatur med masser at byde på. Det er hurtigt, responsivt, trådløst og giver mulighed for at holde en lysfest. Derudover så kan du forbinde tastaturet til to forskellige enheder på samme tid, eller sågar tre, hvis du tæller den kablede forbindelse med. Der er rigeligt med indstillingsmuligheder i appen, som også er simpel og nem at finde ud af. Jeg kan ikke lide at toppladen ryger af så nemt som den gør og at selve tasterne føles en tand rustne, men alt i alt så er HyperX Alloy Rise 75 Wireless bestemt et kig værd som et godt og bundsolidt trådløst gamingtastatur. HyperX Alloy Rise 75 Wireless kommer med et relativt heftigt prisskilt, hvor du til gengæld får mulighed for at skifte en del på det efter ønske og behov, hvilket er noget der koster at supportere.
Positivt
- Flot design
- Udskiftelige switche
- Robust byggekvalitet
- Konfigurerbart
- Volumeknappen
Negativt
- Prisen er i den høje ende for mekaniske tastaturer
- Medfølgende switche er måske ikke i alles smag
Pris og tilgængelighed
Set til 1.699,-